En Popüler Ev İçi Merdiven Modelleri ile Tanışın!

ev içi merdiven modelleri

Evinizin dekorasyonu kadar mimari tasarımı da çarpıcı bir yaşam alanı oluşturmak açısından büyük önem taşıyor. Eğer çok katlı bir eviniz varsa merdivenler evinizin vazgeçilmez bir parçası olacaktır. Tek fonksiyonu sizi bir üst kata çıkarmak olan basit bir merdiven istemiyorsanız üzülmeyin. Ev içi merdiven modelleri evinizin genişliğine ve sizin tarzınıza uyacak şekilde yüzlerce farklı stilde tasarlanabiliyor. Bu yazımızda evinize muhteşem bir dokunuş katacak beş farklı ev içi merdiven modellerinden bahsedeceğiz.

L Merdiven Modelleri

Eviniz için ilk ev içi merdiven modelleri önerimiz L merdivenler. Bildiğimiz merdivenlerin sade fakat ilgi çekici bir alternatifi olan L şeklindeki merdivenler aynı zamanda evlerde en çok tercih edilen modellerin başında geliyor. Tamamen ahşap veya halı kaplamalı bir model yerine canlı renkler ve desenli mermerler kullanarak yalın bir merdiveni eğlenceli ve şatafatlı bir alana dönüştürebilirsiniz.

U Merdiven Modelleri

Birbirine zıt yönlerde inen birkaç kolla ve aralara yerleştirilen dar sahanlıklarla oluşturulan U merdivenler genelde ev içi merdiven modellerinden çok devlet dairesi, hastane vb. kamu binası türlerinde ve ofislerde görülüyor. Fakat cesur bir görünüm hedefleyenler evlerinde de bu modeli kullanabilirler. Tavandan asılan U şeklindeki metal merdivenler ilgi çekici bir görsel şölen yaratıyor. Daha az alan kapladıkları için de evinizin mimari planına sığdırılmaları daha kolay oluyor.

Kıvrımlı Ev İçi Merdiven Modelleri

ev içi merdiven modelleri

Zarif ve sofistike bir tasarım arayanlar spiral merdivenler kadar dar bir alan kaplamayan, L ve U modeller kadar sert köşelere sahip olmayan kıvrımlı merdivenleri tercih edebilirler. Evinizi bir adım öteye taşıyacak estetik bir stil oluşturmak için ince metal korkuluklar da kullanabilir ve merdiveninizi zevkli yağlı boya tablolarla çevreleyebilirsiniz. Hem modern hem de geleneksel elementleri birleştirerek merdivenlerinizi evinizin en gösterişli noktası haline getirmeniz mümkün.

Üç Kollu Orta Sahanlıklı Merdivenler

Eğer evinizde yeterli alan varsa kraliyete layık bir salon için üst kattan iki kolun ortada bir sahanlıkta birleştirilerek elde edildiği ihtişamlı bir merdiven modeline ne dersiniz? Bulunduğu her ortamı daha geniş, görkemli ve soylu gösterecek bu merdiven modeli özellikle mermer veya altın detaylarla taçlandırıldığında tarihin tozlu sayfalarından fırlamış antik bir ambiyans sunuyor. Dünyaca ünlü Titanik filminden de hatırlayacağınız bu merdiven modeli evinizin lüks görünümünü tamamlayabilecek mükemmel bir alternatif.

Spiral Ev İçi Merdiven Modelleri 

ev içi merdiven modelleri

Son ev içi merdiven modelleri önerimizse modern ve daha endüstriyel bir stil benimsemek isteyenlere uygun spiral merdivenler. Genellikle ahşap ve metal materyaller kullanılarak yapılan spiral merdivenler, U merdivenlere benzer şekilde diğer çeşitlerden daha az alan kaplamalarıyla öne çıkıyorlar. Evinizde çok büyük ve görkemli bir merdiven için yeterli alan yoksa bile spiral bir modelle hem tasarruflu hem de göz alıcı bir tarz yaratabilirsiniz.

Evinizin şıklığına şıklık katacak ev içi merdiven modelleri önerilerimiz bu kadar. Bu beş merdiven modelini evinize uygun materyaller ve renk seçimleri yardımıyla konuklarınızı hayran bırakacak şahane tasarımlara dönüştürebilirsiniz.


Missafir olarak kısa ve orta vadeli kiralamalarda ev sahiplerimize uçtan uca yönetim desteği sunuyoruz. Ev sahiplerimiz hiçbir problemle uğraşmadan kolay, güvenilir ve stressiz bir kiralama deneyimi yaşayabiliyor; evlerinden daha fazla kira geliri elde edebiliyor. Bu süreçte misafirlerimiz de zengin ürün yelpazemiz içerisinden beklentilerine ve zevklerine uygun olan evlerimizde 5 yıldızlı otel kalitesi ve ev konforunda konaklama fırsatını yakalıyor. Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top