Ucuz Tatil Nasıl Yapılır? Bazı Püf Noktalar

ucuz-tatil-isteyenlere-ipuçları

Ucuz Tatil Yapmanın Yolları

Ucuz tatil yapmak hemen hemen herkesin vazgeçilmezidir. Özellikle yaz aylarında iş temposundan kurtulup biraz kendini dinlemek ister insan. Aileyle ve arkadaşlarla vakit geçirmek, yeni maceralara yelken açmak isteriz. Çoğu insan bu fırsatı yakalamanın çok maliyetli olduğunu düşünüyor. Fakat birkaç tüyoyla tatilinizi uygun bütçelerle gerçekleştirebilir ve ucuz tatil fırsatını yakalayabilirsiniz. Nasıl olduğunu öğrenmek ister misiniz? O zaman devam edelim…

ucuz-tatil-için-ipuçları

Biletini Erken Alırsan Kazanırsın!

Ucuz  tatil yapmanın en önemli püf noktalarından biri erken bilet alımı. Özellikle uçak bileti almayı son ana bırakırsanız oldukça pahalı bir fiyat ödeme durumuyla karşılaşabilirsiniz. Çünkü tatillerde temel ihtiyaçlardan biri olan ulaşım en az konaklama kadar masraflı olabiliyor. Tatile çıkacağınız zamanı önceden netleştirerek bu durumdan kurtulabilirsiniz. Hatta oldukça uygun fiyatlarla bilet satın alıp tatil bütçenizi düşürebilirsiniz. Ayrıca bilet karşılaştırmaları yaparak da alabileceğiniz en uygun bileti satın alabilirsiniz. Bunun dışında bilet alacağınız gün de oldukça önemlidir. Hafta sonunun ne kadar yoğun olduğunu bilmeyen yoktur.  Salı,Çarşamba,Perşembe  günleri en uygun bilet alabileceğiniz günlerdendir. Bu sayede bilet fiyatınızı neredeyse yarı yarıya düşürme şansı elde edebilirsiniz.

Ucuz Tatil İçin Erken Rezervasyon Fırsatı

Erken rezervasyon bize büyük ayrıcalıklar sunuyor. Hem avantajlı fiyatlarla hem de birçok seçenekle en doğru kararı verebilirsiniz. Fakat insan bazen  tatilde evinde gibi hissetmek istiyor. Şu sıralar oteller kadar popüler olan Airbnb, Booking, Homeaway, Tripadvisor, Agoda gibi platformlarla da  bu hissi yakalamak mümkün. Yurtdışına bir ucuz tatil düşünüyorsanız erken rezervasyonla bunu uygun bir bütçe harcayarak halledebilirsiniz.

İstanbul’u Keşfederek Tatil Yapmak İstiyorum Diyenler

İstanbul şüphesiz dünyanın en güzel şehirlerinden hem tarihi hem de modernliğiyle tam bir turistik nokta yıllardır. Herkesin gezip görmek isteyeceği bir şehir. İstanbul’u keşfetmek için çıkılan tatil ise oldukça iyi bir fikir. Tabii ki erken rezervasyonun şart olduğu bir yer. Her gün yüzlerce turist ve yerli halka ev sahipliği yapan İstanbul’da kalmak artık çok daha kolay. Nasıl mı? Missafir kalacağınız evde sizi memnun etmek için elinden geleni yapıyor. Evinizde gibi rahat hissetmeniz ve bir yandan da bu büyülü şehri keşfetmeniz oldukça güzel bir ucuz tatil planı. Güzel bir ucuz tatilin en avantajlı yolu diyebiliriz. İstanbul’da gezilecek yerleri bitirmek mümkün değil fakat size birkaç tüyo verelim mi? Ortaköy’ü bilmeyen yoktur muhtemelen. Hem manzarası hem Ortaköy Camii’siyle oldukça meşhur bir yer. Tabi kumpiri de bir o kadar meşhur. Yemeden gitmemenizi tavsiye ederiz. Sonrasında Kuruçeşme-Arnavutköy-Bebek-Rumeli Hisarı hattını yaklaşık bir saatte yürüyebilir, boğazın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu güzel yürüyüşten sonra tabii ki İstiklal Caddesi’ni görmemek olmaz. Birçok pasajı gezebilir bolca alışveriş yapabilirsiniz. Çiçek pasajında yemek yemek ve bir şeyler içmek oldukça keyifli olabilir.

ucuz-tatil-yapmak-için-istanbul

Tatil Bütçenizi Önceden Planlayın!

Tatil bütçesi  planı ucuz bir tatilin püf noktalarından. Kalacağınız yerin herhangi bir kampanyasından yararlanmıyorsanız bütçenizi iyi yönetmeniz gerekir. Sabah kahvaltısını güzel yapıp ara öğünleri atıştırırsanız belli miktar bir para harcamasından kurtulursunuz. Aynı zamanda kendinize hazırlayacağınız sandviçler de sizi oldukça tasarrufa götürecektir.

Ucuz Tatil Yaparak Para Kazanın!

Hem tatil yapıp hem nasıl para kazanacağım dediğinizi duyar gibiyim? İşte size son ama en önemli püf noktalardan birini söyleyeceğim:Evinizi kiraya verin. Turistlik bir yerde yaşıyorsanız bunu fırsata dönüştürebilirsiniz. Siz tatilde olduğunuz süre boyunca evinizi eşyalı bir şekilde kiraya vermek size bir ek gelir kaynağı olacaktır. Hem eviniz boş kalmayacağı için içiniz de rahat olacaktır. Evimi nasıl güvenli bir şekilde kiraya verebilirim? dediğinizi duyar gibiyim. İşte bunu öğrenmek için blogumuzu okumak yeterli. Şimdiden iyi ve ucuz tatiller!

Nasıl Ucuza Tatil Yapabilirim?

Ucuz tatil yapmanın en önemli püf noktalarından biri erken bilet alımı. Özellikle uçak bileti almayı son ana bırakırsanız oldukça pahalı bir fiyat ödeme durumuyla karşılaşabilirsiniz. Çünkü tatillerde temel ihtiyaçlardan biri olan ulaşım en az konaklama kadar masraflı olabiliyor.

En Uygun Uçak Bileti Hangi Günlerde Olur?

Hafta sonunun ne kadar yoğun olduğunu bilmeyen yoktur. Salı,Çarşamba,Perşembe günleri en uygun bilet alabileceğiniz günlerdendir.

Otel Dışında Nerelerde Kalabilirim?

Şu sıralar oteller kadar popüler olan Airbnb, Booking, Homeaway, Tripadvisor, Agoda gibi platformlarla da otel hissini yakalamak mümkün.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top