Doğu Ekspresi Turu: Doğu Ekspresi Bileti Nasıl Alınır? (2024)

Doğu Ekspresi turu hakkında merak ettiklerinizi cevaplıyoruz! Türkiye’de kışın ne yapılır ve nereye gidilir sorusuna en popüler yanıtlardan biri Doğu Ekspresi oluyor. Bundan dolayı bu büyülü yolculuk hakkında genel bir araştırma yaptık. Haydi, öğrendiklerimizi sizinle de paylaşalım.

Son dönemlerde adını pek sık duyduğunuz Doğu Ekspresi Ankara – Kars güzergahında işletilen bir ana hat treni. Bu güzergah öyle güzel manzaralar sunuyor ki gezginler ve fotoğrafçılar tren yolculuğu yapmayı tercih ediyor. 

Dogu Ekspresi turu

Sosyal medyanın da etkisiyle Doğu Ekspresi epey ünlendi. Artık yalnızca gezginler, fotoğrafçılar ve tren yolculuğu meraklıları değil herkesin ilgisini çekiyor. Hal böyle olunca bu yolculuğa rağbet arttı. 

Bu tur size muhteşem bir yolculuk vaat ediyor. Son yıllarda oldukça popüler olduğu için ilgi büyük. Bu nedenle Doğu ekspresi bileti bulmakta biraz zorlanabilirsiniz. 

Bilet almak isteyenler burada mı? Bu harika yolculuk deneyimini yaşamak istiyorsunuz değil mi? O halde ilk önce trenin vagon çeşitlerini bilmelisiniz. Çünkü bileti tam da bu vagon planlamasına göre alacaksınız. 

Doğu Ekspresi Vagon Çeşitleri ve Vagonların Özellikleri

Dogu Ekspresi yolculuk

Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır, bilet fiyatları nedir gibi sorulara geçmeden önce size vagon çeşitlerinden bahsedelim. Çünkü bilet fiyatları vagon çeşitlerine göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle hangi vagondan bilet almak istediğinizi bilmeniz önemli bir ayrıntı olacak. 

Yataklı Vagonlar

Vagonlar

Yataklı vagonlar genellikle Doğu Ekspresi turlarının en çok tercih edilen vagonlarıdır. Bu vagonların kapasitesi iki kişilik. Yataklı vagonda yer alan nevresim, battaniye gibi eşyalar hijyenik. Ayrıca vagonda priz de var. 

Kompartımanlarda mini buzdolapları içinde birtakım atıştırmalık ikramlar var. Ama istediğiniz atıştırmalıkları önceden temin etmiş olmanız yolculuk boyunca rahat etmenizi sağlar. Yataklı vagonlarda ihtiyaçlarınızı gidermek için lavabo da yer alıyor.

Tren güzergahı boyunca yalnızca yolcu indirip yolcu almak için duruyor. Bu da çok kısa bir süreye tekabül eder. Bu nedenle verilen molalarda çok uzaklaşmanız treni kaçırma ihtimaliniz olduğundan riskli bir hareket olacaktır. 

Cag kebabi

Tren Erzurum’a geldiğinde vagon görevlilerinin seslenişini duyabilirsiniz. Erzurum’un en meşhur yemeklerinden biri olan cağ kebap siparişi vermek isteyip istemediğinizi soruyorlar. Yolculuk eden birçok kişi bu teklifi geri çevirmiyor. Çünkü bunca yolu gelip de Erzurum’un cağ kebabını yemeden dönmeyi kim ister ki! 

Tren yolculuğunda yataklı vagonlar oldukça tercih edilesi. Çünkü size kendinize ait bir alan sağlıyor ve oldukça konforlu. Geriye yolculuğun tadını çıkarmak, düşüncelere dalmak, trenle Kars’a gitmek ve harika manzaranın fotoğraflarını çekmek kalıyor.

Örtülü Kuşetli Vagonlar

Manzara

Tren yolculuğunda tercih edebileceğiniz bir başka vagon da örtülü kuşetli vagonlar! Bu vagonlar on kompartımandan oluşuyor. Her kompartımanda iki kişilik karşılıklı oturulan koltuklar var. Ama koltukların kemerlerini çözdüğünüz zaman yatak halini aldığını göreceksiniz. Yolcular yol boyunca karşılıklı iki ranzada istirahat edebilir. 

Vagonların izolasyonu çok iyi yapılmış. Bu konuda aklınızda soru işareti olmasın. Kompartımanlarda yolculuk ise çok zevkli. Fakat örtülü kuşetli vagonlarda odanız için dört bileti de satın almazsanız yabancılarla seyhat etmeniz gerekiyor. Bu bir bakıma güzel bir deneyim de olabilir.

tren

Örtülü kuşetli vagonlar filmlerde gördüğünüz nostaljik havayı size yaşatabilir. Vagonlarda ikişerli koltukların arasında katlanabilir bir masa yer alıyor. Elbette bu masa ortak kullanım için. Size özel olarak ayrılmış kısma bagajınızı yerleştirebilirsiniz. 

Kompartımanların içerisinde tuvalet ve lavabo var. Ayrıca vagonlar içeriden kilitlenebiliyor. Fakat evcil hayvanlarınızla bu vagonlarda yolculuk yapamıyorsunuz. Örtülü kuşetli vagonlarda yolculuk yapsanız da dilediğiniz zaman yemekli vagonlara geçebiliyorsunuz. 

Pulman Vagonlar

Pulman vagon ne demektir dediğinizi duyar gibiyiz. Trendeki koltuk sistemine dayanan vagon anlamına geliyor. Yani tıpkı diğer toplu taşıma araçlarında olduğu gibi koltuklarda edilen seyahat gibi düşünebilirsiniz. 

TCDD’nin birçok ana hat treni pulman vagonlardan oluşur. Doğu Ekspresi TCDD seferinde de pulman koltuklar ekonomik oluşu nedeniyle rağbet görüyor. Ayrıca pulman vagonlarda evcil hayvanınızla yolculuk yapabiliyorsunuz. Bu da tercih edilmesinin sebeplerinden biri.

tren camı

Doğu Ekspresi trenlerinde pulman koltuklar 2+1 düzenine sahip. Ayrıca koltuklar arasında bir masa yer alıyor. Vagonda tuvalet mevcut. Ayrıca bazı koltuklarda şarj için priz de yer alıyor. 

Yolculuk sırasında biraz dinlenmek ya da uyumak isterseniz koltukları arkaya doğru yatırabilirsiniz. Üstelik vagondaki oturma yerleri arasında belli bir mesafe olduğu için sıkışmadan yolculuk yapabileceksiniz. 

Yemekli Vagonlar

tren

Yemekli vagon trenlerde genelde son vagondur. Pulman vagonda, örtülü kuşetli vagonda, yataklı vagonda yolculuk yapan yolcuların hepsi yemekli vagonu ziyaret ederek yemek yiyebilir. Satın aldığınız yemeklerin ödemesini yine yemekli vagonda yapmanız gerekli. 

Trenlerde yemekli vagonlar 7/24 hizmet veriyor. Bu nedenle endişe etmenize gerek yok. Sadece koltuk sayısı sınırlı. Genelde trenlerde 12 masa yani 47 ya da 52 oturma yeri mevcut. Ayrıca sipariş ettiğiniz yiyecekler en kısa sürede hazırlanıyor. 

Yemekli vagonlarda masalar oldukça geniş. Yani yemek yerken ya da içeceklerinizi yudumlarken rahat edeceksiniz. Üstelik menüler de çok çeşitli oluyor. Atıştırmalık ürünler tercih edebilirsiniz. Bunun yanında sabah kahvaltısı, akşam yemeği gibi seçenekleriniz var. Soğuk ya da sıcak içecekler de satın alabilirsiniz. 

Eğer yemekli vagonda çıkan yiyeceklerin fiyat listesi ve içeriği hakkında daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız bu da mümkün. Hemen TCDD taşımacılık sayfasındaki yemekli vagon bölümünü tıklayın. Bu sayede istediğiniz bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz. 

Doğu Ekspresi Bileti Nasıl Alınır?

Dogu ekspresi bilet

TCDD tren yolculuğunun başlama tarihinden 30 gün öncesine kadar size bilet alma imkanı sunuyor. Bu demek oluyor ki şu an ayın kaçıysa en fazla bir ay sonrası için çıkılacak bir yolculuğa bilet alabiliyorsunuz. Tren yolculuğu turu çok popüler olduğu için talep yoğun olacaktır. Bu nedenle turunuzu ne zaman yapacağınıza karar vermeniz bilet almanızı kolaylaştıracaktır. 

Turistik Doğu Ekspresi Biletleri

Tur acenteleri de Doğu Ekspresi yolculuğuna bilet bulmanızı zorlaştırabilir. Çünkü rağbet gören turistik Doğu Ekspresi turlarını en çok acenteler mercek altına alıyor. Siz de bilet için TCDD sayfasını ve sosyal medyalarını takip edebilirsiniz.

Tren yolculuğu için biletler genelde gece iki gibi satışa sunuluyor. Ayrıca biletlerin süratle tükendiğini tekrar hatırlatalım. Bu nedenle sayfayı birçok kere yenilemeniz gerekebilir. Peki, bileti en kolay nasıl alırsınız? 

Öncelikle TCDD’nin bilet alma uygulaması olan EYBİS’i telefonunuza indirebilirsiniz. Bilet satış dönemlerini kaçırmamak için sürekli takipte olmanız lazım. Ankara – Kars arasındaki güzergaha bilet bulamadıysanız üzülmeyin. Tren yolculuğunun diğer güzergahları için şansınızı deneyin! 

Diyelim ki tren yolculuğu turu için bilet bulamadınız. Son ana kadar bilet al kısmını kontrol etmekten vazgeçmeyin! Çünkü iptal olan biletler satışa sunuluyor. Bunun dışında bazı yolculuklara ek vagon ilave ediliyor. Bu şekilde bilet almayı başarabilirsiniz. 

Turistik Doğu Ekspresi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Turistik Doğu Ekspresi, Türkiye’nin en popüler tren yolculuklarından biridir. Muhteşem manzaraları ve konforlu yataklı vagonları ile ünlüdür. Doğu Ekspresi fiyat açısından da cazip bir seçenektir. Bu benzersiz deneyim, uygun bilet fiyatları ile seyahat severler için ideal. Fakat Turistik Doğu Ekpresi yataklı tren fiyatları normal seferlere göre daha pahalıd.

Turistik Doğu Ekspresi yataklı vagon seçenekleri, konforlu bir yolculuk için mükemmel bir seçim. Yolculuğun keyfini çıkarırken, eşsiz doğa manzaralarına tanık olabilirsiniz. Turistik Doğu Ekspresi fiyatları Ocak 2024 bilgilerine göre 12.500 TL tutarındadır. Bilet fiyatları ne kadar diye merak ediyorsanız, bu fiyatın dönemsel değişebildiğini de belirtelim.

Bu keyifli tren yolculuğu, unutulmaz bir deneyim sunar. Bilet fiyatları ne kadar araştırmasını yaptıktan sonra, bu eşsiz deneyime hazır olacaksınız.

Doğu Ekspresi Bileti Nereden Alınır?

Sırada Doğu Ekspresi biletini nereden alacağınız konusu var. Bu konuya da hemen açıklık getirelim. 

En çok kullanılan yöntem TCDD’nin web sitesi üzerinden tren yolculuğu bilet al sayfası aracılığıyla işlem yapmanız olacak. Bununla birlikte akıllı telefonunuza e-bilet uygulamasını da indirebilirsiniz. Bunların dışında başka yöntemler de var.

dogu ekspresi

Biletinizi istasyonlardaki gişelerden alabilirsiniz. Yalnız Haydarpaşa Garı’nda bu yolculuğun bileti satılmıyor, şimdiden söyleyelim. Bu yöntemi kullanacaksanız önce TCDD’nin web sitesinden bilet satış noktalarına bakabilirsiniz. Böylece yanlış bir gişeden işlem yapmak için uğraşmamış olursunuz. 

Bilet satın almak için bir başka yöntem de turizm acentelerine başvurmaktır. Çünkü acenteler turistik turlar düzenliyorlar. Bu turları takip ederek turistik Doğu Ekspresi biletini satın alabilirsiniz. Hangi yöntem en kolay şekilde bilet almanızı sağlayacaksa o şekilde hareket ederek muhteşem bir yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları 2024 Bilgileri (Ocak 2024 bilgileriyle)

Evet, tren yolculuğu için bileti nereden ve nasıl alacağınızı konuştuk. Şimdi akıllarda tek bir soru var. Peki, bu muhteşem yolculuğun maliyeti ne kadar olacak? Haydi, Doğu Ekspresi bilet fiyatlarına bakalım.

Doğu Ekspresi tren bileti fiyatları şu şekilde:

  • (Ankara – Kars) Ana hat (2+1 Pulman (1. Mevki) / Örtülü Kuşetli 1.Mevkii): 400 TL
  • Turistik Doğu Ekspresi (2 Yataklı 1.Mevki): 12.500 TL

Detaylı bilgi almak için TCDD sefer listesi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Doğu Ekspresi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dogu ekspresi kar

Yolculuğa çıkmak müthiş bir deneyim. Hele de bu bir tren yolculuğuysa! Bu yolculuğa çıkanların anlattığı övgü dolu hikayeler, sosyal medyada gördüğünüz harika kareler sizi valiz hazırlamaya mı itiyor? Peki, bu büyülü yolculuk hakkında başka ne bilmelisiniz? Gelin, detaylara beraberce bir bakalım.

Doğu Ekspresi Güzergahı Nasıl Başlıyor?

Tren Ankara’dan Kars’a ve Kars’tan Ankara’ya giden bir ana hat treni. Yani Kars turuna bu şekilde çıkmayı düşünüyorsanız önce Ankara’ya gitmeniz gerekiyor. Ayrıca bu yolculuğa illa ki Ankara’dan binerek dahil olmanız gerekmiyor. Çünkü tren güzergahında yer alan illerde durup yolcu indirip bindiriyor. 

Peki, Doğu Ekspresi duraklarında hangi şehirler var? Tren Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars illerinden geçiyor. Tren dönüş güzergahında bu illeri tam tersi sırayla ziyaret ediyor. Elbette bu yolculuk esnasında harika mazaralara tanıklık ediyorsunuz!

Doğu Ekspresi Ana Hat Güzergahı ve Sefer Saatleri 2024

Hat Durak BilgisiVarışKalkış
Ankara Gar17:55
Kayaş18:0918:10
Elmadağ18:4518:46
Irmak19:1619:18
Kırıkkale19:4219:46
Çerikli20:4420:45
Yerköy21:3421:38
Şefaatli22:1922:21
Sarıkent22:3922:40
Yenifakılı23:1123:14
Boğazköprü00:2600:36
Kayseri00:5301:03
Yeniçubuk02:3402:51
Şarkışla03:2303:24
Sivas04:4905:04
Bostankaya05:3005:31
Yenikangal06:2306:24
Çetinkaya06:4106:43
Avşar07:0007:02
Güneş07:1807:19
Göçentaşı07:2707:28
Cürek07:4207:43
Demirdağ07:5507:56
Divriği08:0108:11
Kemaliye Çaltı08:4208:45
Sivas(Adatepe)08:5408:55
Bağıştaş09:0609:09
İliç09:2109:25
Güllübağ09:4209:43
Yahşiler09:4909:50
Eriç10:0510:08
Kemah10:2610:29
Erzincan11:1711:57
Tanyeri12:2212:24
Mercan13:1713:19
Çadırkaya13:3213:34
Erbaş13:4813:50
Karasu14:0614:12
Aşkale14:4914:50
Kandilli15:0915:10
Ilıca15:3415:35
Palandöken15:4315:53
Erzurum16:0616:18
Hasankale16:5616:57
Köprüköy17:1217:13
Horasan17:4117:42
Süngütaşı18:1018:11
Karaurgan18:1918:20
Topdağı18:3218:33
Sarıkamış19:1719:18
Kars20:20

Turistik Doğu Ekspresi Sefer Saatleri 2024

Hat Durak BilgisiVarışKalkış
Ankara Gar12:55
Kayseri22:3222:42
Sivas02:0202:12
Erzincan
Erzurum14:5118:06
Kars22:06

Sefer saatleri bilgi TCDD Taşımacılık’tan alınmıştır. Aylara ve özel günlere göre sefer saatleri değişkenlik gösterebilir.

Doğu Ekspresi Turu Kaç Gün Sürer?

Gelelim en çok merak edilen bir başka meseleye! Tren yolculuğu kaç gün sürüyor acaba diye merak edenlere hemen cevap verelim. Tren güzergahında yer alan şehirleri ziyaret edip yolculuğu tam 26 saatte tamamlıyor. 

Bu rüya gibi yolculukta 26 saat göz açıp kapayana dek geçiyor tabii. Serüven size harika manzaralar ve hoş bir nostalji paketi sunuyor. İnanın sıkılmaya hiç vaktiniz olmayacak! 

Doğu Ekspresi Yolculuğuna Hangi Mevsimde Çıkılır?

Tren yolculuğu denince herkesin aklına kış ayları geliyor olmalı. Hani o tren camından gözüken karlı manzaralar! Oldukça heyecan verici, öyle değil mi?

Yolculuk için en çok tercih edilen mevsim kış. Çünkü trenin güzergahındaki karlı manzaraların tadını çıkarma fırsatını yakalıyorsunuz. Fotoğraf çekmeyi sevenler için harika bir imkan!

Kış aylarının sefasını zaten sürmüş olanlar var mı? Daha önce tren yolculuğuna kış aylarında çıktıysanız bu defa başka bir mevsimi seçebilirsiniz. O halde Mart aylarında bir tren yolculuğu planlamak harika bir fikir. 

tcdd tren

Bahar aylarında tren yolculuğu yapmanın da kendine göre başka avantajları oluyor. Yol boyunca tren camından baharın güzelliğini seyredebilirsiniz. Bunun dışında varış noktası olan Kars’ı keyifle gezebilirsiniz. 

Kars’ta gezilecek çok farklı destinasyonlar var. Bu gezi rotalarının en popüler olanları arasında Çıldır Gölü geliyor. Ayrıca Ani Harabeleri ve Kars Kalesi de görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. 

Kars gezilecek yerler

Kars’a kadar gelmişken çızlak yemeden dönmek olmaz! Kars’ın yöresel lezzetleri de sizi heyecanlandıracak nitelikte doğrusu. Buradan tüm dünyaya nam salmış Kars gravyeri satın alabilirsiniz.

Gezilecek yerler ilginizi çekti mi? Belki başka illerin gezi rotaları hakkında da bilgi sahibi olmak istersiniz. O halde İstanbul’un en güzide semtlerinden başlayalım. Kadıköy Gezilecek Yerler adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top