Bozcaada Plajları: En Güzel 10 Bozcaada Plajı

En güzel Bozcaada plajları listemizle karşınızdayız! Bozcaada yaz sezonunda tatil yapmak isteyeceğiniz destinasyonlardan biri. Biz de sizin için Bozcaada plajlarını araştırdık. Ama önce biraz Bozcaada hakkında fikir edinelim. Nasıl bir yerdir Bozcaada?

Bozcaada merkez

Bozcaada Hakkında Kısa Bilgiler: Şarap, Deniz, Rüzgar Gülü

Türkiye’nin en büyük üçüncü adası olan Bozcaada, doğal güzellikleri ve etkinlikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Burada yeşil ve mavinin her tonunu bir arada görebilirsiniz. Bozcaada muhteşem bir doğaya sahiptir.

Buranın en belirgin simgelerinden biri üzüm bağlarıdır. Bozcaada şaraplarının ününü duymuş olabilirsiniz. Adayı gezerken çok sayıda üzüm bağı göreceksiniz. Çünkü burası Türkiye’nin en önemli şarap üretim bölgelerinden biri. 

Bozcaada’daki bağlarda yetişen üzümler çok lezzetli. Bu nedenle adada birçok şarap üreticisi var. Şarap üretim süreçlerini merak ediyorsanız burada öğrenebilirsiniz. Ayrıca birbirinden lezzetli şarapların tadına bakabilirsiniz. 

Adanın bir diğer simgesi de rüzgar gülleri. Bozcaada fotoğraflarının çoğunda rüzgar güllerinin harika bir manzara oluşturduğunu görebilirsiniz. Bunun dışında ada sokaklarını süsleyen muhteşem Bozcaada evlerini es geçmeyelim. 

Şehrin karmaşasından kaçmak, doğayla baş başa vakit geçirmek, Bağ Bozumu şarap festivalleri gibi etkinliklere katılmak için Bozcaada’yı tercih edebilirsiniz. Üstelik Bozcaada’nın koyları ve plajları çok meşhur. Merak edenler için adanın en güzel koylarını listeledik. 

Bozcaada’da Kısa Dönem Kiralık Ev Arayanlara Müjde!

Bozcaada’da muhteşem bir tatil planı mı yapıyorsunuz? O halde Missafir Homes evlerinin konforuyla tanışın. Haydi, Bozcaada eşyalı kiralık evlerimizden size en uygun olanı şimdi seçin! 

Bozcaada Kiralık Tatil Evleri Missafir’de!

Bozcaada, Türkiye’nin en iyi tatil destinasyonlarından biri. Buradaki kısa dönem kiralık dairelerden size en uygun olanını seçin. Böylece Missafir konforunu deneyimleyin. Bozcaada eşyalı kiralık evler ya da Bozcaada kiralık villalar için hemen rezervasyon yaptırın! 

Haydi, Bozcaada plajları nerede, en güzel Bozcaada koyları hangileri bir bakalım. 

En Güzel 10 Bozcaada Plajı

Bozcaada’da tatil sezonu Mayıs ayında açılıyor. Ekim ayının sonuna kadar da devam ediyor. Adayı yılın her ayı ziyaret edebilirsiniz. Çünkü Bozcaada her mevsimde başka güzel. 

Adanın temizi her daim temiz. Ayrıca birçok bakir koy ve sahil var. Kavurucu sıcaklardan bunalıp kendinizi Bozcaada’nın serin sularına bırakabilirsiniz. Gelin, en güzel Bozcaada plajları listemize bir göz atalım.

1. Bozcaada Plajları: Ayazma Plajı

Bozcaada Ayazma Plajı

Ayazma Plajı Bozcaada’nın en güzel plajlarından biri. Altın rengi kumsalı ve masmavi deniziyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası burası. Bozcaada’ya yolunuz düşerse Ayazma Plajı’nda denize girerek iyi anılar biriktirebilirsiniz. 

Bozcaada Ayazma Plajı, Bozcaada plajları arasında en popüler olanı. Aslında plajın popülerliği denizin son derece temiz oluşundan kaynaklanıyor. Bir de Ayazma’da eğlenceli aktivite seçenekleri bol. Plajda deniz bisikleti, jetski, muz kiralama imkanınız mevcut. Dilerseniz plajda şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz.

Bozcaada plajlarından biri olan Ayazma Plajı nerede diye sorduğunuzu duyar gibiyiz! Plaj Bozcaada merkeze oldukça yakın. Hatta yakınlarında ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz büfeler ve dükkanlar var. Üstelik lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlar da hemen plajın üst tarafında yer alıyor. 

2. Sulubahçe Plajı

Habbele plaji

Gelelim Ayazma Plajı’nın hemen yanında yer alan Sulubahçe Koyu’na! Burası Bozcaada’nın en güzel koylarından bir tanesi. Bu koyda herhangi bir tesis yok. Dolayısıyla güzel sahilin ve denizin tadını çıkarmak istiyorsanız şezlong, şemsiye, sandalye gibi ihtiyaçlarınızı yanınızda getirebilirsiniz. 

Denizi tertemiz ve masmasvi Sulubahçe’nin! Ama soğuk bir denize girmek için kendinizi hazırlayın! Baştan söyleyelim su biraz serin. Yine de yaz sıcaklarından ferahlamak için gayet iyi bir tercih. Bozcaada’nın ücretsiz plajlarından olan Sulubahçe’yi çok seveceksiniz!

3. Bozcaada Plajları: Habbele Plajı

Bozcaada plajları

Habbele Plajı Bozcaada plajları içerisinde en popüler olanlardan biri. Burası temiz deniziyle oldukça rağbet görüyor. Aslında Habbele Plajı iki kısımdan oluşuyor. 

Birinci kısım yoldan girişte karşınıza çıkan ilk alan. Burada isterseniz şemsiye, şezlong gibi eşyaları kiralayabiliyorsunuz. Fakat plajın ikinci kısmında böyle bir imkan yok. 

İkinci kısım Bozcaada ücretsiz plajlardan biri. İkinci kısımda vakit geçirmek istiyorsanız plajda lazım olacağını düşündüğünüz eşyalarınızı yanınızda getirmeyi unutmayın! Ardından Bozcaada’nın serin sularında yüzmenin tadını çıkarın! 

4. Beylik Koyu 

Beylik Koyu Bozcaada’nın en bakir kalan koylarından biri. Dolayısıyla bu koyda herhangi bir tesis yok. Plajda lazım olacağını düşündüğünüz eşyalarınızı yanınızda getirmeniz gerekli. 

Beylik Koyu’nun bir ayırt edici yanı var. Diğer Bozcaada plajları gibi harika bir denize ve plaja sahip. Ama bunun yanı sıra plaja saplanmış bir gemi göreceksiniz! Bu gemi hakkında çeşitli rivayetler olsa da bir kaza sonucu karaya oturmuş olduğunu biliyoruz.

Bu gemi Beylik Koyu’nun bir simgesi haline gelmiş durumda. Kazanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen soğan yüklü gemiden hala soğan kokularının yayıldığı anlatılıyor. Eğer ilginç yerleri gezmeyi seviyorsanız Bozcaada’nın en güzel plajlarından olan Beylik Koyu’na da uğrayabilirsiniz. 

5. Bozcaada Plajları: Tuzburnu Koyu Plajı

Bozcaada gun batimi

İşte Bozcaada’nın bakir koylarından biri daha! Tuzburnu Koyu Bozcaada’nın en güzel plajlarından birine sahip. Diğer plajlara göre belki biraz daha taşlık ama denizin berraklığı size her şeyi unutturabilir!

Yalnız bu koyda herhangi bir tesis yok. Bu nedenle ihtiyacınız olan eşyaları siz yanınızda getirmelisiniz. Tuzburnu Koyu Plajı’na nasıl gidilir diye sorduğunuzu duyar gibiyiz! Genelde bilen kişilerin denize girmek için tercih ettiği bu koya nasıl gideceğinizi de anlatalım. 

Tuzburnu adanın en batı ucunda yer alıyor. Bundan dolayı Bozcaada merkeze en uzak koylardan biri. Yürüyerek gitmek pek mümkün değil. Ancak hususi aracınızla ya da araç kiralayarak bu eşsiz koyu ziyaret edebilirsiniz. Burada gün batımını izlemek harika olacak!

6. Akvaryum Koyu

Bozcaada’nın en güzel 10 plajı listemize devam edelim. Tertemiz ve berrak denizinden dolayı tercih edilen Akvaryum Koyu, Bozcaada’nın sevilen plajlarındandır. Küçük bir koy olmasına rağmen denizi herkesi büyüler. Burada denize girdikten sonra bize hak vereceksiniz! 

7. Bozcaada Plajları: Çayır Koyu

Bozcaada ruzgar sorfu

Burası Bozcaada’nın geniş kumsallı sevilen plajlarından bir tanesi. Genelde Çayır Koyu biraz rüzgarlı olduğu için rüzgar sörfü yapanlar burayı tercih ediyor. Hatta burada bir kitesurf okulu var. Eğer rüzgar sörfünü denemek isterseniz bunu Bozcaada’da yapabilirsiniz!

8. Tekirbahçe Koyu

Adanın en kalabalık plajlarından biri burası. Çünkü koyun yakınlarında birkaç otel ve tatil köyü var. Bozcaada’nın serin sularında yüzmek, eğlenmek ve çeşitli aktivitelere katılmak istiyorsanız bu plajı seçebilirsiniz. 

9. Ayana Koyu

Bozcaada’nın gizli cennetlerinden biri daha! Burası Bozcaada’nın bakir koylarından biri. Pek bilindik bir koy değil. Bazı yerlerde Bozcaada kadınlar plajı olarak anıldığı oluyor. 

Ayana eşsiz bir denize ve doğaya sahip. Gürültülü kent yaşamından bıktıysanız ve sakinlik istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Yanınızda deniz ayakkabısı getirirseniz rahat edersiniz.

10. Bozcaada Plajları: Poyraz Limanı Koyu

Bozcaada plajlari

Sıra listemizin son plajına geldi! Ben soğuk denizde yüzmek istemiyorum diyenler için harika bir seçenek. Çünkü burası Bozcaada’nın sen sıcak koyu. 

Bozcaada’nın denizi genellikle poyraz zamanları biraz dalgalı oluyor. Fakat bu koy, poyraz zamanlarında bile sakin deniziyle dikkatleri üzerine çeker. Bozcaada tatilinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri Poyraz Limanı Koyu! 

Bozcaada’da Kiralık Eviniz Var mı?

missafir teklif al banner

Bozcaada’daki evinizi kısa dönem kiralayarak daha fazla gelir elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Missafir’den bugün teklif alın, detayları öğrenin! 

Bozcaada’nın en güzel plajları hangileri artık biliyorsunuz! Geriye yalnızca tatilin tadını çıkarmak kaldı. Ada tatili hoşunuza gittiyse Adalar Gezilecek Yerler: İstanbul’un İçindeki Sayfiye adlı yazımıza da göz atabilirsiniz. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top