Airbnb: Gelecekte Neler Bekleniyor?

Aırbnb Gelecekte Neler Olacak

Son yıllarda  Airbnb Türkiye pazarına girişiyle evlerimizi misafirlere açma fırsatına sahip olduk.  Peki, hızla yaygınlaşmaya devam eden kısa dönem ev kiralamanın geleceği Türkiye’de nasıl?

Bireylerin kendi varlıklarını veya servislerini bir platform üzerinden pazarlayarak gelir elde etmesine kolaboratif ekonomi denir. Airbnb, Uber gibi şirketler  sağladıkları platform vasıtasıyla  kendi arabamızı, evimizi paylaşarak bize gelir elde etme imkanı sunuyor.Daha heyecan verici olansa, bu yöntem sadece 15 yılda büyük popülariteye ulaştı  ve geleneksel yöntemlerin yerine geçmeye başladı. Artık daha fazla ev sahibi evini Airbnb üzerinden kiraya veriyor. Türkiye özelinde ise, gayrimenkul sektörünün son dönemlerdeki durgunluğu bu geçişi hızlandırıyor. Hal böyleyken, pek çok yeni  soru ev sahiplerinin kafasını kurcalıyor .En önemlisi ise Gelecekte ne olacak?

Aırbnb’ de başarının anahtarı: Adaptasyon

Değişime ve rekabete iyi adapte olmak , kazanç elde etmenin  tek anahtarı.. Artık büyük otel ve turizm firmaları bile Airbnb’de var olmaya çalışıyor. Yakın gelecekte, Aırbnb konaklama sektörünün pek çok aktörünü bünyesine katarak büyümeye devam edecek.

Aırbnb  ve diğer platformlar, bizlerin internetteki varlığına paralel olarak hızla büyüyor. Her gün daha fazla insan evlere misafir oluyor.  Daha fazla ev sahibi Airbnb vasıtasıyla para kazanıyor. Bunun manası ise şu: Ev sahipleri için Airbnb’ de rekabet  büyük bir hızla artacak.  Peki, evini Airbnb’de kiralayan ev sahipleri böylesine rekabet ortamında nasıl başarılı olabilecek?

airbnb-türkiye-missafir-istanbul

Olumlu Misafir Yorumları Airbnb’nin Olmazsa Olmazı

Airbnb misafirlerin geri dönüşlerini ve değerlendirme sistemini  merkeze koymuş durumda. İyi hizmet sunan evler aramalarda daha üst sıralarda, daha çok ayırtılıyor. Öte yandan hizmet kalitesi  düşük evler, zamanla alt sıralarda kayboluyor ve daha az görüntüleniyor. Kazancı arttırmanın en kritik ve önemli anahtarı misafirlerinizi iyi ağırlamak.

Bunun yanı sıra, her geçen gün  daha fazla ev  sahibinin platforma katılması  hassasiyetleri arttıracak. Daha iyi rekabet etmek isteyen ev sahipleri, fiyatlarını sürekli optimize etmek, ilanları sürekli güncellemek ve takip etmek durumunda. Ek hizmetler sunarak daha cazip seçenek olmak için gerçekleşen yarış, gittikçe daha da hızlanacak. Hal böyleyken, platformdaki evini daha iyi takip eden, vakit ayıran  daha fazla kazanacak.

Peki tüm bu rekabet ortamında, en cazip seçenek olmak için vakit ayıramıyorsanız ne yapabilirsiniz?

Kendi ilan yönetiminizi geliştirecek ip uçlarını takip edebilirsiniz. Bunun yanı sıra tüm bu yönetimi sizin için gerçekleştirecek uzman ekiplerle anlaşabilirsiniz. Missafir, size bu noktada yardımcı olacak çözüm önerileri sunuyor. Airbnb İstanbul da yüksek bulunma oranlarına sahip profillerde  evinize olan talebi maksimize ederken, evinize gelen misafirlerinizin her ihtiyacıyla ilgileniyor. İyi yorumlar, iyi fiyat analizi ise evlerinizin kazancını arttırıyor.

En çok karşılaştığımız sorulardan biri olan “Airbnb vergi düzenlemeleri nasıl?” cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Siz de “Teklif Al” formumuzu doldurarak Missafir ile kısa dönem ev kiralama desteği alarak kazancınızı katlayabilirsiniz!

Airbnb ile Kolaboratif Ekonomi Nedir?

Bireylerin kendi varlıklarını veya servislerini bir platform üzerinden pazarlayarak gelir elde etmesine kolaboratif ekonomi denir. Airbnb aracılığı ile evinizi kiralayarak kolaboratif ekonomi kazancı sağlayabilirsiniz.

Air&bnb Kolaboratif Ekonomi Sağlamak Mümkün mü?

Evet, sağladığı platform vasıtasıyla kendi, evimizi paylaşarak bize gelir elde etme imkanı sunuyor.

İlan Yönetimimi Gerçekleştirecek Uzman Kişileri Nereden Bulabilirim?

Missafir, size bu noktada yardımcı olacak çözüm önerileri sunuyor. Airbnb İstanbul da yüksek bulunma oranlarına sahip profillerde evinize olan talebi maksimize ederken, evinize gelen misafirlerinizin her ihtiyacıyla ilgileniyor. Missafir ile her şey artık daha kolay!

Kullanıcılara Geri Dönüşler Önemli Mi?

Aırbnb misafirlerin geri dönüşlerini ve değerlendirme sistemini merkeze koymuş durumda. İyi hizmet sunan evler aramalarda daha üst sıralarda, daha çok ayırtılıyor. Öte yandan hizmet kalitesi düşük evler, zamanla alt sıralarda kayboluyor ve daha az görüntüleniyor.

2 thoughts on “Airbnb: Gelecekte Neler Bekleniyor?”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top