Ev Kiralayarak Geçinmek: Nasıl Para Kazanılır?

Ev kiralayarak geçinmek mümkün mü diye merak ediyorsanız yazımızda bu konuyu masaya yatıracağız. Ev kiralamanın artılarını eksilerini gözden geçireceğiz. Haydi, ev kiralamaya dair tüm sorularınızın cevabını bulmaya hazırsanız başlayalım!

Günümüzde insanların ihtiyaçları arttıkça ek gelir elde etmek daha önemli bir hale geldi. Çünkü gelir üretmek yaşam kalitesinin artmasından tutun hayatta kişinin mutlu ve tatmin olmasına kadar birçok konuyla ilintili. Hatta yatırım fırsatlarını değerlendirebilmek için dahi belirli bir birikim gerekli.

Ev kiralayarak gecinmek

Tüm bu nedenlerden dolayı siz de nasıl para kazanacağınızı merak ediyorsunuz değil mi? Ek gelir elde etmenin en ideal yollarından biri evinizi kiraya vermektir. O halde bu konu üzerine biraz yoğunlaşalım. Gelin, ev kiralayarak nasıl para kazanılır beraberce öğrenelim. 

En İyi Ev Kiralama Platformu Missafir!

Sizi en iyi ev kiralama platformu olan Missafir ile tanıştıralım! Ev kiralayarak geçinmek istiyorsanız Missafir’in sunduğu hizmet ve ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Evimi Nasıl Kiraya Verebilirim? adlı blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

Ev Kiralayarak Geçinmek: Ek Gelir Elde Etme Yöntemleri

Ev kiralayarak gecinmek

Ek gelir elde etmenin birçok yolu var. Ama biz sizin için en çok tercih edilenleri araştırdık. Şayet ek bir iş yapmayı göze alıyorsanız yazarlık ve çizerlik gibi becerilerinizi değerlendirebileceğiniz siteler mevcut. Bunun dışında yeteneğiniz olan bir konuda başkalarına ders verebilirsiniz. 

E-ticaret yapmak ve freelance işler aklınıza yatmadıysa başka öneriler sunalım. Mesela kiralama yaparak ek gelir elde edebilirsiniz. Eşya kiralayabilirsiniz ya da arabanız varsa kısa dönem araç kiralayabilirsiniz. Fakat en çok tercih edilen para kazanma yöntemi ev kiralamaktır. 

Ev kiralayarak gecinmek

Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde kalacak yer bulmak oldukça zor bir hale geldi. Bu nedenle ev kiralayarak para kazanmak çok popüler. Çünkü bu konuda yoğun bir talep var. Eğer siz de İstanbul’da kısa dönem daire kiralayıp para kazanmak istiyorsanız Missafir’le tanışın! 

Haydi, ev kiralayarak nasıl para kazanılır konusunu detaylıca ele alalım!

Ev Kiralayarak Nasıl Para Kazanılır?

Ev kiralayarak gecinmek

Ev kiralayarak geçinmek mümkün mü diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Öncelikle şunu belirtelim ki eviniz hayaletli bir ev değilse ev kiralayarak para kazanmamanız için hiçbir sebep yok. Hatta kazancınızı artırabilirsiniz. 

Evimi kiraya vermek istiyorum diyorsanız net bir karar vermişsiniz demektir. Şimdi sırada evinizin yer aldığı lokasyon ve evin özelliklerine göre bir fiyatlandırma yapmak var. Bunun için minik bir pazar araştırması yapabilirsiniz. Fiyatlandırma yaparken kira sözleşmesinin durumuna göre zaman içinde ne kadar artış olacağını da göz önünde bulundurun. 

kira sozlesmesi

Karar vermeniz gereken bir konu daha var. Peki, evinizi kısa dönem kiralık daire olarak mı yoksa uzun dönem kiralık daire olarak mı kiralamak istiyorsunuz? Bir ev sahibi olarak bu konunun eksi ve artılarını iyi düşünmeniz gerek.

Uzun dönem kiralık daireler stabil bir gelir sağlar. Genelde bu tür ev kiralamalarda yıllık kira sözleşmesi yapılır. Kısa dönem kiralık daire olarak kiralama yaparsanız daha yüksek kira getirisi olabilir. Üstelik kiracı olmadığı zamanlar evinizde siz de kalabilirsiniz. 

Ev Kiralayarak Geçinmek: Kısa Dönem Ev Kiralama Nedir? 

Ev kiralayarak gecinmek

Ev kiralayarak geçinmek mümkün mü sorusuna evet cevabını vermiştik. Şimdi de artırıyoruz. Çünkü ev kiralayarak geçinmekten fazlası da mümkün. Nasıl mı? Evinizi kısa dönem, şehrinize başka illerden gelmiş ziyaretçilere, turistlere kiralayabilirsiniz. 

Kısa dönem ev kiralayarak çok para kazanabilirsiniz. Ama kiracı aramak ve ek hizmetler gibi hususlarla ilgilenmeniz epey zamanınızı alacaktır. Sırf bu işi yapan konaklama hizmeti sunan platformlar var. Bunlardan biri konaklama hizmetinin ülkemizdeki öncüsü Missafir, diğeri ise Airbnb.

Konaklama Hizmeti Sunan Profesyonellerden Yardım Almak

Missafir ve Airbnb gibi platformlar ev sahibi ile misafiri bir araya getiriyor. Böylece ev kiralamak isteyen sıkıntı yaşamadan ev kiralama hizmetinden yararlanıyor. Ev sahibi ise ev kiralayarak para kazanmış oluyor. Yani, ev kiralayarak geçinmek mümkün. 

Kiracı arama süreci ve kiralama ilanlarıyla uğraşmak zor. Bunu sizin yerinize başka birileri yapsa iyi olurdu değil mi? O halde sizi Missafir ile tanıştıralım. Missafir hem sev sahiplerini hem de misafirleri memnun edecek bir konaklama hizmeti sağlıyor. 

Ev Kiralayarak Geçinmek: Oda Kiralama

Oda kiralamak

Ev kiralayarak geçinmek mümkün. Fakat kendi oturduğunuz ev haricinde başka bir mülkünüz yoksa ne yapabilirsiniz? Bu durumda ev kiralayarak geçinmek mümkün değil mi diye soruyor olmalısınız. Hayır, dilerseniz odanızı kiralayarak para kazanabilirsiniz! 

Özellikle metropollerde odasını kiraya vererek ek gelir elde eden çok kişi var. Çünkü asgari ücretle geçinmek büyük kentlerde daha zorlayıcı. İnsanlar bir ev kiralamak yerine kendine yetecek bir oda kiralamayı uygun buluyor. 

Kentlerde Oda Kiralama Uygulamasının Çok Tercih Edilmesi

Ev kiralayarak gecinmek

Büyük kentlerde insanlar genelde tek yaşıyorlar. Bir ev kiralamak demek bütçeyi epey zora sokuyor. Üstelik tek kişi için büyük bir eve sahip olmak gereksiz. Bu nedenle çoğu kişi oda kiralamayı tercih ediyor. 

İnsanlar birkaç kişi bir araya gelip ev kiralıyor. Ardından odaları ve kirayı bölüşerek o evde yaşıyorlar. Aslında bu da bir çeşit oda kiralama uygulaması diyebiliriz. Mesela öğrenci evleri var. Bu şekilde oda kiralamaya çok güzel bir örnek teşkil ediyor. 

Ev Kiralayarak Geçinmek: Tatil ve Kısa Seyahatlerde Oda Kiralama

Tatile çıkanlar, kısa süreli yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerine gidenler de oda kiralamayı tercih ediyor. Eğer ek gelir elde etmek istiyorsanız evinizin odasını kısa süreli kiraya verebilirsiniz. Bu şekilde evinizden iyi bir maddi kazanç elde edebilirsiniz. 

Evinizi konaklama hizmeti sağlayan aracılar ile kiraya verebilirsiniz. Hem böylece kiracı aramak için çok zaman kaybetmemiş olursunuz. Üstelik daha az şey yaparak kazancınızı artırma fırsatını yakalarsınız. 

İnsanlar ev kiralama hizmeti almayı seviyor. Çünkü hem kendilerini evlerinde hissettikleri bir konaklama süreci geçiriyorlar hem de farklı kültürleri tanıyorlar. Bu ev sahipleri için de aynı şekilde işliyor. Maddi kazancın yanında farklı kültürlerle etkileşim içerisinde olmak paha biçilemez bir şey. 

Ev kiralayarak gecinmek

Bu yazımızda ev kiralayarak geçinmek mümkün mü sorusuna cevap vermeye çalıştık. Ev kiralayarak para kazanmak haricinde daha pek çok konuda yazmış olduğumuz diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz. Mesela okumaya Airbnb gibi Uygulamalar: 7 Airbnb Alternatifi adlı yazımızdan başlayabilirsiniz. Dilerseniz konaklama hizmeti sunan Türkiye’nin önde gelen markası Missafir’i inceleyebilirsiniz. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top