Gayrimenkul Yönetimi için Etkili Sosyal Medya Pazarlaması Yöntemleri

gayrimenkul yönetimi

Toplu taşımada seyahat ederken, bir şeyler atıştırırken, uyumadan önce, uyanır uyanmaz, hepimiz günün büyük bir kısmında sosyal medya kullanıyoruz. Smart Insights’ın verilerine göre şu anda dünya nüfusunun %53,6’sı aktif bir sosyal medya kullanıcısı. Bu sayı bize gösteriyor ki doğru bir sosyal medya pazarlamasıyla ulaşamayacağımız bir kitle neredeyse yok. Gayrimenkul yönetimi alanında da sosyal medyayı etkili şekilde kullanarak yeni müşteriler kazanabilir ve var olan müşterilerin sadakatini güçlendirebiliriz. Biz de Missafir olarak stratejimizde yararlandığımız birkaç sosyal medya pazarlama yöntemini sizin için listeledik. 

gayrimenkul teknolojileriHedef Kitleyi Tanımak

Sosyal medyayı hangi amaçla kullanıyor olursak olalım hedef kitleyi doğru tanımak çok önemli. Bu durum, gayrimenkul yönetimi alanında hizmet verenler için de geçerli. Mevcut ve potansiyel müşterilerinizin ne tür içeriklerden hoşlandığını anlamak ve sosyal medya stratejisini buna göre belirlemek gerek. Hitap edilen kitlenin demografik özelliklerinden ne tür sayfa ve içerikle etkileşim kurduğuna kadar her türlü analizi çıkarabilmek için Instagram ve Facebook’un sunacağı içgörülerden faydalanılabilir. 

Gayrimenkulü Değil, Deneyimi Pazarlamak

Satışa sunulan evi inceleyen potansiyel bir konuk için evin fiziksel özelliklerinden ziyade, o fiziksel özellikleri ne tarz bir deneyim için kullanacabileceği daha önemli. Burada evin özelliklerini, deneyimi ön plana çıkaracak şekilde pazarlamak gerekir. Örneğin yaz sezonunda insanlar daha fazla ferahlık ve serinlik istediği için soğuk tonların hakim olduğu fotoğraflar, kış sezonunda ise iç ısıtan tonlara sahip görseller seçmek sosyal medya pazarlamasında etkili bir taktik olacaktır. Amaç, hem görsellerle hem de metinlerle misafirlerin evde geçirecekleri zamanı gözlerinde canlandırabilmelerini sağlamak. 

Etkileşime Teşvik Etmek

Sosyal medyada etkileşimin hem platform hem de iletişim yöntemi bazında pek çok yolu var. Örneğin Instagram’da başvurulabilecek en iyi yöntemlerden biri, dönemsel kampanyalar. Bunun için yapılan paylaşımla hedef kitleyi sayfayı takip etmeye ya da arkadaşlarını etiketledikleri yorumlar yapmaya teşvik edecek çekilişler düzenlenebilir. Aynı şekilde misafirlere deneyimlerine dair yorumlarını Facebook sayfanızda paylaşabileceklerini hatırlatabilirsiniz. 

Kişisel Dokunuşlar Katmak

Sosyal medyayı sadece kullanmış olmak için kullananlar bir süre sonra hedef kitleleri için görünmez olacaktır. İnsanları yeni içerikleri merakla bekleyecekleri noktaya getirmek gerekir. Bunun için de hem kendi markanıza sadık kalmalı hem de size has bir dil ve yöntem oluşturmalısınız. Bu noktada çeşitli rutinlerden yardım alınabilir. Örneğin pazartesi günleri haftaya keyifli bir başlangıç amaçlı hap bilgiler sunulan bir konsept geliştirilebilir ya da cuma günleri canlı yayına ayrılabilir.

Tutarlı Olmak

Gayrimenkul yönetimi yaparken sosyal medya hesaplarında da tıpkı blog sayfası yönetir gibi sürekli aktif olmak gerek. Ne kadar çok içerik üretir ve paylaşırsanız sosyal medya platformları da sizi o kadar öne çıkaracaktır. Bu süreç, yer alınacak platformların sayısını da düşündüğümüzde göz korkutucu olabilir. Bu sebeple bir sosyal medya paylaşım planı yapıp bu plana sadık kalmak önemli. Forbes’a göre sosyal medya pazarlamasında marka güvenilirliği ve müşteri memnuniyeti yaratmanın yolu içeriklerin sayısı, kalitesi ve düzenli olmasından geçiyor. 

Ulaşılabilir Olmak

Gayrimenkul yönetimi üstlenilen bir ev için Instagram paylaşımlarına yorum üzerinden bir sorgu geldiğinde ya da bir müşteri olumsuz deneyimini Facebook mesajı olarak paylaştığında karşısında bir muhatap görmeli. Sosyal medyanın hayatımızda böylesine derin kök saldığı bu dönemde kitleleri cevapsız bırakma lüksümüz yok. 7 gün 24 saat sosyal medya hesaplarında hızlı ve çözüm odaklı bir varlık sergilemek zorunda olduğumuzu hatırlamalıyız. 

Harekete Geçirmek (Call-To-Action)

Sosyal medyayı gayrimenkul yönetimi için ne kadar aktif kullanırsanız kullanın, eğer kitlenizi harekete geçirecek bir söylemde bulunmuyorsanız pasif bir noktada kalır ve beklediğiniz etkileşimi alamazsınız. Harekete geçirici söylem için başvurabilecek birçok ifade biçimi var. Örneğin “… için bio’daki linke tıklayın!” ya da “… dediğiniz bir arkadaşınızı etiketleyin!” gibi ifadelerle kitleyi bir eyleme yönlendirmek mümkün. Ayrıca kullanıcılara “Sizin bir evden beklentiniz ne?” veya “Bu yaz nerede olmak istersiniz?” gibi sorular da yöneltilebilir. Bu tarz sorular aynı zamanda kullanıcılara hislerinin ve düşüncelerinin önemli olduğu mesajını içermeleri, onları dinlediğiniz algısını yaratmaları bakımından da değerli. 

Gayrimenkul Yönetimi Alanında Bilgilendirmek

Gayrimenkul yönetimi alanında sosyal medyayı sadece satış amaçlı kullanırsanız yeteri kadar verim alamayabilirsiniz. Ama kendinizi kitlenizin çeşitli bilgiler edinebileceği bir referans noktası olarak konumlandırırsanız güvenilirliğiniz de kitlenizle kurduğunuz iletişimin kalitesi de artacak. Bu bilgilerin hizmet sunulan sektörün kapsama alanı içinde olması önemli. Bu, hem sektörde sizin otoritenizi kitlenize gösterecek hem de sizi daha fazla araştırmaya yönelteceğinden dolayı kendi alanınızda gelişmenize olanak tanıyacak. 

Farklı Mecralarda Yer Almak

Her sosyal medya platformunun kendine özgü dinamikleri, yapısı ve kitlesi var. Bu çeşitlilikten olabildiğince yararlanarak hem kitlenizi genişletebilir hem de çok yönlü ve renkli bir sosyal medya kimliği oluşturabilirsiniz. Örneğin Facebook’ta çok yoğun bir şekilde kullanılan gruplara üye olmak, hedef kitlenize dair içgörüleri rahatlıkla toplayabilimenizi sağlar. LinkedIn üzerinden hem hizmet alanınızdaki yerinizi gösterebilir hem de ağınızı geliştirerek sektördeki konumuzunu sağlamlaştırabilirsiniz. Twitter da gündemin bir parçası olmanıza, daha genç ve dinamik yönünüzü sergileyebilmenize ve ince zekanızı ortaya koyabilmenize yardımcı olur. 

Gayrimenkul Yönetimi için Yararlanabileceğiniz Diğer Sosyal Medya Taktikleri

sosyal medya

  • Konu etiketleri

Gayrimenkul yönetimi alanınıda en sık kullanılan konu etiketlerini bulup bu konuları takip eden kullanıcıların önüne düşebilirsiniz. Ayrıca kendinize has bir konu etiketi oluşturmanız da marka tutarlılığı alanında size fayda sağlayacak. 

  • Konum

Paylaşımlarınıza ekleyeceğiniz konum, o lokasyon kapsamındaki kullanıcılara çok daha rahatça ulaşabilmenizi sağlayacak.

  • Analiz

Sosyal medya platformlarındaki verilerin analiziyle elde ettiğiniz sonuçları stratejinizi güncelleme amacıyla kullanabilirsiniz. Örneğin ne tarz fotoğrafların daha çok beğeni aldığını, hangi zaman diliminde daha fazla yorum yapıldığını, yeni takipçilerinizin hangi paylaşımdan sonra geldiğini anlayıp buna göre yol haritanızı yeniden şekillendirebilirsiniz. 

  • Diğer mecralar

YouTube, TikTok ve Snapchat gibi diğer mecraların hangilerinde nasıl bir stratejiyle yer alabileceğinizi keşfetmekten çekinmeyin. 

  • Reklam

Çok beğeni alan, bol etkileşim getiren ve sosyal medya kimliğinizde önemli olduğuna inandığınız içerikleriniz öne çıkarmaktan, pazarlamanıza bütçe ayırmaktan çekinmeyin. 

  • Gruplar

Sektöre dair yenilikleri kaçırmamak ve pazarlama taktikleri edinmek amacıyla çeşitli LinkedIn gruplarına dahil olabilirsiniz. 

Gayrimenkul Yönetimi Alanında Missafir’in Sosyal Medya Pazarlaması

Missafir olarak portföyümüzdeki evleri doğru misafirlerle buluşturmak için doğru bir sosyal medya pazamasının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Marka kimliğimiz ve vizyonumuz doğrultusunda şekillendirdiğimiz stratejimizle gayrimenkul yönetimi alanında sosyal medyayı daha ne kadar etkin kullanabileceğimize dair her geçen gün kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Tıpkı sosyal medyada ön plana çıkma yöntemleri gibi gayrimenkul yönetimi pazarlamasının ayrılmaz bir parçası olan Airbnb SEO için de faydalı bilgilere ulaşmak isterseniz bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Missafir olarak kısa ve orta vadeli kiralamalarda ev sahiplerimize uçtan uca yönetim desteği sunuyoruz. Ev sahiplerimiz hiçbir problemle uğraşmadan kolay, güvenilir ve stressiz bir kiralama deneyimi yaşayabiliyor; evlerinden daha fazla kira geliri elde edebiliyor. Bu süreçte
misafirlerimiz de zengin ürün yelpazemiz içerisinden beklentilerine ve zevklerine uygun olan evlerimizde 5 yıldızlı otel kalitesi ve ev konforunda konaklama fırsatını yakalıyor. Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.   

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top