İstanbul’daki Camiler, Kiliseler ve Diğer Dini Yapılar

İstanbul’daki camiler, kiliseler ve diğer dini yapıları merak ediyor musunuz? O halde bu yazımızda aradığınızı bulacaksınız. Çünkü İstanbul’da en çok ziyaret edilen on dini yapıyı sizinle paylaşacağız.  

İstanbul’un Kozmopolit Yapısı

kozmopolit İstanbul

Tarih boyunca İstanbul pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapmıştır. Kentin bu yapısı şehrin farklı dinlerden ve etnik gruplardan insanları bir araya getiren bir merkez olmasına sebep olmuştur. Ayrıca İstanbul’da yer alan camiler, kiliseler, sinagoglar ve daha pek çok dini mekan şehrin kültürel zenginliğinin bir simgesidir. 

İstanbul Türkiye’nin en gelişmiş şehri olmasının yanı sıra bir kültür kenti olarak da dikkatleri üzerine çeker. Üstelik şehirde mimarisi son derece etkileyici olan dini yapılar var. Bu yapıları gezmek isteyenler için bir liste hazırladık. Haydi, sizin için hazırladığımız en çok ziyaret edilen dini mekanlara şöyle bir göz atalım. 

1. İstanbul’daki Camiler: Vadistanbul Camii

İstanbul camileri arasında en çok ziyaret edilen camilerden biri de Vadistanbul Camii’dir. Cami İstanbul’un Kağıthane ilçesinde yer alıyor. Ayrıca modern yapısı ve Vadistanbul Avm’ye yakın oluşundan dolayı cami turistlerin ziyaret ettiği bir cazibe merkezi haline geldi. 

2. Fatih Camii

İstanbul'daki camiler

İstanbul Fatih Cami şehrin yedi tepesinden birinde konumlanıyor. Şehrin Tarihi Yarımadası olan Fatih semtinde yer alan cami, külliye ile birlikte inşa edilmiş. Ama caminin ilk halinden geriye yalnızca şadırvan avlusunun iç duvarı, şadırvan, tac kapı, mihrap, birinci şerefeye kadar minareler kalmıştır. Gölcük depreminden sonra çeşitli restorasyon çalışmaları geçiren cami 2012 yılında tekrar ibadete açılmıştır. 

Fatih Camii ve külliyesi bir bakımdan özel bir camidir. Çünkü Fatih Camii’sinde 30 Ocak 1932 tarihinde bir ilk gerçekleşti. İlk Türkçe ezan Fatih Camii’sinde okunmuştur. 

Fatih’te Kısa Dönem Kiralık Daire Arayanlara Müjde!

Missafir indirim banner

Fatih’te kısa dönem kiralık ev arıyorsanız Missafir Homes evlerine göz atabilirsiniz. Haydi, Fatih eşyalı kiralık evlerimizden size en uygun olanını şimdi seçin! 

Fatih Kısa Dönem Kiralık Evler Missafir’de!

İstanbul seyahatinizde Tarihi Yarımada’da konaklamak ister misiniz? Üstelik Fatih gezilecek yerler bakımından da hayli zengin. Dilerseniz, Fatih kısa dönem kiralık daire seçeneklerini inceleyin ve hemen rezervasyon yapın!

3. İstanbul’daki Camiler: İstanbul Yeraltı Camii

İstanbul’daki camilerin arasında en çok merak edilenlerden biri Yeraltı Cami. Caminin bir diğer adı ise Kurşunlu Mahzen olarak geçiyor. Yapı İstanbul’un Beyoğlu semtinde yer almaktadır. Bu caminin ne zaman yapıldığı hakkında net bir bilgi yok. Ancak Evliya Çelebi’ye göre burası 711 yılında Abdülaziz’in oğlu Ömer’in yaptırdığı bir kuledir. Sonradan cami olarak kullanılmıştır. 

4. İstanbul Yeni Camii

İstanbul'daki camiler

İstanbul’da kaç cami var diye merak ediyorsunuz değil mi? Şehirde ziyaret edebileceğiniz birçok cami var. Bunlardan bir tanesi de Yeni Camii. Cami klasik Osmanlı mimarisinde revaklı avlulu şemayı devam ettiriyor. 

Kesme küfeki taşı, mermer ve tuğla Yeni Camii’nin yapıldığı malzemelerdir. Ayrıca yapıyı aydınlatan pencereler altı sıra halinde dizayn edilmiştir. Eğer Eminönü tarafına yolunuz düşerse bu harika yapıyı ziyaret edebilirsiniz.

5. İstanbul’daki Camiler: İstanbul Sultanahmet Camii

İstanbul'daki camiler

Sultanahmet Camii İstanbul’daki Tarihi Yarımada içinde bulunur. I. Ahmet’in isteği üzerine mimar Sedefkar Mehmed Ağa tarafından inşa edilmiştir. Bu göz alıcı cami mavi, yeşil, beyaz İznik çinileriyle bezelidir. Ayrıca caminin büyük kubbesi mavi ağırlıklı kalem işleri ile süslüdür. Bu nedenle turistlerin çoğu camiyi Blue Mosque olarak tanır.

6. İstanbul’daki Camiler: Çamlıca Cami 

İstanbul’daki camiler arasında en büyük olanıdır. Hatta Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olarak anılır. Çamlıca Camii İstanbul’un Üsküdar semtinde yer alıyor. Ayrıca caminin külliyesinde müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, otopark gibi alanlar mevcut. 

7. St. Antuan Kilisesi

St. Antuan Kilisesi

St. Antuan Kilisesi, İstanbul’da yer alan Katolik kiliseleri arasında en büyük olanıdır. Üstelik çok işlek bir yerde İstanbul’un Beyoğlu semtinde yer alır. Bu nedenle İstiklal Caddesi üzerindeki kilise her gün binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapar. 

8. Demir Kilise 

Demir Kilise

Demir Kilise İstanbul’un Fatih semtindedir. Kilise Fatih’e bağlı olan Balat ve Fener semtleri arasında yer alır. Aslında kilise diğer bir adıyla Sveti Stefan Kilisesi olarak tanınır. Oldukça görkemli olan bu yapıyı ziyaret edebilirsiniz. 

9. Neve Şalom 

Neve Şalom, barış vahası ya da barış vadisi gibi anlamlara geliyor. Sinagog İstanbul’un Beyoğlu semtinde yer alıyor. İstanbul’daki en aktif kullanılan sinagog bu yapıdır. 

10. Ayia Efimia Kilisesi

Ayia Efimia bir Rum Ortodoks kilisesidir. Bu kilise İstanbul’un Kadıköy semtinde yer alıyor. Kadıköy çok merkezi bir semt. Üstelik Kadıköy’de gezebileceğiniz birçok cazibe merkezi var. Dilerseniz, Kadıköy Gezilecek Yerler adlı yazımızı okuyarak bu konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. 

Artık en çok ziyaret edilen İstanbul’daki camiler, kiliseler ve diğer dini yapılar hakkında fikir sahibisiniz. Ayrıca İstanbul’da hoş vakit geçirmek ve İstanbul’daki gezi rotalarını keşfetmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top