Alışılmadık Ev Tasarım Stilleri ile Evinizde Eşsiz Bir Şıklık Yakalayın!

ev tasarım modelleri

Ev dekorasyonunda klişelerden sıkıldıysanız ve her yerde karşılaşamayacağımız yenilikler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için derlediğimiz ilginç ev tasarım stilleri ile yaşam alanınızda sıradanlıktan uzak, eşi olmayan bir atmosfer yansıtabilirsiniz.

Şehirlerden İlham Alan Ev Tasarım Stilleri

Marakeş Ev Tasarımı

ev tasarım stili - Marakeş

Oryantal, egzotik, baştan çıkarıcı, mistik… Rengarenk ve göz kamaştıran Marakeş stili tanımlamak için en doğru kelimeler bunlar. İlhamını Fas evlerinin iç tasarımlarından alan bu tarzda Akdeniz’le özdeşleşmiş kireç beyazı ve mavi tonlarının sadeliği etnik desenlerle ve çarpıcı renklerle birleşiyor ve ortaya hipnotize eden bir görüntü çıkıyor.

Parizyen Ev Tasarımı

Paris dairelerinin göz kamaştıran görüntüsünü evinize taşıyacak bu stilde eskiyle yeninin, sadelikle şatafatın etkileyici dansına tanıklık edebilirsiniz. Bu tasarım tarzında yumuşak ve nötr renkler ağırlıkta olsa da daha küçük alanlarda çarpıcı tonlarla atmosfere iddialı bir vurgu eklendiğini de görüyoruz.

Toskana Ev Tasarımı

Madem en özel şehirlerin dünyaya armağanı ev tasarımı stilleri üzerinden gidiyoruz o halde şimdi Toskana stilini tanıyalım. Bu dizayn modelinde yatıştırıcı toprak tonlarına doğal ahşabın sıcaklığı eşlik ediyor. Demirin ve aydınlatmanın yeri de Toskana evlerinin iç tasarımında oldukça büyük.

Doğadan İlham Alan Ev Tasarım Stilleri

Tropikal Ev Tasarımı

ev tasarım stili - tropikal

Oturma odanızda Bahama esintileri hissetmek, kışın ortasında bile yazın tadını yakalamak isterseniz sizin için en doğru seçim tropikal tasarım olacaktır. Bambu, hasır ve rattanın en çok tercih edildiği materyaller olduğu bu stilde açık tonların hakim olduğu renk paletini koyu yeşil ve şeftali tonlarıyla taçlandırabilirsiniz.

Urban Jungle Ev Tasarımı

Yağmur ormanlarının vahşi cazibesini evinizin konforunda mı deneyimlemek istiyorsunuz? O halde urban jungle akımını benimseyin. Bunun için yapmanız gerekenlerse yaşam alanınızı size yer kalmayacak kadar bitkiyle doldurmak. Tabii ki ahşabın, hasırın ve toprak tonlarının bu stildeki yerini de gözardı etmeyin. Urban jungle stilinin en güzel örneklerinden birini yakından incelemek isterseniz Aphotic isimli evimize de göz gezidrebilirsiniz.

Akdeniz Ev Tasarımı

ev tasarım - Akdeniz

Ele aldığımız ev tasarımı modelleri içinde belki de en aşina olduğumuz fakat yine de yeterince tanımadığımız bir stilden bahsedelim. Akdeniz sularının turkuazını, doğasının zümrüt yeşilini ve sıcak güneşinin sarısını barındıran renk paletiyle dikkat çeken bir tasarım tarzı bu. Geniş ve heybetli mobilyalar, mozaikler ve ferforje de bu stilin öne çıkan parçaları.

Rustik Ev Tasarımı

Kendinizi bir dağ evinde hayal edin. Ahşabın sıcaklığı taşın soğukluğuyla dengeleniyor. Yün battaniyeler evin her yerini sarıp sarmalıyor. Tuğla duvarlar, nötr renkler, doğallığın yalın güzelliği… Bunların hepsini yaşam alanınıza taşımak için seçimimiz rustik stilden yana olsun.

Tasarımcılardan İlham Alan Ev Tasarım Stilleri

Bauhaus Ev Tasarımı

ev tasarım - Bauhaus

Anahtar unsurları fonksiyon, sade ve belirgin çizgiler, esneklik ve doğal malzemeler olan Bauhaus stilinde fazlalığa yer yok. Modern görünüme farklı bir yorum getiren bu stilde aydınlatmanın da ne kadar önemli olduğu görülebilir.

Rietveld Ev Tasarımı

Keskin ve belirgin hatlar, modernle klasiğin uyumu, fonksiyonel estetik… Tüm bunlar mimar Gerrit Rietvel tarafından tasarlanan sandalyeden hareketle oluşturmuş bu stilde yatıyor. Kırmızı-sarı-mavi üçlemesinin göz alıcı dansı da bu tarz gözetilerek dekore edilen evlerde dikkat çekiyor.

Palladyan Ev Tasarımı

ev tasarım - Palladyan

Simetri, denge, orantı… Palladyan stilin en önemli noktalarını sıralayacak olsak bu üçlü başa gelir. Bu tarz iç mekanlarda sıkçla karşımıza çıkan beyaz ve krem tonları ortama ferahlık katarken Palladyan evlerin renk paletinde yine bir hayli yer alan mavi ve yeşil tonları da sakin ve dingin bir ambiyans yaratıyor.

Dönemlerden İlham Alan Ev Tasarımı Stilleri

Art Nouveau Ev Tasarımı

Birçok yönden Art Deco’yu andıran bu stil zarafetin, şaşanın ve feminen estetiğin vücut bulmuş hali. Kıvrımlı hatların, çiçek desenlerinin ve abartılı dokunuşların sıklıkla kullanıldığı bu tasarım tarzının büyüleyici karakteristiği inkar edilemez.

Direktuvar Ev Tasarımı

Ev tasarım modelleri arasında belki de en nadir rastlanan stillerin başında geliyor direktuvar. 18. yüzyılın sonunda doğan bu stil, sofistike bir yaşam alanı oluşturmak isteyenler için ideal. Neoklasik ve antika mobilya ile aksesuarların ön planda olduğu direktuvar tasarımla krallar ve kraliçelere layık bir dekorasyon yaratmak elinizde.

Steampunk Ev Tasarımı

ev tasarım - Steampunk

19. yüzyılın çığır açan Sanayi Devrimi’nin havasını evlere taşıyan steampunk stili için endüstriyel tasarımla Victoryen ve gotik tarzın muhteşem birleşimi diyebiliriz. Çıplak metal borular, bakır, eski haritalar, deri ve ahşap bu tasarım modelinin benimsendiği yaşam alanlarında en sık karşılaştığımız ögeler.

Diğer Modeller

Tüm bu stiller eminiz evinizin dekorasyonu konusunda size ilham vermiştir. Daha fazla tarz keşfetmek, kendinizi en iyi şekilde yansıtacağınız modelleri incelemek için “İlham Veren Ev İçi Dekorasyon Fikirleri” isimli yazımıza da göz gezdirebilirsiniz. 


Missafir olarak kısa ve orta vadeli kiralamalarda ev sahiplerimize uçtan uca yönetim desteği sunuyoruz. Ev sahiplerimiz hiçbir problemle uğraşmadan kolay, güvenilir ve stressiz bir kiralama deneyimi yaşayabiliyor; evlerinden daha fazla kira geliri elde edebiliyor. Bu süreçte misafirlerimiz de zengin ürün yelpazemiz içerisinden beklentilerine ve zevklerine uygun olan evlerimizde 5 yıldızlı otel kalitesi ve ev konforunda konaklama fırsatını yakalıyor. Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top