Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücretleri 2023 Bilgileri

yurt dışı telefon kayıt ücretleri

Yurt dışı telefon kayıt ücretleri 2023 bilgileri hakkında merak ettiklerinizi cevaplıyoruz. Bu konuda fikir sahibi olmak istiyorsanız gelin yazımıza bir göz atın! Yurt dışından telefon getirdiyseniz neler yapmanız gerekiyor kısaca bahsedelim.

Neden Yurt Dışından Telefon Getirilir?

telefon

Günümüzde akıllı telefonlar hayatın büyük bir parçası haline geldi. Gerek kayıtlı olduğunuz sosyal platformlarda paylaşım yapmak gerekse iş hayatı için en önemli araçlardan biri telefon. 

Üstelik dünyada neler olup bittiğini yine telefonlar aracılığıyla öğreniyorsunuz. Gün içinde telefonunuzu çok defa kontrol ediyor olmalısınız. 

Telefonların kullanım sahası genişledi. Böylece özellikleri de arttı. Siz de şu an kullandığınız telefonu özelliklerine bakarak satın aldınız değil mi? 

Teknolojinin sunduğu imkanlar doğrultusunda telefon markaları da yeni modeller çıkarıyor. Belki siz de telefonunuzu değiştirmeyi düşünüyorsunuz? Kullandığınız telefonun yeni çıkan bir üst modelini mi beğendiniz?

Birçok kişi ekonomik açıdan daha hesaplı olduğu için yurt dışından telefon getirmeyi tercih ediyor. Ayrıca bu yolla daha fazla ürün çeşitliliğine ulaşmanız da mümkün. Eğer siz de yurt dışından telefon getirmeyi seçtiyseniz yerine getirmeniz gereken prosedürler var. 

Yurt Dışından Telefon Getirdim Ne Yapmalıyım?

Yurt dışından beğendiğiniz bir telefonu satın aldınız diyelim. Belki de yurt dışından yolcu beraberinde telefon getirdiniz. O halde ülkenin şart koştuğu birtakım prosedürleri yerine getirmek ve harç ücretini ödemek durumundasınız. Aksi halde telefonu kullanamayacaksınız. 

Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücretleri: 2023 IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

IMEI kayit ucreti

Yurt dışından getirdiğiniz telefonun IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) kayıt işlemlerini yapmanız gerekiyor. Bu ücret yıllara göre değişiklik gösteriyor. 2023 yılının başında kayıt hakkı için 6.091 tutarında harç ödemeniz gerekiyordu. 

7 Temmuz 2023’ten itibaren yeni IMEI kayıt ücreti 20.000 TL. Yurt dışından getirilen telefonun harcını ödemezseniz telefonunuzu kullanamazsınız. Bu nedele IMEI kayıt süresini aşmadan kayıt hakkınızı kullanmanız gerekli. 

IMEI Kayıt Süresi Ne Kadar?

takvim

Yurt dışı telefon kayıt ücretini ödemeniz için belli bir süreniz var. Bu süre zarfında IMEI kaydının gereklerini yerine getirmelisiniz. Bu süre tam 120 gün olarak belirlenmiştir. 

Yurt Dışı Telefon Getirme Vergisi Nereye Yatırılıyor?

Yurt dışından telefon getirdiniz ve verginizi ödemek istiyorsunuz değil mi? O halde size en yakın vergi dairesinde işlem yapabilirsiniz. Bunun dışında internet üzerinden işlem yapmak da seçenekleriniz arasında. Garanti Bankası, İş Bankası, Denizbank gibi bankalar aracılığıyla da ödeme yapabilirsiniz. 

Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücretleri: Pasaporta Telefon Nasıl Kaydedilir?

yurt disi telefon kayit ucreti

Yurt dışından telefon getirmek için öncelikle telefonu pasaportunuza kaydettirmiş olmalısınız. Ardından IMEI harcını ödeyerek satın aldığınız telefonu kullanabilirsiniz. Pasaporta kaydettirmediğiniz telefon için işlem yapamazsınız. Ancak ziyaret etmek için pasaport şartı aramayan ülkelerde istisnai durumlar var.

Gelelim pasaporta telefonu nasıl kaydedebilirsiniz sorusuna. Öncelikle tc kimlik numaranız ile e devlet kapısı üzerinden giriş yaparak kayıt hakkınız olup olmadığını sorgulamanız gerekiyor. Yine e devlet üzerinden işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Tekrar hatırlatmakta fayda var, telefonu kullanabilmeniz için yurt dışı telefon pasaport kayıt ücretini ödemiş olmalısınız. 

Bir pasaporta iki telefon kaydedilir mi sorusu çok sorulan sorulardan biri. Bu sorunun cevabı evettir. Fakat telefon kaydetme tarihleri arasında üç sene olması gerekir.

18 Yaşından Küçük Kişiler Telefon Kaydettirebilir mi?

18 yaşından küçük kişiler de kendi adlarına telefonlarını kaydedebilir. İşlemi kişilerin ebeveynleri e devlet üzerinden yapabiliyor. Fakat harç parasını öderken çocuklarının adına ödeme yapmaları önemli bir detay. 

Artık yurt dışı telefon kayıt ücretleri hakkında güncel bilgilere sahipsiniz. Merak ettiğiniz başka konular varsa yazılarımıza şöyle bir göz atabilirsiniz. Yeni Ev Aldım Kiracı Evden Çıkmıyor Diyenler için Rehber adlı yazımızdan başlamaya ne dersiniz?

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top