Airbnb ile Para Kazanmak İçin Bilinmesi Gereken 10 Şey

Airbnb ile para kazanmak için bilmeniz gereken 10 şeyi paylaşıyoruz! Aklınızda Airbnb ile ek gelir elde etmek gibi bir düşünce varsa yazımızı okuyabilirsiniz. Kağıt kalemler hazırsa haydi başlayalım!

Airbnb ile Para Kazanmak

Airbnb ile para kazanmak

Ek gelir elde etmek ya da parlak bir fikir sayesinde çok yorulmadan kazancınızı artırmak istiyorsunuz değil mi? O halde size Airbnb ile para kazanmaktan bahsedelim. Ardından Airbnb ile para kazanmak için bilmeniz gereken 10 şeyi anlatalım. Ama önce isterseniz Airbnb nedir sorusundan başlayalım. 

Airbnb Nedir? Airbnb ile Gelir Elde Etmek Mümkün mü?

Airbnb ile gelir elde etmek

Öncelikle Airbnb Joe Gebbia, Brian Chesky ve Nathan Blecharczyk tarafından 2008 yılında kurulan bir konaklama paylaşım platformudur. Daha basit bir şekilde tarif etmek gerekirse ev sahiplerinin evlerini, odalarını ya da diğer konaklama mekanlarını kısa dönem kiralamak için kullandıkları bir pazar. Yani platform ev sahipleri ve misafirler arasında güvenli bir bağlantı kurulmasını sağlıyor. 

Kullanıcılar Airbnb’nin platformu üzerinden kısa dönem kiralayacakları mülkün fotoğraflarını, fiyatlandırmasını ve yorumlarını görebiliyor. Seçimlerini de bu şekilde yapıyorlar. Aslında Airbnb’nin başarısı da burada gizli. Çünkü konaklama hizmeti veren otelcilik sektöründen epey farklı bir yerde.

Airbnb evini, odasını, karavanını ya da diğer konaklama mekanlarını diğer kişilerle belirli bir ücret karşılığında paylaşmak isteyen insanlara hizmet ediyor. Misafirler de tatil, iş seyahati ya da başka bir amaçla bu mekanlarda konaklayarak kendilerini evlerinde hissediyorlar. 

Airbnb ile gelir elde etmek

Baştaki sorumuzun cevabına gelecek olursak Airbnb üzerinden para kazanmak mümkün. Ek gelir elde etmek için bu yolu seçen birçok kişi var. Üstelik Airbnb dünyada çok yaygın kullanılan bir uygulama. Fakat Airbnb ile ne kadar para kazanılır sorusuna net bir cevap vermek mümkün değil. Çünkü bu çok değişken. 

Evinizi Airbnb ile Kiralamak için Formu Doldurun!

Missafir tıpkı Airbnb gibi konaklama hizmeti sunan bir uygulama. Evinizi kiralayarak gelir elde etmek istiyorsanız Missafir ile tanışın! Airbnb ile para kazanmak istiyorsanız formu doldurun!

Haydi, Airbnb ile para kazanmak için neler bilmelisiniz kısmına geçelim. Sizin işinizi kolaylaştırmak adına bir liste yaptık. İşte Airbnb ile para kazanmak için bilmeniz gereken 10 şey!

Airbnb ile Para Kazanmak İsteyen Ev Sahipleri Nelere Dikkat Etmelidir?

Airbnb ile para kazanmak zannettiğiniz kadar zor değil. Elbette işin inceliklerini bilmek zaman kazanmanızı sağlayacak. Bu nedenle size Airbnb ile para kazanmak için bilmeniz gereken 10 şeyi açıklayacağız.

1. Airbnb ile Para Kazanmak: Airbnb’de Ev Sahipliği Yapmak

Airbnb ev sahibi olmak

Airbnb global bir uygulama. Bu nedenle dünyanın her yerinden evinizi ya da odanızı kiralamak isteyen insanlar çıkacaktır. Böylece siz de Airbnb üzerinden gelir elde etmiş olacaksınız. 

Tek şart kiralayacak bir evinizin, odanızın ya da karavanınızın olması. Başka konaklama mekanları da buna dahil. Ardından evin konumuna, özelliklerine ve eşyalarına göre profilinizin belli bir hedef kitlesi oluşur. 

Airbnb ev sahibi olmak istiyorsanız 18 yaşını doldurmuş olmalısınız. Bunun dışında kiraya vermek istediğiniz konaklama mekanıyla ilgili bilgileri hızlıca girerek kolayca kaydolabilirsiniz. Airbnb üzerinden evinizi kiraladığınızda Airbnb ile para kazanmanın mümkün olduğunu göreceksiniz! Dilerseniz Evimi Kiraya Vermek İstiyorum: Airbnb Yasal mı? adlı yazımızı da okuyabilirsiniz.

2. Airbnb’de Yardımcı Ev Sahipliği Yapmak

Airbnb ev sahibi olmak

Airbnb uygulamasını kullanarak evini kiraya vermek isteyen kişiler oluyor. Ama prosedürlerle ya da misafirlerle uğraşmak istemiyorlar. Bu nedenle bu işi yapacak yardımcı ev sahiplerine ihtiyaç duyuyorlar. Yardımcı ev sahipliği yapmaya başlayıp iletişim ağını genişleten çok insan var. Aynı zamanda Airbnb ile para kazanmak da cabası. 

3. Airbnb’de Deneyime Ev Sahibi Ol

Airbnb ile para kazanmak

Airbnb üzerinden gelir elde etmek için misafirlerinize kültürel etkinlikler ya da eğlenceli faaliyetler sunabilirsiniz. Aslında bu sizin yeteneklerinize ve ilgi alanlarınıza bağlı. Mesela misafirinizi bir futbol maçına götürebilirsiniz. Onunla yöresel yemek atölyesine de katılabilirsiniz. Böylece ev sahibi olarak misafirlerinizden iyi puanlar ve yorumlar toplarsınız.

4. Airbnb ile Para Kazanmak: Airbnb Tavsiye Programına Katılmak 

Airbnb ile para kazanma yollarından biri de tavsiye programıdır. Tanıdığınız kişilerin Airbnb’ye katılmasını sağlamanız iyi bir kazanç elde etmenizi sağlar. Ayrıca sosyal medya üzerinden gönderdiğiniz referans kodu kullanıldığında seyahat kredisi kazanırsınız. Elde ettiğiniz kazançla tatilde konaklamanızı bedavaya getirebilirsiniz. 

5. Misafirlere Ekstra Hizmetler

Airbnb konuk ekstra hizmet

Büyük ihtimalle misafirlerinizin çoğu başka ülkeden ya da şehirden gelmiş olacak. Bu nedenle misafirlerinize ekstradan sunacağınız hizmetler onları rahat ettirir. Daha konforlu bir konaklama deneyimi yaşamalarını sağlar. 

6. Airbnb Tecrübelerinizi İnsanlarla Paylaşmak

Airbnb ile para kazanmak

Airbnb üzerinden gelir elde etmenizi sağlayacak başka bir alan da tecrübelerinizi paylaşmaktır. İnsanlar bu konuyu merak ediyorlar. Onlarla sosyal ağlar üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca edindiğiniz tecrübeleri online kurslar aracılığıyla kazanca çevirebilirsiniz. 

7. Airbnb Open Homes Programı

Airbnb Open Homes programı afetzedeler, mülteciler için evinizi kısa süreli açmanızı kapsıyor. Aslında programın amacı sizin bunu ücretsiz yapmanızdır. Fakat ücretsiz yapacak bir durumda değilseniz program özelinde bir ödenek alıyorsunuz. 

8. Airbnb Güvenceleri: Aircover

Aircover

Airbnb üzerinden gelir elde etmek zannettiğiniz kadar zor değil. Hatta Airbnb ev sahiplerine türlü kolaylıklar ve güvenceler sağlıyor. Bunlardan biri de Aircover programı! 

Aircover Airbnb’nin ev sahiplerine sunduğu bir güvencedir. Aklınızda Airbnb’nin güvenli olup olmadığı konusunda en ufak bir soru işareti kalmasın. Çünkü Airbnb’nin bu denli tercih edilmesini güvenli bir gelir elde etme aracı olmasına bağlayabiliriz. 

Airbnb’de yer alan Aircover güvencesinin birçok maddesi var. Bu konuyu ayrıca araştırabilirsiniz. Ama en önemli güvencelerden biri, onaylı rezervasyonları hasar nedeniyle kaybettiğinizde gelir kaybı sigortası imdadınıza yetişiyor. Ayrıca beklenmedik temizlik vakalarında temizlik sigortası, misafirin yaralanması gibi durumlarda sorumluluk sigortası devreye giriyor. 

9. Airbnb ile Para Kazanmak: Süper Ev Sahibi Olmak

Airbnb üzerinden gelir elde etmek için bilmeniz gereken bir diğer konu da süper ev sahipleri! Şirket uygulamada her üç ayda bir son bir yılda ev sahiplerinin sunduğu hizmetleri incelemeye tabi tutar. Bazı kriterleri karşılamanız durumunda sizi süper ev sahibi yapar. 

Süper ev sahibi olmak demek Airbnb’nin sağladığı ayrıcalıklar demek! Bununla birlikte uygulamada süper ev sahiplerinin evleri daha çok tercih edildiği için ekstra kazanç sağlarsınız. Airbnb’nin sizi süper ev sahibi ilan etmesi için neler yapmanız gerektiğini detaylı şekilde araştırabilirsiniz. 

10. Airbnb ile Network

Airbnb ile para kazanmak

Airbnb ile para kazanmak mümkün. Üstelik birçok yeni insan tanıma şansınız da var. Dünyanın her yerinde kullanılan Airbnb ile güzel dostluklar ya da iş bağlantıları edinebilirsiniz. 

Gelir elde etmeniz için bilmeniz gereken 10 şeyi saydık. Artık eyleme geçme vakti! Airbnb üzerinden gelir elde etmek için ilk adımınızı atın! Dilerseniz Airbnb Giriş: Dikkat Edilmesi Gerekenler adlı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top