Küçük Banyo Dekorasyonu İçin Muhteşem İpuçları

küçük banyo dekorasyonu - Missafir

Sonunda hayalinizdeki evi buldunuz, her şey istediğiniz gibi fakat evin tek bir kusuru var: Banyosu küçük! Neyse ki doğru dekorasyon seçimleriyle bu alanı ufak ama her baktığınızda enerjiyle dolacağınız mükemmel bir yere dönüştürebilirsiniz. Sahip olduğunuz yüzey alanını en iyi şekilde değerlendirmek ve daha büyük bir banyo yanılsaması yaratabilmek için size özel derlediğimiz küçük banyo dekorasyonu ipuçlarına göz atın.

Altın Dokunuşlarla Küçük Banyo Dekorasyonu

küçük banyo dekorasyonu - Missafir

İlk önerimiz pek sıra dışı olmasa da modası asla geçmeyen altın. Altın musluklar, sabunluklar, askılıklar ve diş fırçalıklar küçük banyonuza daha klasik ve lüks bir görünüm kazandıracak. Tek tonda ve desende tutulan, göz yormayan banyo eşyası seçimleri alana uyumlu ve anlamlı bir atmosfer hissi verecek. Kral Midas’ın yolunun geçtiği bir durağı andıracak banyonuzun misafirlerinizi de etkileyeceğinden eminiz. Altın detaylarını daha modern bir tasarımla birleştirmek isterseniz tüm eşyaları parlak yerine mat kaplamalı tercih etmelisiniz.

Aydınlatma

Aydınlatmayı doğru kullanmak küçük banyo dekorasyonu gibi sınırlı alanlarda kurtarıcı bir faktör oluyor. Çevresini ışıklandıracağınız çok sayıda ayna ve ışığı bolca yansıtacak parlak mermerler kullanarak ışığı banyonuzun her yanına yayabilecek ve bu sayede daha fazla alan ilüzyonu yaratabileceksiniz.

Yaşayan Duvar

Doğadan bir parçayı iç mekana taşımak istediğimizde saksı bitkileri her zaman ilk tercihlerden biri ama evinize farklı bir boyut katmak için banyonuzun bir duvarını tamamen sarmaşık veya benzer bir bitki çeşidiyle kaplamayı düşünebilirsiniz. Tabii bu duvarın bitkinin beslenebileceği kadar güneş alabilen bir yere bakması da önem taşıyor. Eğer canlı bir bitkiye güneş alabileceği imkanı sağlayabilecek bir banyonuz yoksa yapay modellerle de yeşil ve ferah bir hava oluşturma şansınız var. Hatta bu dekorasyon fikrini daha öteye taşıyarak yaprak aralarına minik çiçekler bile sıkıştırabilirsiniz.

Nötr Tonların Gücü

Eğer banyo tasarımınızla ilgili net bir kararınız yoksa nötr ve krem tonlara yönelmek her zaman iyi bir seçim. Kırık beyaz ve bej tonlarını benimsemek küçük alanlarda bol aydınlatmanın yarattığı genişlik hissini sağlayacak. Duvar ve fayanslarınızın rengine karar verirken nötr tonların dokundukları her yerde zamansız, konforlu ve uyumlu bir banyo estetiği yaratacağını göz önünde bulundurabilirsiniz.

Küçük Banyo Dekorasyonu Sürecinde Duvarı Raf Olarak Kullanmak

Bir diğer önerimiz küvetinizin çevresine tavan yüksekliğinizin yarısına gelecek ikinci bir duvar inşa ederek ana duvarla bu duvar arasındaki aralığı raf olarak kullanmak. Zaten küçük bir banyoda bu tarz bir düzenleme kulağa çok mantıklı gelmese de depolama alanı açısından tasarruf etmenize olanak tanıyacak. Kişisel bakım ürünlerinizi dizerken aralara iç açıcı sanat eserleri veya şık kokulu mumlar serpiştirmeyi ihmal etmeyin. 

Sizin için hazırladığımız küçük banyo dekorasyonu fikirlerimiz bunlar. Evinizi huzurlu bir yaşam alanına çevirmenize yardım edebilecek diğer önerilerimiz için En Şık Banyo Dekorasyon Fikirleri adlı blog yazımızı da incelemenizi öneriyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top