En Özel Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Evinizin içinde bir terapi merkezi hayal edin… Hayır, sadece bahçenize açılan kapıyı aralayın. İşte, terapi merkeziniz, sığınağınız ve çok daha fazlası orada yaz-kış sizi kucaklıyor. Biz de iç tasarım ekibimizden destek alarak hazırladığımız bu yazımızda bahçe dekorasyon fikirleri hakkında merak edebileceğiniz tüm başlıkları sizin için derledik. Gelin, bu davete hep birlikte evet diyelim ve huzur dolu bir alan yaratmanızı sağlayacak bahçe dekorasyon önerilerini inceleyelim. 

Bahçe Dekorasyon ve Yenileme Sürecine Başlarken…

bahçe dekorasyon

Bahçenizde de en az iç mekanlarda olduğu gibi konforlu bir yaşam alanı yaratmanız mümkün. Dekorasyona başlamadan önce bahçenizin ne amaçlarla ve hangi mevsimlerde kullanılacağını düşünebilirsiniz. Örneğin şişme bir havuz koyup suyla vakit geçirip güneşlenebilir, ateş çukuru yerleştirerek barbekü partileri verebilir veya mini bir sera kurup içinizdeki bahçıvanı keşfedebilirsiniz. 

Alanınızın hangi amaçlarla kullanılacağına karar verdikten sonra bir bütçe hazırlayıp işe koyulabilirsiniz. Son olarak da bahçenizde kullanmak istediğiniz tarzı ve temayı belirleyerek seçeceğiniz parçalarda bütünlük yaratabilirsiniz.

Bahçe Dekorasyon Fikirleri Kendin Yap

Hem el emeği hem de bütçe dostu kendin yap fikirleri özellikle bahçe dekorasyonu söz konusu olduğunda çok daha kullanışlı çözümler sunuyor:

  • Ahşap sandıkları ve paletleri boyayarak saksı elde edebilirsiniz.
  • Sepet, çaydanlık, vazo, cam kavanoz, ambalaj kutusu ve aklınıza gelebilecek pek çok şeyi (hatta eski bir sandalyeyi) saksı olarak değerlendirebilirsiniz. 
  • Topladığınız deniz kabukları ve halat ipi yardımıyla rüzgar çanı tasarlayabilirsiniz. 
  • Su kabağına delikler açıp boyayarak içine ampul yerleştirebilir ve fener olarak kullanabilirsiniz.
  • Cam bir fanusun içine toprak, çakıl taşı, bitki ve minik objeler yerleştirip teraryum yaratabilirsiniz. 
  • Ahşap kutuları boyayıp delikler açarak kuş yuvaları hazırlayabilirsiniz. 
  • Eski yağmur çizmelerinizin içine toprak ve bitki yerleştirebilirsiniz. 
  • Eski lastikleri boyayarak sehpa veya saksı olarak kullanabilirsiniz.
  • Renklendirdiğiniz kozalak ve taşları separatör olarak kullanabilirsiniz.
  • Su geçirmez poşet, tuğlalar, doğal taşlar ve bitkiler yardımıyla bahçenizde kazdığınız bir çukuru gölete çevirebilirsiniz. 

Kış Bahçesi Dekorasyon Fikirleri

Yazın çıkmak istemediğiniz bahçenizde kışın da vakit geçirmek için ortam hazırlamak oldukça kolay! Bütçenize uyuyorsa boydan boya sürgülü camlarla bahçenizin etrafını kapatabilirsiniz. Bahçeniz çok büyükse bir alanına çardak kurup sadece çardağın etrafını kapatmayı da deneyebilirsiniz. 

Ayrıca bahçenize bir açık hava şöminesi veya ateş çukuru ekleyip sevdiklerinizle sosyalleşebileceğiniz bir alan yaratabilirsiniz. 

Kış bahçenizin duvarlarında seramik veya tuğla kullanarak doğal ve dramatik bir etki yakalayabilirsiniz. Yer döşemelerindeyse ahşap panellerin yanında mermer detaylar tercih edebilirsiniz.

Bahçenizin içinde kuru ağaç parçaları kullanabilir, dallarını fenerler ve kumaş parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Yine bolca cam fanusu saksıya çevirerek veya cam fenerler kullanarak kış etkisini güçlendirebilirsiniz.

Bahçenize kış mevsiminin büyüsünü kazandırmak için ilham arıyorsanız “Kış Bahçesi Dekorasyon Fikirleri” isimli blog yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Hobi Bahçesi Dekorasyon Fikirleri

bahçe dekorasyon - hobi bahçesi

Betonlaşmış ve kalabalık şehir hayatı içinde huzur dolu bir kaçış alanı sağlayan hobi bahçeleri günümüzde oldukça popülerleşmeye başladı. Bahçeli eviniz ya da terasınızda yeterince alanınız varsa veya belediyeden bir hobi bahçesi kiraladıysanız gelin, hobi bahçesi için bahçe dekorasyon çözümlerini birlikte inceleyelim.

Günün yorgunluğundan uzaklaşıp toprakla huzur bulacağınız hobi bahçenizde mutlaka sevdiğiniz bitkilere yer verin. Sevdiğiniz çiçekler, sebze ve meyvelerle donattığınız bir hobi bahçesi size yeryüzünde cenneti yaşatacak. Bu noktada size yol gösterici bir botanik kitabından yardım alarak doğayı dinlemeyi öğrenerek ilk adımı atabilirsiniz. 

Teras ve Balkonlar için Hobi Bahçesi

Terasınızda bir hobi bahçesi yaratmayı düşünüyorsanız hafif ürünlere yönelmenizi tavsiye ederiz. Taş ve betondan ziyade strafor hatta boş ambalaj kutularından saksı ve bahçe ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Balkonunuzdaysa duvar ve tavan saksılarıyla alandan tasarruf sağlayan parçalar kullanarak bir hobi bahçesi yaratabilirsiniz. Balkonlarda hazırlanan hobi bahçeleri rüzgardan bir miktar koruma sağladığı ve yoğun güneş ışığı almadığı için de bitkilerin sevdiği alanlar. 

Bu alanlarda kullanılmış kaplar, küçük fıçılar, kutular ve kovalar kullanarak bütçenizi yormadan sevimli bir görüntü yakalayabilirsiniz. Ancak bu saksıların bitkilerinizin büyümesi ve yeterli drenaja sahip olması için yeterli alan sağladığına emin olmalısınız. Dikim ve yetiştirme için çakıl, toprak, gübre, sulama kabı veya hortumu gibi bahçe malzemelerini hazır bulundurmalısınız. 

Küçük Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Bahçeniz küçük olsa da verdiği huzur ve samimiyet hissi de bir o kadar büyük oluyor. Gelin, vakit kaybetmeden küçük bahçenizde yepyeni bir yaşam alanı yaratmanız için hazırladığımız bahçe dekorasyon çözümlerini inceleyelim.

Küçük bahçelerde en büyük kurtarıcılar duvarlardır. Duvarlarınızda boydan boya bitkiler yetiştirerek bahçenizin bir teraryuma benzemesini sağlayabilirsiniz. Bunun için bolca duvar saksısı, raf, ahşap palet ya da yerden yukarı doğru uzayan bitkilere yönelebilirsiniz. Bahçenizde samimi bir hava yaratmak isterseniz özellikle sarmaşık türü bitkilerle süsleyerek pergolalardan yardım alabilirsiniz. 

Ayrıca bu bahçelerde yan yana rahatça büyüyebilen, kökleri birbirini rahatsız etmeyen bitkiler tercih etmelisiniz. Ağacınız varsa salıncak veya hamakla hem bahçenize derinlik kazandırmış hem de farklı bir atmosfer yaratmış olursunuz. 

Küçük alanlarda büyük bahçe mobilyaları yerine piknik konseptine uygun minik ahşap mobilyalar tercih edebilirsiniz. Ahşap ve sade zemin döşemeleriyle genişlik algısı oluşturmanız da mümkün.


Missafir olarak kısa ve orta vadeli kiralamalarda ev sahiplerimize uçtan uca yönetim desteği sunuyoruz. Ev sahiplerimiz hiçbir problemle uğraşmadan kolay, güvenilir ve stressiz bir kiralama deneyimi yaşayabiliyor; evlerinden daha fazla kira geliri elde edebiliyor. Bu süreçte misafirlerimiz de zengin ürün yelpazemiz içerisinden beklentilerine ve zevklerine uygun olan evlerimizde 5 yıldızlı otel kalitesi ve ev konforunda konaklama fırsatını yakalıyor. Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top