Evim Ne Kadar Eder? Evimin Değeri Nedir?

evim ne kadar eder

Evinizi satmayı veya yeni bir ev satın almayı planlıyorsanız söz konusu gayrimenkulun değerini öğrenmek isteyebilirsiniz. Özellikle gayrimenkul sektörünün hızlı bir şekilde gelişmesi sonucu birçok kişinin aklında yer alan “Evim ne kadar eder?” sorusunun cevabını siz de merak ediyorsanız bu yazımızda aradığınız çözümleri bulabilirsiniz.

Evimin Değerini Kim Belirler?

evim ne kadar eder

Bir evin gerçek değeri kısaca gayrimenkulün piyasa değeri anlamına gelir. Gayrimenkullere değer biçme işlemini lisanslı gayrimenkul değerlendirme uzmanları yapar. Bu uzmanlara “konut eksperi” denir. Bankalar, yasa gereği tarafsız gayrimenkul değerlendirme şirketleriyle anlaşır ve bu hizmetlerini satın alır. Gayrimenkullere değer biçme işlemini bağımsız kuruluşlar gerçekleştirir. Bu yasayı okumak ve konu hakkında daha çok bilgi sahibi olmanız için Bankaların Değerleme Hizmeti Almalarına İlişkin Yönetmelik’i inceleyebilirsiniz.

Evimin Değerini Nasıl Hesaplayabilirim?

Bir evin değerini hesaplamak için ilerleyebileceğimiz birkaç yol bulunuyor. Bunları evin aylık kira getirisine göre, çevredeki benzer evlere göre veya ev değeri hesaplama araçlarına şeklinde ayırarak inceleyebiliriz.

Aylık Kira Getirisine Göre Hesaplandığında Evim Ne Kadar Eder?

Evinizin değerini hesaplamak için başvurabileceğiniz belki de en basit yöntem evin aylık kira getirisini incelemek olacaktır. 

Bir evin satış fiyatını ortalama 214 aylık kira bedeli belirler. İstanbul genelinde uzmanlar belirli durumlarda bu hesaplamayı 212 ay olarak da alabiliyor. Yapılacak işleme yıllık kira artışını da eklediğinizde en doğru sonuca ulaşabilirsiniz. 

Çevredeki Benzer Evlere Göre Hesaplandığında Evim Ne Kadar Eder?

Evinizin konumu satış fiyatını belirleyen en önemli faktörlerden. Fakat bir semtteki tüm evleri aynı şekilde değerlendirmek doğru olmaz. Bir evin sahile, toplu taşıma imkanlarına ve otoyola yakınlığı elbette ki fiyatlandırmasında farklılık yaratacak. Bu yüzden çevredeki evleri incelerken daha küçük bir bölgeyi hesaba katmak gerekir. Aynı sokaktaki evleri incelemek bu durumda en doğru karar olur.

Ev Değeri Hesaplama Araçlarına Göre Hesaplandığında Evim Ne Kadar Eder?

Gayrimenkulünüzün değerini hesaplamanın bir başka yöntemiyse konut değeri hesaplama araçlarını kullanmak. Missafir’in kira değeri hesaplama aracıyla teklif alabilir ve evinizin potansiyel kira değerini hesaplayabilirsiniz. Açılacak sayfada önce evinizin konumuna dair bilgileri ve sonrasında da evinizin oda sayısı bilgilerini girmeniz sonucu eviniz için özel belirlenmiş değer bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Gayrimenkul alım-satım sürecinde size yardımcı olabilecek Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi Hakkında Her Şey isimli blog yazımıza göz atabilir, yine gayrimenkul alanında okuma yapmak isterseniz Web Tapu konulu blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.


Missafir olarak kısa ve orta vadeli kiralamalarda ev sahiplerimize uçtan uca yönetim desteği sunuyoruz. Ev sahiplerimiz hiçbir problemle uğraşmadan kolay, güvenilir ve stressiz bir kiralama deneyimi yaşayabiliyor; evlerinden daha fazla kira geliri elde edebiliyor. Bu süreçte misafirlerimiz de zengin ürün yelpazemiz içerisinden beklentilerine ve zevklerine uygun olan evlerimizde 5 yıldızlı otel kalitesi ve ev konforunda konaklama fırsatını yakalıyor. Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top