Vrbo Nedir? Vrbo Nasıl Kullanılır?

vrbo nedir, vrbo nasıl kullanılır

Vrbo Nedir?

Vrbo, aslen “Vacation Rentals by Owner” yani “Sahibinden Tatil Kiralıkları” adı altında piyasaya sürülen Amerikan menşeli online bir tatil kiralama platformudur. 1995 yılında David Clouse tarafından Colorado’da kurulan platform, zaman içerisinde ev sahiplerine tatil kiralıklarını global ölçekte tanıtma olanağı sunan büyük bir şirket haline geldi.

vrbo nedir

Vrbo’yu 2006 yılında Amerika menşeili bir başka tatil kiralama platformu olan HomeAway satın aldı. 2015 yılında ise HomeAway, Expedia Group tarafından satın alındı. Bu tarihten itibaren iki web sitesi HomeAway ve VRBO birleşti. Yeni bir isim ve logo ile Vrbo haline geldi.

Vrbo Nasıl Çalışıyor?

vrbo nasıl çalışır

Vrbo, tatilciler ve mülk sahiplerini bir araya getirirken, hem kullanıcının hem de ev sahibinin ihtiyaçlarını karşılıklı olarak nasıl güvence altına alır? Şirket tatilcileri geniş bir kiralık tatil yeri portföyü ile buluştururken; ev sahiplerine de kiralık mülklerini dünya genelinde milyonlarca insanla paylaşma olanağı tanır.

Vrbo Nasıl Kullanılır?

vrbo nasıl kullanılır

Vrbo nasıl kullanılır sorusunun yanıtı aslında oldukça basit. Eğer bir tatilciyseniz, platform üzerinden dilediğiniz lokasyon ve konaklama tipini seçip, rezervasyon yapabilirsiniz. Eğer bir mülk sahibiyseniz, mülkünüzü detaylı bir şekilde tanıtan ilan oluşturabilirsiniz. Bu sayede çok daha fazla sayıda potansiyel kiracıyla iletişime geçebilirsiniz. Ancak unutmayın, Vrbo üzerinden sadece tüm ev ve diğer mülk tipleri (bungalov, apart, vs.) listelenebilir. Oda kiralaması yapamazsınız.

Vrbo’da Evinizi Listelemek

Vrbo’da evinizi listelemek için ilk olarak sizden bazı bilgileri girmeniz isteniyor.

  • Evinizle alakalı bilgiler: yatak odası ve banyo sayısı
  • Evinizin adresi
  • Kişisel bilgileriniz

Adım 1: Evinizin bilgilerini girmek.

vrbo üye ol, vrbo kaydol

Adım 2: Ev adresinizi girmek. Bu adımda sistem posta kodu ve açık adres bilgisi de istiyor.

vrbo nasıl kaydolurum

Adım 3: Kişisel bilgilerinizi girmek.

vrbo nasıl kullanılır?

Bu adımlar, Vrbo’da evinizi listelemek için ilk aşamayı oluşturuyor. Bu noktadan sonra, evinizin fotoğrafları, evinizle ilgili tanıtıcı yazı, fiyatlama, iptal politikası vs. gibi çok uzun ve yorucu bir süreç sizi bekliyor. Ayrıca Vrbo’nun Türkçe dil desteği sunmadığını da hatırlatalım.

Missafir ile Evinizi 50+ Platformda Listeleyin ve Kira Gelirinizi Artırın!

Missafir evinizi Airbnb, Booking ve Vrbo’nun da dahil olduğu 50+ platformda listeler. Bu sayede evinizi tüm dünyada milyonlarca potansiyel müşteriye sunar. 

İç mimari desteği, yüksek kalite fotoğraflar, özel içerikler ve profesyonel ilan yönetimi hizmetleri sunan şirket, evinizin gerçek potansiyelini ortaya çıkarır. Böylece %80’e varan kira geliri artışı sağlar.

Siz de kolay, güvenli ve kârlı bir ev sahipliği deneyimi yaşamak isterseniz, şimdi Missafir’e katılın!

Vrbo Yasal Mı?

kısa dönem kiralama yasal mı, missafir yasal mı

Vrbo platformu, Amerika merkezli olup, global ölçekte bir faaliyet gösterir. Birçok ülkede yasal bir şekilde hizmet verir. Ancak Vrbo’nun yasallığı, operasyon gösterdiği ülkelerdeki hukuki düzenlemelere bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak bakıldığında, platform üzerinden yapılan işlemler yasal bir sorun teşkil etmiyor. Bunun yanında bazı ülkeler veya şehirler özelinde kiralama ile ilgili belirli kısıtlamalar veya düzenlemeler olabilmektedir.

Vrbo Türkiye’de Yasal Mı?

Vrbo Türkiye’de de kullanılan ve bilinen bir platform. Türkiye operasyonları, online kiralama ve konaklama hizmetleri kapsamında yasalara uygun bir şekilde işler. Ancak, mülk sahiplerinin ve tatilcilerin yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri önemlidir.

Eğer Vrbo Türkiye üzerinden evinizi kiralamayı düşünüyorsanız, Türkiye’deki yerel yasalar ve yönetmeliklere dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, gelir vergisi beyannamesi verme, belediye tarafından belirlenen kısa dönem kiralama izinlerine sahip olma gibi.

Vrbo Güvenilir Mi?

airbnb güvenli mi, airbnb güvenilir mi

Güvenlik, online kiralama platformlarında en çok sorulan soruların başında gelir: Vrbo güvenilir mi? Şirket kullanıcılarının güvenliği için ödeme işlemlerini platform üzerinden gerçekleştirir. Ayrıca kişisel bilgilerinizi koruma altına alır. Ancak, her online platformda olduğu gibi, işlemlerinizde dikkatli olmalısınız. İletişimde olduğunuz kişilerin güvenilirliğini kontrol etmek de sizin sorumluluğunuzdadır.

Evinizi Missafir ile Kiralayın, Kira Gelirinizi Katlayın!

Missafir, profesyonel profil yönetimi, dinamik fiyatlandırma, takvim optimizasyonu ve Missafir Owner mobil uygulaması gibi hizmetleriyle size stressiz, teknoloji destekli, hızlı ve güvenilir bir ev sahipliği deneyimi yaşatırken aynı zamanda yüksek kira gelirleri elde etmenizi sağlar.

Missafir’in zengin ürün seçkisi merkezi dairelerden lüks villalara, doğayla iç içe bungalovlardan keyifli yazlıklara kadar farklı bütçe ve zevklere hitap eden bir yelpazeyi kapsıyor. Temizlik ve linen değişimi, 7/24 iletişim, rehberli tur ve konsiyerj servisleriyle Missafir konuklarına kusursuz bir konaklama deneyimi yaşatıyor. 

Hırvatistan, Karadağ, Kıbrıs ve Türkiye’de operasyonlarını yürüten Missafir, 2023 yılı itibariyle 4 ülkede ve 100’den fazla popüler lokasyonda 221 kişilik çalışan kadrosu ve 2300+ evle hizmet veriyor.

Siz de Missafir’in ayrıcalıklı dünyasına katılmak ve kira gelirinizi artırmak için hemen teklif alın!

Kısa ve orta dönem kiralama hakkında daha fazla bilgi için Güvenilir Ev Kiralama Siteleri Nelerdir? ve Airbnb Gibi Uygulamalar yazılarımızı da kaçırmayın!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top