Yazlık Ev Nasıl Kiraya Verilir?

Yazlık ev nasıl kiraya verilir konusunun detaylarıyla karşınızdayız! Bu konuya dair tüm merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz. Haydi, yazlık ev nasıl kiraya verilir ve dikkat etmeniz gereken ayrıntılar neler bir bakalım. 

Tatil Eviniz Daha Çok Kazansın!

tatilciler

Yaz tatilinizi yazlığınızda geçirmeyecek misiniz? O halde yazlığınızı kısa süreli kiraya vererek ek gelir elde edebilirsiniz. Yazlığı olan ev sahipleri bu şekilde tatil evlerinden kazanç sağlıyor. Siz de bir ev sahibi olarak kiraya verdiğiniz evinizden istediğiniz ölçüde fayda sağlayın. Peki, bunu en kolay nasıl yapabilirsiniz? Gelin, sizi Missafir ile tanıştıralım!

Kısa ya da Orta Vadeli Kiralamalar ve Mülk Yönetimi: Missafir 

Yazlık evimi nasıl kiraya verebilirim diye düşünmeyin. Çünkü artık Missafir var! Hiçbir sorunla karşı karşıya kalmadan evinizi kolayca kiraya verebilirsiniz.  

Profesyonel mülk yönetimi yapan Missafir, kısa ve orta dönem kiralamalarda ev sahiplerine uçtan uca yönetim desteği sunuyor. Ayrıca yazlığınızı kiralamanız hususunda teknoloji destekli çözümler vaat ediyor. Evinizin kiralık ilanı Missafir Homes +50 (Airbnb, Booking, Agoda…) kanalda birden görünür olacak!

Kiralık Yazlık Eviniz mi Var?

Yazlık Evi Kiralarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yazlık evinizi kiralamak vakit alan ve sabır gerektiren bir süreç. Çünkü yapılması gereken birçok şeyle aynı anda uğraşmanız gerekiyor. Kiracı bulmanız, bulduğunuz kiracının da güvenilir olduğundan emin olmanız oldukça önemli. 

İyi bir tatil geçirmek beklentisiyle yazlık evinizi kiralayan konuklarınızın ihtiyaçlarına cevap verebilmeniz son derece mühim. Ayrıca bu süreçte bazı bürokratik işlerle de ilgilenmelisiniz. Kira gelirlerini artırmak için evinizi kısa dönem kiraya vermek birtakım kurallara tabi. 

Yazlık evinizi kısa dönem kiralayarak daha çok kazanmak istiyorsunuz değil mi? Fakat kurallara göre bir sene içinde evinizi birden çok kişiye kiralarsanız vergisel bazda kazancınız gayrimenkul sermaye iradı kategorisine girmiyor. Kazancınız artık ticari kazanç sayılıyor. Dolayısıyla vergi ödemeniz gerek. 

yazlik ev nasil kiraya verilir

Peki, bu vergiyi ödemezseniz ne olur? İşte o zaman da bi cezai yaptırım ile karşılaşmanız söz konusu. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler adlı yazımızı da okuyabilirsiniz. Bunun dışında Missafir gibi mülk yönetimi yapan markalarla irtibata geçerek profesyonel destek alabilirsiniz. 

Şimdi size yazlık evinizi kiraya verirken neye dikkat etmelisiniz hususunda birkaç tüyo verelim. İşte yapmanız gerekenler:

Yazlık Ev Nasıl Kiraya Verilir: Kira Bedeli ve Kiralama Şartları

yazlik ev nasil kiraya verilir

Yazlık evinizi kiralarken belki de en çok özen göstermeniz gereken konu kira bedeli ve bu kiralamanın şartlarının ne olduğudur. Çünkü anlaşma gerçekleştikten sonra dönüş yapmak zor ve çetrefilli olur. Ayrıca bu konuda türlü sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle evinizin kira bedelini doğru belirlediğinizden emin olun ve kira sözleşmesine gereken özeni gösterin. 

Yazlık Ev Nasıl Kiraya Verilir: Doğru Fotoğrafları Çekmek

yazlik ev nasil kiraya verilir

Artık yazlık eviniz için bir ilan verme aşamasına geçtiniz. Peki, burada en önemli şey nedir? Elbette evinizin fotoğrafları! Kendinizi konuklarınızın yerine koyun. Siz bir yazlık kiralayacak olsanız nasıl fotoğraflar görmek isterdiniz? Çektiğiniz fotoğraflar evinizin karakteristik özelliklerini yansıtmalı ve sahip olduğu özellikleri vurgulamalı. 

Yazlık Ev Nasıl Kiraya Verilir: Dikkat Çekici Bir Başlık ve Açıklayıcı Bilgiler

Fotoğraflar tamam, şimdi sırada ne var? Tabii ki kiralık ilanınızın ilgi çekici bir başlığa ve cazip bir içerik metnine ihtiyacı var. Burada başlık son derece mühim. Çünkü yazlık evinizi kiralamak isteyenler ilk önce metninizin başlığını okuyacak. 

Potansiyel kiracılarınızın dikkatini çekmek için evinizle ilgili doğru, açıklayıcı ve çarpıcı bilgiler vermelisiniz. Evin bulunduğu yeri, oda sayısını, eşya durumunu, ulaşım seçeneklerini ve evin karakteristik özelliklerini mutlaka yazmalısınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top