Airbnb Yorum : Neden Bu Kadar Önemli?

Airbnb yorum Missafir Airbnb deneyimi Airbnb ev sahibi

Airbnb Yorumları ve Püf Noktaları

Herhangi bir ürünü almadan veya kullanmadan önce belki de saatlerce araştırmalar yapıp o ürün hakkındaki kullanıcı yorumlarına bakarız. Airbnb yorum ve değerlendirmeleri de, hem konaklama hizmeti verecek olanlar hem de bu hizmeti kullanmak isteyenler açısından çok önemlidir.

Kalacağınız evin koşullarını ve ev sahibinin misafirlerle iletişimini yorumlar sayesinde öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde ev sahibi açısından bakacak olursak, evinizde konaklayacak kişiler için daha önce yapılan yorumları görebilir ve onlar hakkında daha çok fikir sahibi olabilirsiniz. En değerli yeriniz olan evinizin, kimler tarafından kullanacağını ve nasıl kullanacağını merak etmeniz çok normal. Airbnb yorum ve değerlendirmelerini incelerken, evinizde kalacak kişiler hakkında evi temiz kullanmadığı veya kurallara uymadığı gibi yorumlar gördüğünüzde bu kişileri tercih etmeyerek eviniz için seçici davranmış olursunuz.

Bir değerlendirme yazmak için 1000 kelime sınırınız var. Ayrıca Airbnb yorum kurallarına yani Airbnb’nin içerik politikasına uygun olarak değerlendirme yapmanız çok önemli. Örneğin reklam amaçlı bir yorum yaparsanız, yorum ile gerçek deneyiminiz örtüşmezse veya kullandığınız dil uygun değilse Airbnb bu yorumları hiç hoş karşılamaz dikkatli olmanızda fayda var, bizden söylemesi. Airbnb giriş yaptıktan sonra, profilinizdeki değerlendirmeler kısmından hem hakkınızda yazılanları hem de kendi yaptığınız yorumları görüntüleyebilirsiniz.

Airbnb Yorum ve Değerlendirmeleri Hakkında Merak Edilenler

Airbnb yorum Airbnb deneyim Airbnb ev sahibi Missafir

Airbnb’nin algoritması sebebiyle Airbnb değerlendirme belli bir sistem içinde gözükür ve değerlendirilir. Diğer bir deyişle, değerlendirmeler ne kadar anlaşılır ise o kadar ön planda olur. Bu noktada kaydınıza bakan misafirlerin yaşadıkları ülke de etkili. Örneğin, Almanya’dan gelecek konuklarınız için kaydınızda bulunan Almanca yorumlar daha ön sıralarda gözükür.  Misafirlerinizin memnuniyetine önem veriyorsanız mükemmel yorumlara sahip olma şansınız o kadar çoktur.

Hakkınızda yapılan değerlendirmeleri silmeniz mümkün değildir. Çünkü güven ve şeffaflık sağlamak amacıyla bu yetki ancak Airbnb’ye ait. Bu yüzden Airbnb ev sahipliği sırasında karşılaşabileceğiniz sorunları bilip bunlar için önlemler alırsanız misafirler ve sizin için her şey çok daha iyi olur. Hem ev sahibi hem de konuklar, kendileri hakkında olumsuz yorum yapılmaması amacıyla, pozitif tutum sergileyerek sorumluluk bilinci içinde hareket ediyor. Eğer karşı taraf sizi henüz değerlendirmemiş ve yorumunuza cevap vermemişse 48 saat içinde yorumunuzu değiştirip güncelleme imkanınız bulunuyor. Hakkınızda yapılan bir değerlendirmeye yanıt vermek için ise 30 gün süreniz var. Ancak bir seyahat hakkında değerlendirme yapmak için çıkış yaptığınız an itibariyle 14 gün süreniz bulunmaktadır. Airbnb yorum kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Seyahatinizi tamamladıktan sonra yorumunuzu bırakmayı unutmayın! Bir diğer husu eğer Airbnb’yi daha fazla kullanmak istemezseniz Airbnb hesap silme blogumuza göz atabilirsiniz.

Güzel Bir Yorumlar Almanız İçin Önerilerimiz

Airbnb yorum Airbnb ev sahibi Airbnb deneyim Missafir

Tüm bu bilgileri öğrendikten sonra, güzel yorumlara sahip olmak artık çok daha kolay! Bir problem olduğunda konuğunuz ile ilgilenmeli ve sorununun çözülmesinde yardımcı olmalısınız. Ancak birçok konuk, bu desteği göremediği için Airbnb ev sahibine ulaşamıyorum diyerek sorunlarını Airbnb yorum ve değerlendirme kısmında olumsuz görüşlerle belirtiyor. Oysaki iletişim ile çok kolay çözülebilecek bir sorun hem ev sahipleri açısından istenmedik bir duruma neden oluyor hem de misafirlerin olumsuz bir Airbnb deneyim yaşamalarına sebep oluyor. İki taraf için de bunun ne kadar kötü bir durum olduğunu biliyoruz. Missafir ekibi olarak, Airbnb dikkat edilmesi gerekenler hakkında her şeyi hesaba katıyor ve size en güzel Airbnb İstanbul deneyimini yaşatmanın yanında mükemmel yorumları da vadediyoruz.

Süreç içinde, resmi tatiller ve hafta sonu dahil, her türlü destek için Missafir veya Airbnb yardım ile iletişime geçebilirsiniz. Biz hem Airbnb ev sahibi hem de misafirler için her an iletişim desteği sağlıyoruz. Missafir ekibi, 7/24 yanınızda!

Siz de Airbnb ile evimi kiraya vermek istiyorum diyorsanız, hemen iletişim formumuzu doldurarak, evinizden ne kadar kazanç elde edebileceğinizi öğrenebilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top