Şişli Gezilecek Yerler: Kent Rehberi

Şişli gezilecek yerler listesiyle karşınızdayız! Şişli semtinde yer alan birbirinden güzel destinasyon önerilerimiz olacak. Eğer siz de hazırsanız başlayalım.

şişli mecidiyeköy gezilecek yerler

Şişli Nasıl Bir Semt?

Şişli İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan merkezi, hareketli bir semt. Şişli’nin denize kıyısı yok. Ama Beşiktaş, Beyoğlu, Nişantaşı gibi İstanbul’un köklü semtleriyle komşu. 

Günün her saati Şişli’yi kalabalık görmeniz mümkün. Ulaşım olanakları ve iş yerleri nedeniyle oldukça canlı bir yer. Üstelik Şişli’de gezilecek yerler hayli fazla. 

Şişli’de Kısa Dönem Kiralık Ev Arayanlara Müjde!

missafir homes indirim banner

Şişli’de kısa dönem kiralık ev arıyorsanız Missafir Homes evlerine göz atabilirsiniz. Haydi, Şişli eşyalı kiralık evlerimizden size en uygun olanı şimdi seçin!

Şişli Kısa Dönem Kiralık Daireler Missafir’de!

Şişli İstanbul Avrupa Yakası’nın en merkezi semtlerinden bir tanesi. Bu nedenle Şişli’de kısa dönem kiralık daire arıyor olabilirsiniz. Missafir Homes evlerinden yana seçim yapın ve Missafir konforunda konaklayın! 

Haydi, Şişli gezilecek yerler neresi, Şişli’de yapılacak neler var bir bakalım!

Şişli Gezilecek Yerler

İstanbul Şişli’de gezilecek yerler neresi diye merak ediyorsanız, doğru adrestesiniz! Hem tarihi hem de kültürel açıdan hayli zengin olan Şişli’de size hitap eden bir yer mutlaka vardır. Gelin, Şişli’de gezilecek yerler listemize bir göz atalım.

şişli gezilecek yerler, şişli camii

1. Şişli Camii

Cumhuriyet İstanbul’unun ilk anıtsal dini yapısı Şişli Cami olmuştur. Ayrıca Şişli Cami klasik Osmanlı mimarisini yansıtan bir eser. Kendisinden sonra neo – Osmanlı tarzındaki camilere bir örnek teşkil ediyor. 

Caminin üç girişi var. Bunun yanı sıra caminin avlusunda on iki köşeli şadırvan yer alıyor. Ayrıca caminin mihrabı ve minberi mermerdendir. Şişli Cami’yi ziyaret edip mihrabındaki muhteşem mukarnas dolguları inceleyebilirsiniz.

şişli gezilecek yerler, atatürk müzesi

2. Atatürk Müzesi

Atatürk Müzesi Şişli ilçesinde Halaskargazi Caddesi üzerinde yer alıyor. Müzede Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca kullandığı eşyalar, kıyafetler, fotoğraflar ve döneme ait belgeler var. Ayrıca burası 1942 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla müze oluyor. 

Ev, Atatürk’ün annesi ve kız kardeşi ile yaşadığı yerdir. Müzenin ilk katında Nutuk’un ilk baskısı, Atatürk’ün Erzurum ve Sivas kongrelerinde giydiği kıyafetler, döneme ait belgeler var. İkinci katta ise altın kaplama sigara tabakası, son yıllarında giydiği süveter, madalyaları, plaketler, İstanbul’a ilk gelişinde belediyede imzaladığı defter yer alıyor. Bunun dışında Atatürk’ün doğduğu evin maketini de görebilirsiniz.

Şişli gezilecek yerler, teşvikiye camii

3. Teşvikiye Camii

İstanbul’un en popüler semtlerinden biri olan Nişantaşı, Teşvikiye Camii’ye ev sahipliği yapıyor. Birçok sanatçının ve ünlü ismin cenazesi bu camiden kalkıyor. Bu nedenle ismini duymuş olmanız mümkün. Cami Sultan Abdülmecid’in isteği üzerine yapılıyor. Bu nadide yapının avlusunda iki tane nişan taşı yer almaktadır. 

4. Şişli Gezilecek Yerler: Aya Dimitri Rum Kilisesi

Görkemli kilise İstanbul’un Şişli ilçesinin Kurtuluş semtinde yer alıyor. Kilisenin tam olarak hangi tarihte inşa edildiği hakkında net bir bilgi yok. Ama kaynaklarda 16. yüzyılda böyle bir yapının var olduğuna dair belgeler mevcut. 

Aya Dimitri Rum Kilisesi hem tarihi hem de estetik açıdan önemli. Kilisenin iç tasarımında kullanılan ahşap oymalı ve altın kaplamalı piskopos koltuğu, vaaz kürsüsü oldukça hayranlık uyandırıcı. Ayrıca kilisenin çan kulesi halen kullanılıyor. 

5. Saint Esprit Katedrali

Saint Esprit Katedrali İstanbul’un Şişli ilçesinin Harbiye semtindedir. Kilise Harbiye Cumhuriyet caddesinde yer alan Notre Dame de Sion Fransız lisesinin bahçesindedir. Kaynaklara göre kilise 1845 yılında inşa edilmiştir.

Kilisenin içi diğer kiliselere göre küçüktür. Ama kilisenin içi öyle güzel tasarlanmıştır ki bakanlar gözlerini alamaz! Aya Dimitri’nin iç kısmı tablo ve vitraylarla süslü. Ayrıca kilisenin tavanına baktığınızda tahta üzerine yapılan hoş resimler göreceksiniz. 

harbiye cemil topuzlu açıkhava tiyatrosu

6. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu 

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu 1947 yılında bir açılış töreniyle hizmet vermeye başladı. Şişli’de yer alan bu etkinlik alanı gösterilere, tiyatrolara, konserlere ev sahipliği yapıyor. Ayrıca burada seyirciyle buluşan ilk tiyatro oyunu Sofokles’in dünyaca ünlü Kral Oidipus’u olmuştur. 

Açıkhava tiyatrosu 30 kişilik bir protokol ve 3972 kişilik koltuk kapasitesiyle hayli büyüktür. Bundan dolayı dünyaca ünlü caz festivalleri, büyük organizasyonlar, konserler burada yapılıyor. Şişli’de yer almasına karşın gece hayatının adresi olan Taksim’e de yürüme mesafesindedir.  

7. Şişli Gezilecek Yerler: Küçükçiftlik Park

Yerli ve yabancı birçok büyük konser organizasyonunun gerçekleştiği yer Küçükçiftlik Park! Bu nedenle büyüleyici atmosferini biliyorsunuz ya da duymuş olmanız muhtemel. Buranın kapasitesi 17.000 kişi. Ayrıca Küçükçiftlik Bahçe denilen yeşillik alanında da çeşitli etkinlikler yapılıyor. 

8. Vali Konağı Caddesi

Şişli ile Nişantaşı arasında yer alan bu caddenin ismi, cadde üzerinde bulunan vali konağından geliyor. Burası İstanbul’un en renkli ve hareketli caddelerinden bir tanesi. Çünkü eski binalarla bezeli caddede birçok mağaza var. 

Burası Osmanbey metro istasyonuna çok yakın bir konum. Dolayısıyla ulaşımı oldukça rahat. Bir de cadde boyunca çeşitli markaların mağazaları var. Hoş kafelerin olması da caddenin hareketli oluşunda etkili.

tarihi bomonti bira fabrikası

9. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası

Tarihi Bomonti bira fabrikası Şişli’nin Bomonti semtinde yer alıyor. Bomonti gezilecek yerler listesi yapıyorsanız burayı mutlaka yazdığınız yerin bir kenarına not edin. Asla pişman olmayacaksınız!

Burası Osmanlı’nın ilk modern yerli bira üretimi tekniğiyle imalata başlamış olduğu yer. Bira fabrikasından çok tarihi, görkemli bir yapıt gibi gözüküyor. Artık burada bira üretimi yapılmıyor. Fakat Yapı Kredi Bomontiada adında bir kültür projesi ve yaşam alanı olarak varlığını sürdürüyor. 

Bomontiada’nın içerisinde kültür etkinlikleri, sergiler, film gösterimleri, sanat atölyeleri yapılıyor. Bunun dışında Şişli’nin en meşhur restoran, kafe ve barlarına da ev sahipliği ediyor. Yeri gelmişken bir de Bomontiada’nın en popüler mekanlarına değinelim:

  • Babylon:

Müziğin ritmini Bomontiada’da Babylon tutuyor! Her türden müziğin en başarılı sanatçılarını konuk eden mekan, muhteşem etkinliklere imza atıyor. Ayrıca sağlam bir teknolojik altyapıya sahip. Bu nedenle beğendiğiniz sanatçının canlı performansını burada izlemek harika olacak.

  • Kilimanjaro:

Burası bayılacağınız bir mekan! Hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek. Bunun yanında bir de harikulade müzikler dinleyeceksiniz. Doğrusu kaçırılmayacak bir fırsat!

Şık ve zarif dekorasyonuyla buranın ambiyansı sizi hemen sarıp sarmalayacak. Duvarlarında yer alan çağdaş sanat eserleriyle önce gözünüzü doyuracak. Ardından lezzetli yemekleriyle iştahınızı kabartacak. Kilimanjaro’nun özel kokteyllerinden yudumlamayı es geçmeyin, bizden söylemesi!

  • The Populist:

Mekanın isminden bir şeyler seziyor olmalısınız! Evet, yanılmadınız. Çünkü burası Bomontiada’nın en popüler mekanlarından bir tanesi. 

Bu mekanın menüsü size zengin seçenekler sunar. Lezzetli ve orijinal tarifleri tatmak için sabırsızlanıyorsunuz değil mi? Burayı müzik dinlemek ve eğlenmek için tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda dostlarınızla oturup sohbet etmek için de ideal bir seçim. 

10. Şişli Gezilecek Yerler: Askeri Müze

Şişli gezilecek yerlerden biri de Askeri müze! Burası içinde yer alan koleksiyonu bakımından epey nadide bir yer. Bu nedenle Türkiye’de ve dünyada önde gelen müzelerden bir tanesi. 

Müzede askeri kıyafetler, çadırlar, silahlar, zırhlar, sancak ve bayraklar var. Bu koleksiyon 5 bin parça ve 28 salonda ziyaretçiyle buluşuyor. Bu müzeyi pazartesi ve salı günleri hariç haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. 

maçka parkı, şişli gezilecek yerler

11. Şişli Gezilecek Yerler: Maçka Demokrasi Parkı

İşte Şişli civarında gezilecek yerlerden biri daha! Harbiye’de yer alan Maçka Parkı’nın seveni çok! Yemyeşil çimlere uzanıp biraz şehrin stresinden ve gürültüsünden uzak kalmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. 

İster doğayla baş başa bir günü kendinize ayırın isterseniz dostlarınızla olun. Maçka Demokrasi Parkı her iki seçenek için de iyi bir tercih. Bundan dolayı Şişli gezilecek yerler listenize hemen Maçka Parkı’nı da ekleyin ve keyifli vakit geçirin!

12. Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı 

Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler burada mı? Çünkü onlara harika bir önerimiz var. Biraz doğada yürümek, temiz hava almak hiç fena olmaz diyorsanız Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı sizin için bir fırsat!

Şişli gezilecek yerlerin içinde bir de tabiat parkı yer alıyor. Üstelik bu park bitki türleri bakımından çok zengin. Burada bisiklet, spor, fotoğraf çekimi gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Ayrıca burada piknik yapmak da harika fikir!

cevahir, şişli gezilecek yerler

13. Şişli Gezilecek Yerler: Cevahir AVM 

Sıra geldi alışveriş tutkunlarına! Şişli civarı Mecidiyeköy’de gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda görmeye alışkınız Cevahir’i! Çünkü burası İstanbul’un en büyük ve en popüler alışveriş merkezlerinden biri. Üstelik yalnızca alışveriş merkezi değil. Aynı zamanda bir eğlence merkezi.

Cevahir neredeyse her gün her saatte kalabalık. Çünkü burada birçok ünlü markanın mağazasını bir arada bulabilirsiniz. İstanbul’a gelmişken şöyle bir alışveriş yapayım diyenler için iyi bir fırsat! 

City's Nişantaşı AVM

14. City’s 

Alışveriş merkezlerinden devam edelim. Şişli civarında gezilecek yerlerden biri City’s Avm! Burada dünyaca ünlü markaların mağazalarını gezebilirsiniz. Bununla birlikte hep o çok aradığınız ürünü burada bulabilirsiniz! 

City’s adlı alışveriş merkezinde gezip yorulduysanız lezzetli yemekler yiyeceğiniz bir restorana oturabilirsiniz. Ardından City’s Avm’de yer alan sinemada film seçebilirsiniz. Ayrıca başka etkinliklere katılıp harika zaman geçirebilirsiniz.

15. Şişli Gezilecek Yerler: Şişli Radyo Evi

Burası 1945 yılında İstanbul radyosunun ihtiyaçlarına karşılık vermek amacıyla yapılmıştır. Şişli gezilecek yerler listesinde kendi yerini alır. Ayrıca tasarım aşamasında, binanın tasarımı için proje yarışması yapılmıştır.

16. Kenter Tiyatrosu

Tiyatro, Şişli semtinde yer alan Halaskargazi caddesi üzerinde. Burası değerli tiyatro sanatçılarımız Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter’in tiyatrosudur. Salon bazı küçük değişiklikler geçirse de orijinalliğini korumaktadır. 

Kenter tiyatrosunda, tiyatro oyunları göstermeye devam ediyor. Bunun yanı sıra tiyatro, çocuk tiyatrolarına da çok önem veriyor. Burada bir tiyatro oyunu izlemek sizce de harika olmaz mı?

17. Şişli Gezilecek Yerler: Dekk

Dekk harika bir oluşum. Burası bir etkinlik alanı. Üstelik İstanbullulara her gün farklı bir deneyim vaat eden bir etkinlik alanı! 

Dekk İstanbul’da yoga, dans, koşu, kaykay gibi pek çok etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. Bunun dışında etkinlik alanında yer alan kafe ve restoranlara oturabilirsiniz. Ayrıca ilginç ve eğlenceli atölyelere katılabilirsiniz. 

Şişli oldukça merkezi ve köklü bir semttir. Şişli gezilecek yerler listesinde yer alan destinasyonlar dışında Feriköy antika pazarı, otantik semt pazarları, organik pazar, sanat galerileri ve Abidei Hürriyet anıtı da önemli.

İstanbul Şişli gezi rotaları listesi çok uzun. Eğer İstanbul Şişli’de kısa süreli kiralık daire arıyorsanız Missafir evlerinden faydalanabilirsiniz. Şehrin akışı ve Şişli’nin ritmine uymak için hemen şimdi rezervasyon yaptırın!

Şişli’de Kiralık Eviniz mi Var?

missafir teklif al

Şişli’deki evinizi kısa dönem kiralayarak daha fazla gelir elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Missafir’den bugün teklif alın, detayları öğrenin!

Gezi rotaları hoşunuza gitti mi? Şişli’ye komşu semtlerden olan Beşiktaş’ı keşfetmek isterseniz diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz. Dilerseniz, Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler | Dolmabahçe Beşiktaş Rehberi adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top