İstanbul Müzeleri: İstanbul’daki En Popüler 20 Müze

Sanatseverleri mutlu edecek bir konuyla karşınızdayız! İstanbul müzeler listesini merak ediyorsunuz, değil mi? Öyleyse İstanbul’daki en popüler 20 müzeden oluşan listemize bir göz atın!

Sergiyi gezen ziyaretçinin yere düşen gözlüğünün bir sanat eseri zannedilmesi, soyut resimler, dijital işler ve çağdaş sanat tartışmaları… Tanıdık geliyor mu? Belki de bir pipo yalnızca bir pipodur işte. Siz bu konular hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ünlü ressamların tablolarına boya fırlatan çevreciler ve yaptıkları eylemler… Çağdaş sanat üzerine yapılan onca şaka… Sanatın günümüzdeki konumuyla ilgili hiç durup düşündünüz mü? Sanat galerilerini gezmek, müzeleri incelemek, çağdaş sanatçıların işleri üzerine yorum yapmak gerek. Tüm bu saydıklarımızı İstanbul’da rahatlıkla yapabilirsiniz. 

İstanbul müzeler

Kültür Sanat Rehberi: İstanbul

İstanbul bir kültür şehri. Bunun yanı sıra İstanbul, sanatın ritmini yakalamak için de harikulade bir şehir. Çünkü müzeler ve sanat galeri bakımından çok zengin. 

Türkiye’nin kültür turizmi bakımından en parlak kenti burası. Buraya yalnızca kültür sanat etkinliklerine katılmak ve müzeleri gezmek için gelen milyonlarca insan var. Çünkü kentte her ay yeni etkinlikler, sergiler oluyor. 

Siz de kültür ve sanat etkinliklerine katılmak ve İstanbul’un sanat dünyasını yakından tanımak mı istiyorsunuz? Bu harika bir fikir! Ama işiniz zor. Çünkü liste hayli kalabalık. 

Sanat maratonuna İstanbul’daki müzeleri gezerek başlamaya ne dersiniz? Üstelik müzekart satın alırsanız devlet müzelerini gezerken ücret ödemenize gerek kalmaz. Ancak özel müzeler için ücretsiz geçiş hakkınız yok. Yine de bazı müzeler, müzekart için indirim uyguluyor. 

Nasıl Müzekart Alırım?

Çoğunlukla ziyaretçiler müzekartı nasıl alacağı konusunda sıkıntı yaşıyor. Aslında çok basit bir işlem. Müzekartı internetten kendi uygulaması aracılığıyla kolayca temin edebilirsiniz. 

Bu kart ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bütün müze ve ören yerlerini ücretsiz gezebilirsiniz. Fakat müzekart bir yıl geçerli. Bu nedenle bir yılın sonunda İstanbul’daki ücretsiz müzelere giriş için kartı yenilemeniz gerekecek. 

Artık nasıl müzekart satın alacağınızı biliyorsunuz. Şimdi sıra hangi müzelere gideceğinize karar vermeye geldi. İşte sizin için hazırladığımız İstanbul’da gezilecek en popüler 20 müze listesi!

İstanbul’daki En Popüler 20 Müze

İstanbul’da çok sayıda müze var. Biz sizin için en popüler 20 İstanbul müzesini listeledik. Fakat bunun yanı sıra sanat galerileri, sanat atölyeleri, etkinlik mekanları, operalar, tiyatrolar gibi pek çok sanat durağı var. Bunların büyük bir kısmı İstanbul’un kalbi olan Beyoğlu’nda yer alıyor. 

Beyoğlu’nda Kısa Dönem Kiralık Ev Arayanlara Müjde!

missafir indirim banner

Beyoğlu’nda kısa dönem kiralık ev arıyorsanız Missafir Homes evlerine göz atabilirsiniz. Haydi, Beyoğlu eşyalı kiralık dairelerimizden size en uygun olanı şimdi seçin!

Beyoğlu Kısa Dönem Kiralık Daireler Missafir’de!

Beyoğlu İstanbul’un en gözde semti. Ayrıca İstanbul’daki sanat dünyasının da başkenti. İstanbul’a yapacağınız kültür seyahatinde Beyoğlu’nda konaklamak harika olmaz mı!

Beyoğlu kısa dönem kiralık dairelerden birini seçin. Böylece Missafir konforunu deneyimleyin. Beyoğlu eşyalı kiralık Missafir evleri için hemen rezervasyon yapın!

Haydi, İstanbul’da gezilecek müzeler listemize kaldığımız yerden devam edelim. 

1. İstanbul Arkeoloji Müzesi

İstanbul muzeler, İstanbul Arkeoloji Muzesi

Burası birçok kültüre ait eseri bir arada sunan bir müze. Müzenin içinde bir milyonu aşkın eser bulunuyor. Bu nedenle bir günde İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni gezip bitirmeniz mümkün olmayabilir. 

Müze dünyanın en büyük müzeleri arasında bulunmaktadır. Ayrıca müze Osmanlı döneminden günümüze miras kalmış bir kurumdur. Üç ana birimden meydana gelmektedir. Arkeoloji Müzesi kurumun ana binasıdır. Bununla birlikte Çinili Köşk ve Eski Şark Eserleri Müzesi de buranın birimleri arasında yer alır. 

İstanbul muzeler, İstanbul Arkeoloji Muzesi detay

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni gezecek olursanız İskender Lahdi, Tabnit Lahdi, Çiviyazılı Belgeler Arşivi gibi nadide eserlerle karşılaşacaksınız. Burayı pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. Oldukça keyifli bir gezinin sizi beklediğine hiç kuşku yok doğrusu! 

2. İstanbul Müzeler: Topkapı Sarayı Müzesi

İstanbul muzeler, Topkapi Sarayi Muzesi

Topkapı Sarayı hemen yakınında yer alan Ayasofya ile her yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor. Burası 15. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır. Artık Milli Saraylar’a bağlı bir müze olarak hizmet veriyor. 

İstanbul’da bir kültür turu yapmayı planlıyorsanız burası görmeniz gereken yerler arasında. Görkemli mimarisi sayesinde Topkapı Sarayı’ndan gözünüzü alamayacaksınız. Bunun yanı sıra müzede dünyada eşi benzerine pek rastlanmayacak çin porseleni koleksiyonu yer alıyor. 

Topkapi Sarayi Muzesi

Müzede mühür, kitap ciltleme, mücevher ve kutu işleme örneklerini görebilirsiniz. Ayrıca padişahların ve saray halkının eşyaları, kıyafetleri de sergi alanındadır. Bununla birlikte yapının Hazine Bölümü kısmında zümrüt, yakut, elmas koleksiyonları yer alıyor. Yine kılıçlar ve altından yapılma tahtlar da görecekleriniz arasında. 

Topkapı Sarayı’nın Kutsal Emanetler bölümü de çok ilgi görüyor. Eğer İstanbul müzeler turunuzda Topkapı Sarayı’na yer verirseniz Aya İrini Kilisesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca özel rehberler eşliğinde Harem bölümünü gezebilirsiniz. 

3. Dolmabahçe Sarayı Müzesi

İstanbul muzeler, Dolmabahce Sarayi

Dolmabahçe Sarayı 600 metre uzunluğa sahip bir mermer rıhtım üzerine inşa edilmiştir. Ayrıca sarayın temelleri kestane ağacı ile atılmıştır. Saray simetrik bir plana sahip ve üç katlı. İçinde tam 285 oda, 43 salon var. 

Dolmabahce Sarayi Muzesi

Dolmabahçe Sarayı’nın 56 sütunlu kabul salonu olarak adlandırılan yerinde 4,5 tonluk kristal bir avize yer alır. Bu heybetli avize burayı ziyaret eden herkesin ilgisini çekmeye başarıyor. Burayı İstanbul’da gezilecek müzeler listenize mutlaka not etmelisiniz. 

Dolmabahce Sarayi

Sarayın iç süslemelerinin ne kadar güzel olduğundan bahsetmemize gerek yok! Mekanın duvar ve tavan süslemeleri İtalyan ve Fransız ressamlar tarafından yapılmıştır. Sarayın süslemelerinde Barok, Rokoko ve Ampir özelliğinde motifler görebilirsiniz. 

4. İstanbul Modern Sanat Müzesi

Burası 2004 senesinden bu yana ziyaretçilerini karşılıyor. Bununla birlikte Türkiye’nin özel girişim vasıtasıyla kurulan ilk modern sanat müzesi ünvanına sahip. Müzenin içinde modern sanat eserleri, resim, heykel, fotoğraf koleksiyonları, tasarım, mimari ve yeni medya alanlarına ait işler yer alıyor. 

5. İstanbul Müzeler: Galata Kulesi Müzesi

İstanbul muzeler, Galata Kulesi Müzesi

İstanbul’un müthiş panoramik manzarasını ayaklarınızın altına seren bir müze mi gezmek istiyorsunuz? Evet, fotoğraf makinelerinizi hazırlayın. Çünkü Galata Kulesi’ne çıktığınızda ihtiyacınız olacak! 

Sakın Galata Kulesi’nin önünde uzayıp giden sıra gözünüzü korkutmasın! Bu muhteşem manzara için değer. Galata Kulesi’nden İstanbul’a bakarken her şeyi unutacaksınız. 

Şapka görünümlü konik tepesiyle kule 62 metre yüksekliğe sahiptır. Ayrıca Galata Kulesi, İstanbul şehrinin en ikonik simgelerinden bir tanesi. Burası 2020 yılında gerçekleştirilen restorasyon çalışmasından sonra müze olmuştur. 

Seyir terasına çıkmak için asansörleri tercih edebilirsiniz. Aslında kulenin içinde merdivenler de var. Ama merdivenler biraz dar olduğundan kalabalıkta sıkıntı çekebilirsiniz. Bunun dışında kulenin içinde yer alan restoranda vakit geçirebilirsiniz. 

6. İstanbul Deniz Müzesi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olan İstanbul Deniz Müzesi, Türkiye’nin ilk ve en büyük deniz müzesidir. Müze ilk olarak 1897 yılında Kasımpaşa’daki bir binada hizmet veriyor. Şu an yer aldığı konum olan Beşiktaş’a 1961 yılında taşınmıştır. 

Müzenin içinde 20 bini aşkın eser var. Ayrıca dünyanın en eski kadırgaları ve saltanat kayıkları ziyaretçiler tarafından epey ilgi görüyor. İstanbul müzeler turunuza burayı dahil edebilirsiniz. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü İstanbul Deniz Müzesi’ni gezebilirsiniz. 

7. İstanbul Müzeler: İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Anadolu Yakası müzelerinin en popüleri olan İstanbul Oyuncak Müzesi, 2005 yılından bu yana ziyaretçilerini karşılıyor. Müzeyi ünlü edebiyatçı Sunay Akın kurmuştur. Burası Türkiye’deki oyuncaklar üzerine olan ilk müzedir. Kendisinden sonra açılan oyuncak müzelerine ilham olmuştur. 

Müzede 1700’lü yıllardan kalma oyuncakları dahi görebilirsiniz. Çok geniş bir oyuncak koleksiyou var. Ayrıca müze sadece çocuklar için değil. Yetişkinler de müzeyi gezerken derin bir nostalji rüzgarına tutulabilir. Çocukluk yıllarına geri dönebilir. 

Kadıköy’de Kısa Dönem Kiralık Ev Arayanlara Müjde!

missafir indirim banner

Kadıköy’de kısa dönem kiralık ev arıyorsanız Missafir Homes evlerine göz atabilirsiniz. Haydi, Kadıköy eşyalı kiralık dairelerimizden size en uygun olanı şimdi seçin!

Kadıköy Kısa Dönem Kiralık Daireler Missafir’de!

Kadıköy İstanbul’un en merkezi semti. Ayrıca İstanbul’daki birçok cazibe noktasına çok yakın bir konumda. İstanbul’a yapacağınız kültür seyahatinde Kadıköy’de konaklamak harika olmaz mı!

Kadıköy kısa dönem kiralık dairelerden birini seçin. Böylece Missafir konforunu deneyimleyin. Kadıköy eşyalı kiralık Missafir evleri için hemen rezervasyon yapın!

8. Yerebatan Sarnıcı

İstanbul muzeler, Yerebatan Sarnici

Şimdi sırada romanlara, filmlere konu olan Yerebatan Sarnıcı var! İstanbul gezilecek müzeler listesi yapıp da Yerebatan Sarnıcı’na gitmeden olmaz. Üstelik sarnıç yakın bir zamanda yeniden restore edildi. 

Yerebatan Sarnıcı’na adım atar atmaz kendinizi bambaşka bir atmosferde bulacaksınız. Burası biraz korkutucu ve karanlık bir dünya. Ama bir o kadar da büyüleyici! 

Sarnıç Dan Brown’un Cehennem adlı kitabında geçiyor. Belki kitabı okumayanlar vardır ve merak edip okumak isterler. Bu nedenle kitap hakkında pek bilgi vermeyelim. Biz sarnıçla ilgili konuşalım. 

Yerebatan Sarnıcı, dikdörtgen bir plana sahip. Bunun yanı sıra kayalık bir zemine oturtularak inşa edilmiş. Ayrıca sarnıç 336 sütun, 12 kemer ile destekleniyor. 

Aslında Yerebatan Sarnıcı şehrin su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmış bir yer. Günümüzdeyse müze olarak kullanılıyor. Üstelik oldukça popüler bir müze. Eğer İstanbul müzeler listesi yapacaksanız bu büyüleyici mekanı es geçmeyin. 

9. Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi, zengin resim ve hat koleksiyonuna sahip. Bunun yanı sıra müzede birçok karma sergi oluyor. Böylece Sabancı Müzesi çok sayıda ünlü sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor. 

Müzenin en önemli yanı, erken dönem Türk resminin örneklerini görebilecek olmanız. Bunun dışında müzede Osmanlı’nın son dönemlerinde İstanbul’da üretim yapmış Fausto Zonaro, Ivan Ayvazovski gibi sanatçıların eserlerine de yer veriliyor. Sakıp Sabancı Müzesi’ni gezerseniz Osman Hamdi, Şeker Ahmed Paşa, İbrahim Çallı gibi ressamların resimlerini yakından görebilirsiniz. 

10. İstanbul Müzeler: Panorama 1453 Tarih Müzesi

İstanbul’un fethi tüm dünyayı etkileyen bir olaydır. Bu olay neticesinde İstanbul’da mimari, kültür ve sanat değişmiştir. İşte Panorama 1453 Tarih Müzesi bundan dolayı kurulmuştur. 

Burası dünyanın ilk tam panoramik müzesidir. Bu özelliği sebebiyle yerli ve yabancı tursitler tarafından tercih edilmektedir. Eğer merak ettiyseniz siz de dünyanın ilk tam panoramik müzesini ziyaret edebilirsiniz. 

11. İstanbul Fethiye Müzesi: Pammakaristos Manastırı

İstanbul Fethiye Muzesi

Bizans döneminde yapılan Pammakaristos Manastırı, şimdilerde İstanbul Fethiye Müzesi olarak anılıyor. Bu meşhur müze İstanbul’un Fatih semtinde yer alıyor. Müzenin içindeki mozaikler görenleri kendine hayran bırakıyor. 

Yapı 1938 – 1940 yılları arasında restore edilmiştir. Müzenin güney cephesindeki süslü tuğlanın mimari bandı üzerinde şiir ve müzenin mimarı hakkında bilgiler yer alıyor. Bu görkemli müze 14. yüzyıldan kalma mozaiklerle bezeli. Burayı mutlaka görmelisiniz! 

12. İstanbul Müzeler: Uçurtma Müzesi

ucurtma muzesi uskudar

Uçurtma sevdalıları burada mı? Bu ilginç müze İstanbul’un Üsküdar semtinde yer alıyor. Müzede birçok ülkeden uçurtma örnekleri, uçurtma ile ilgili yayınlar ve objeler ziyaretçilerle buluşuyor. Siz de bu enteresan müzeyi gezebilirsiniz. 

13. Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi, İstanbul’un Levent semtindedir. Müze Büyükdere Caddesi üzerinde yer alıyor. Burası oldukça ilgi çekici bir yer. Ayrıca müze dünyanın ilk dört boyutlu sanat mekanıdır. 

Burada dünya tarihinde yer edinmiş büyük isimlerin balmumundan yapılmış heykellerini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra balmumundan yapılma bu heykellerle fotoğraf çektirebilirsiniz. Müzede Mustafa Kemal Atatürk, Dostoyevski, Leonardo da Vinci gibi isimlerin heykeli var. 

14. İstanbul Müzeler: Pera Müzesi

Pera Müzesi, Beyoğlu’nun saygın müzelerinden bir tanesi. Burası 2005 yılında Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından nitelikli kültür sanat faaliyetleri yürütmek gayesiyle kuruldu. Müzede çok sayıda nadide parça ziyaretçilerle buluşuyor. 

Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu sergisinde gezerken oldukça etkileneceksiniz. Bu koleksiyon arkeoloji ve tarih meraklılarını kesinlikle cezbedecektir. Bunun dışında Pera’da Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi de epey beğeni topluyor. Özellikle çok meşhur bir tablo olan Osman Hamdi’nin Kaplumbağa Terbiyecisi adlı eserini karşınızda görmek paha biçilemez. 

Koleksiyonların yanı sıra Pera’da süreli sergiler de yapılıyor. Sanat tarihine ışık tutmuş, birbirinden değerli sanatçıların eserleri dönemsel olarak mercek altına alınır. Eğer İstanbul’da bir kültür sanat turu yapacaksanız Pera uğramanız gereken bir nokta.

15. Pelit Çikolata Müzesi

İstanbul müzeler listemize devam edelim. İşte en ilginç müzelerden biri! Pelit Çikolata Müzesi’nde bambaşka deneyimler edinmeye hazır mısınız? Bu defa yalnızca gözünüz değil karnınız da doyacak!

Burası her yaştan çikolata düşkünü için Pelit tarafından tasarlanmış bir müze. Müzenin içinde çikolatadan yapılmış mimari yapılar, heykeller, çikolata şelaleleri var. Oldukça iştah açıcı bir müze olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde. 

Müze yerli ve yabancı turistler tarafından çok tercih ediliyor. Siz de eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız burayı ziyaret edebilirsiniz. İstanbul müzeler turunuza renk katmış olursunuz. 

16. İstanbul Müzeler: Madame Tussauds İstanbul Balmumu Heykel Müzesi

Geldik İstiklal Caddesi’nin en renkli müzelerinden birine! Burası İstiklal Caddesi’nin üzerinde yer alıyor. Bu nedenle Madame Tussauds İstanbul Balmumu Heykel Müzesi’ni bulmanız hayli kolay olacaktır. Ayrıca içeride çok eğleneceğinizin garantisini de şimdiden vermiş olalım.

Müzenin içinde tahmin edeceğiniz gibi ünlülerin balmumundan yapılmış heykelleri var. Burası müzik, bilim, spor, ünlülerin olduğu VIP kısmı, tarih ve sinema olmak üzere altı bölümden oluşuyor. Her bir kategori için belli kişilerin balmumu heykelleri yapılmış. 

17. Masumiyet Müzesi

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi adlı romanını okumuş muydunuz? Evet, müze de o romanla ilgili. Çoğu ziyaretçi romanda geçen olayların gerçek olduğunu düşünerek müzeyi ziyaret ediyor. Fakat romandaki olay gerçek değil. 

Orhan Pamuk’un usta kaleminden çıkan bu buruk aşk öyküsü müzeyle eş zamanlı düşünülmüş bir sanat projesi. Müzenin içinde ne olduğu ziyaretçiler tarafından çok merak ediliyor. Müzenin içinde romanın ana karakterinin biriktirdiği eşyalar sergileniyor. 

Masumiyet Muzesi detay

Oldukça enteresan bir müze olan Masumiyet Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Hatta önce kitabı okuyup sonra ziyaret etmeniz daha iyi olur. Çünkü kitabın içerisinde müzeye ücretsiz giriş hakkı sağlayan bir bilet sayfası mevcut. Kitabınızla birlikte müzeye giderseniz ücret ödemeden müzeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Kitabı okumak için vakti olmayan sanatseverler de düşünülmüş. Burası özel bir müze. Ama müzekart indirimiyle daha az ücret ödeyebilirsiniz. Üstelik müzeyi dolaşmak daha anlamlı olsun diye sesli rehber satın alabilirsiniz. Böylece tüm ayrıntılara hakim bir şekilde turunuzu tamamlarsınız. 

18. İstanbul Müzeler: Arter

Arter bir Vehbi Koç Vakfı kuruluşudur. Burası İstanbul’un en iyi çağdaş sanat müzelerinden bir tanesi. Bunun yanı sıra sergileme ve üretim mekanı. 

2010 yılından 2018 yılına kadar İstiklal Caddesi’nde hizmet verdi. Burada sergiler, söyleşiler, performanslar, atölyeler ve daha pek çok kültür sanat organizasyonu gerçekleştirildi. Artık Arter İstanbul’un Dolapdere semtinde ziyaretçilerini ağırlıyor. 

19. Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Sait Faik’in durum öykülerini okumayı sever misiniz? Hep bir kısmını adadaki evinde yazdığı söylenir. Sait Faik ömrünün bir kısmını Burgazada’da geçirmiştir. Üstelik öykülerinde de balıkçılara, ada hayatına yer verir. İşte Burgazada’da yaşadığı ev de şimdilerde Sait Faik Abasıyanık Müzesi olarak ziyaretçileriyle buluşuyor. 

20. İstanbul Müzeler: Borusan Contemporary

İstanbul muzeler, Borusan Perili Kosk Binasi

Borusan Contemporary diğer adıyla ise Perili Köşk! Burası İstanbul müzeler listemizin son durağı. Perili köşk lakaplı yapı özgün mimarisiyle İstanbul kültür ve sanat mirasının nadide parçalarından biri.

Borusan Contemporary bir çağdaş sanat müzesidir. Türkiye’de çağdaş sanata olan ilgiyi artırmak amacıyla kurulmuştur. Ev sahipliği yaptığı son derece özel koleksiyonları görmek isterseniz İstanbul müzeler turunuza burayı da dahil edebilirsiniz. 

İstanbul renkli ve heyecan verici! Ayrıca tam bir sanat şehri. Artık İstanbul müzeler turunuz için hangi müzelerin daha popüler olduğunu biliyorsunuz. Geriye sadece İstanbul’daki müzeleri ziyaret etmek ve anın tadını çıkarmak kalıyor. 

İstanbul’da Kiralık Eviniz mi Var?

missafir teklif al

İstanbul’daki evinizi kısa dönem kiralayarak daha fazla gelir elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Missafir’den bugün teklif alın, detayları öğrenin!

İstanbul müzeleri hakkında yazmış olduğumuz yazı hoşunuza gitti mi? İstanbul hakkında daha derin bilgiler edinebilirsiniz. Dilerseniz, İstanbul Tarihi Hamamlar: En İyi 10 Tarihi Sultan Hamamı adlı yazımızı okuyabilirsiniz. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top