Adalar Gezilecek Yerler: İstanbul’un İçindeki Sayfiye

Adalar gezilecek yerler listesiyle karşınızdayız! Adalar İstanbul’un en dikkat çeken ilçesi. Çünkü hem bir şekilde İstanbul gibi bir şehrin parçası hem de sayfiyelerden hiçbir farkı yok. İstanbul’u keşfetmek istiyorsanız bir vapur keyfi yapmaya ne dersiniz? Haydi, çayınızı kahvenizi hazırlayın ve beraber Adaları keşfedelim!

Adalar gezilecek yerler

Adalar Vapur Bilgileri

Güzel havalarda yapılan planların bir numarası Adalar! Ayrıca yerli ve yabancı turistlerin göz bebeği. Her biri kendine has özellikleriyle büyüleyici bir ambiyansa sahip. 

İstanbul’un Adalar ilçesine Prens Adaları ya da Kızıl Adalar da denir. Aslında adalar büyüklü küçüklü dokuz kara parçası. Adalar ilçesi Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası ve Tavşan Adası’nın oluşturduğu ada takımıdır. Bunun dışında bir de Vordonos Adası var. 

Adalara İstanbul’dan vapura binerek gidebilirsiniz. Ancak saydığımız adaların hepsine yerleşim ve gezi izni yok. Vapurlar sadece Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada’ya uğruyor. 

Gezme imkanınızın olduğu adalardan birini tercih edebilirsiniz. İstanbul Adalar gezilecek yerler bakımından çok zengin. Üstelik Adalar’a yolculuk yapmak bile çok zevkli. Vapura bineceksiniz!

Vapur Yolculuğunun Detayları

Vapur yolculukları zaten harika geçer. Hele bir de mevsim baharsa değmesinler keyfinize! Ama ada vapurları bir başka eğlencelidir. Ada vapuru için yazılan şarkı bile var!

Hangi adaya gideceğinize karar veremiyorsanız sizin için hazırladığımız Adalar gezilecek yerler listesine bakabilirsiniz. Nasılsa her gün Adalar’a giden bir vapur var. Vapur seferlerinin saatlerine ulaşmaksa çok kolay. Şehir hatları sayfasından vapur seferlerine bakabilirsiniz. 

Vapuru kaçırırsanız Adalar’da kalırsınız! Aslında bahsi açılmışken Adalar’da konaklamak hiç fena fikir değil. İyi düşünün Adalar’ın tadını çıkarmak için size bir gün yeter mi? 

İstanbul’da Adalar Manzaralı Kiralık Ev Arayanlara Müjde! 

İstanbul’da Adalar manzaralı İstanbul’da kısa dönem kiralık ev arıyorsanız Missafir İstanbul evlerine göz atabilirsiniz. Haydi, Adalar manzaralı eşyalı kiralık dairelerimizden size en uygun olanını şimdi seçin!

Adalar Manzaralı Kısa Dönem Kiralık Daireler Missafir’de!

İstanbul seyahatinizde hem İstanbul’un hareketli şehir hayatının içinde olup hem de bir sahil kasabasındaymış gibi hissetmek ister misiniz? Adalar gezisi size böyle hissettirmeyi başaracak.

Adaların gezilecek yerleri için birkaç gün ayırabilirsiniz. Üstelik buna değeceğinden emin olun. Yalnızca vapura binerek Adalar’a geçebileceğiniz İstanbul’un en merkezi semtlerinden olan Kadıköy’de kısa dönem kiralık daire seçeneklerinizi inceleyin ve hemen rezervasyon yapın! 

Haydi, Adalar gezilecek yerler listesine geçelim. Sırasıyla Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada için gezebileceğiniz destinasyonları sıralayalım. İşte sizin için hazırlamış olduğumuz İstanbul Adalar’da gezilecek yerler! 

Kınalıada gezilecek yerler

Kınalıada Gezilecek Yerler

Evet, ilk durağımız Kınalıada! Kınalıada’yı yaklaşık yarım saatte bir uçtan bir uca yürüyebilirsiniz. Çok büyük bir ada sayılmıyor. Sizin için Kınalıada’nın en popüler destinasyonlarını sıraladık. Haydi, bu destinasyonlarda neresi var bir bakalım!

1. Adalar Gezilecek Yerler: Rum Ortodoks Panayia Kilisesi

Burası tarihi bir yer. Kilisenin yer aldığı alan adanın doğusu sayılıyor. Kilise Kutsal Ana kabul edilen Meryem’e ithaf ediliyor. Ayrıca kilisenin çevresinde yapılan kazılarda çok sayıda Antik kalıntı, şamdanlar, zeytinyağı elde etmeye yarayan aletler çıktı. Bunların bir kısmı kilisenin ön bahçesinde sergilenmektedir. 

2. Adalar Gezilecek Yerler: Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi

Kilise 1857 yılından bu yana ayakta. Ancak 1988’de yeniden inşa ediliyor. Böylece şimdiki halini aldı. Burası bir Ermeni kilisesi. Kınalıada Prens Adaları’nda yer alan tek Ermeni kilisesine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca oldukça görkemli olan bu tarihi yapı sahil yolu üzerinde yer alır. 

Kınalıada plajları

3. Kumluk Plajı

Burası Kınalıada’nın en ünlü plajlarından bir tanesi. Kınalıada’ya kadar gelip denize girmeden dönmek istemeyenler için harika bir seçenek. Kumluk Plajı’nda denize girebilirsiniz, adanın ve güneşli günlerin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca plajda acil durumlar için cankurtaran ve sağlık çalışanları da görev yapıyor. 

Adalar gezilecek yerler Kınalıada Plajları

4. İskele Plajı

Bu plaj Kınalıada’da yer alan halk plajlarından biri. Burada denize girmek için ücret ödemiyorsunuz. Ayrıca dışarıdan yiyecek ve içeceklerinizle gelebilirsiniz. Dilerseniz, ihtiyaçlarınızı yakınlardaki büfe, kafe ve restoranlardan da karşılayabilirsiniz. 

Kınalıada balık restoranları

Kınalıada’da Ne Yapılır ve Ne Yenir?

Kınalıada küçük bir ada. Yine de gezebileceğiniz destinasyonlara sahip. Bunun dışında adada yapabileceğiniz birçok aktivite var. Mesela bisiklet kiralayıp temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Deniz ve güneş ikilisini saymıyoruz bile! Elbette denize girip eğlenebilirsiniz.

Adanın doğal güzelliklerinin tadını çıkarırken fotoğraf çekebilirsiniz. Üstelik piknik yapabileceğiniz alan bol. İsterseniz de Kınalıada’nın kafe ve restoranlarında vakit geçirin. 

Kınalıada’da balık yemek gerek. En meşhur restoranı ise Mimoza Restoran. Buradan Vedat Milor de övgüyle söz etmişti. Bizden söylemesi! 

Burgazada gezilecek yerler

Burgazada Gezilecek Yerler

Gelelim Sait Faik’in öyküleriyle andığımız balıkçı tekneleriyle meşhur Burgazada’ya! Huzur ve dinginlik mi istiyorsunuz? O halde sizi Burgazada’da birkaç günlüğüne küçük bir tatile davet edelim. Hem Burgazada’nın gezilecek yerlerini ziyaret etmiş olursunuz. 

Adalar gezilecek yerler köşkler

1. Adalar Gezilecek Yerler: Gönüllü Sokak ve Mehtap Sokak

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız makinenizi yanınızdan ayırmayın! Çünkü Mehtap Sokak ve Gönüllü Sokak tarihi köşklerle dolu. Bu sokaklardan geçerken yemyeşil ağaçların arasında süzülen köşklerin mimarisini inceleyebilirsiniz. 

2. Adalar Gezilecek Yerler: Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Başta da söylediğimiz gibi ada Sait Faik ile beraber anılıyor. Çünkü büyük edebiyatçı uzun yıllar boyunca yazları Burgazada’da yaşamış. O çok sevilen durum hikayelerinden bazılarını bu adada kaleme almıştır. 

Sait Faik öykülerini seviyorsanız belki Burgazada’da yer alan müzesini gezmek isteyebilirsiniz. Sait Faik’in evi bir müze olarak ziyarete açık. Eğer bir şeyler yazıyorsanız belki Burgazada size de ilham olur kim bilir! 

3. Aya Yani Kilisesi

Bu eşsiz kilise adaya sürgün olan Methodios tarafından inşa ediliyor. Burası bir Rum Ortodoks kilisesidir. Ama burası Vaftizci Yahya’ya adandığı için Yahya Peygamber Kilisesi adını da alır. 

Kilise depremlerde büyük hasar görmüştür. Fakat daha sonra kilise restorasyon çalışmalarıyla bugün olduğu hale geldi. Kilise yalnızca pazar günleri açık. Bu günlerde ziyaret edebilirsiniz.

4. Kalpazankaya Plajı

Burası Burgazada’nın en mehur plajı! Şarkılara şiirlere hatta öykülere konu olmuş bir yer. Üstelik çok etkileyici bir manzaraya sahip. Burgazada iskelesinden yarım saat uzaklıkta yer alıyor. Buraya yürüyerek yarım saatte gelebilirsiniz. Bisiklet kiralama seçeneğiniz de var. 

Burada denize girebilirsiniz. Aynı zamanda yakınlarda Kalpazankaya adında bir restoran var. Yüzmekten yorgun düşüp acıktığınızda burada yemek yiyebilirsiniz. Burgazada’nın en popüler restoranlarından biridir. 

5. Süt Koyu

Saklı bir cennet mi arıyorsunuz? O zaman çok uzağa gitmenize gerek yok. Bir vapur yolculuğu kadar uzağınızda. Burası Burgazada’da yer alan Süt Koyu! Gizli kalmış nefis bir koy. 

Buraya Burgazada iskelesinden yirmi bilemediniz yirmi beş dakika yürüyerek varabilirsiniz. Bu yürüyüşü yaptığınıza değeceğine emin olun. Süt Koyu bisiklet sürülebilecek bir yer değil. Çünkü merdiven inmeniz ya da toprak patika yolu tercih etmeniz lazım. 

6. Madam Marta Koyu

Burgazada’nın harika koylarından biri daha! Doğayla baş başa vakit geçirmek ve biraz kafa dinlemek istiyorsanız burası size çok iyi gelecek. Yalnız hüzünlü bir hikayesi var bu koyun. 

Rivayetlere göre koy adını Ermeni bir ada sakini olan Marta Arat’tan alıyor. Marta evli bir kadın olmasına rağmen geleneksel bir hayat sürmediği için ada halkı tarafından yadırganırdı. En sonunda bu koydan kendini denize atarak intihar ettiğini anlatıyorlar. 

Başka bir rivayete göre Marta intihar etmemiş ama boğulmuştur. Hangisi doğru, elimizde kesin bir bilgi yok. Fakat ne olursa olsun koyun hikayesi mutsuz bir sona bağlanıyor. Siz yine de bu mükemmel koyu buralara kadar gelmişken görmeden geçmeyin!

Heybeliada gezilecek yerler

Heybeliada Gezilecek Yerler

Adalar gezilecek yerler listesinde sırada doğasıyla büyüleyici bir atmosfere sahip olan Heybeliada var. Burası yemyeşil bir ada. Eğer piknik yapmak gibi bir planınız varsa burası kesinlikle çok uygun. Heybeliada’ya gelip temiz havayı ciğerlerinize çekin. 

Heybeliada’daki çam ormanlarında yürüyüş yapmak harika bir fikir. Yeşil ve mavinin uyumunu en iyi bu adada gözleyebilirsiniz. Ayrıca ziyaret edebileceğiniz destinasyonlara da sahip.

1. Adalar Gezilecek Yerler: Aya Triada Manastırı ve Rum Ortodoks Ruhban Okulu

Burası Heybeliada’nın cazibe noktası. Adaya gelen hemen hemen herkes Aya Triada’yı ziyaret eder. Ada doğal güzelliğiyle başınızı döndürebilir ama buraya yolunuz düşerse manastırı ziyaret etmeden dönmeyin!

Manastır Bizans döneminde inşa ediliyor. İlk başlarda manastır olarak kullanılırmış. Ancak sonrasında bir ruhban okuluna çevriliyor. Günümüzde burada eğitim verilmiyor. Sadece pazar günleri ve dini bayramlarda ayinler oluyor. Dilerseniz, görkemli manastırı gezebilirsiniz. 

2. Adalar Gezilecek Yerler: Aya Yorgi Uçurum Manastırı

Burası yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği destinasyonlardan biri. Çünkü adanın en iyi manzarasını göreceksiniz. Sanki bütün ada ayaklarınızın altına serili gibi oluyor. Ayrıca harika fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Burası Terki Dünya Manastırı adına da sahip. Çünkü buraya genelde dünyayla arasına biraz mesafe koymak isteyen, belli dönemlerde inzivaya çekilen keşişler gelirmiş. Bundan dolayı adanın en sakin ve dingin köşesi burası. 

3. Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi

Adalar gezilecek yerler listesinde bir müze daha! Burası 1945 yılından beri müze olarak hizmet veriyor. Çok sayıda ziyaretçiyi ve ada sakinini ağırlıyor. 

Edebiyat dünyasının büyük ustalarından Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evi burası. Büyük usta burada otuz yılı aşkın bir zaman geçirmiş. Daha sonrasında ev müze olarak Heybeliada’da yerini almış. 

4. Halki Palas

Halki tanıdık geldi mi? Evet, Heybeliada’nın eski ismi Halki’dir! Halki Palas Heybeliada’nın en görkemli yapılarından biri. Yapıyı gördüğünüzde mimarisine hayran kalacaksınız.

Aslında Halki Heybeliada’nın en ünlü otellerinden biriydi. Fakat otelin sahipleri arasında çıkan anlaşmazlık dolayısıyla kapandı. Şu an kapalı olsa da Heybeliada’ya gelmişken Halki Palas’ın estetik görüntüsünden kendinizi mahrum bırakmayın! 

Büyükada Gezilecek Yerler

Büyükada’nın isminden de anlaşılacağı üzere kendisi saydığımız adaların en büyüğü. Dolayısıyla Adalar gezilecek yerler listenizde Büyükada’ya yer açın! Burada gezebileceğiniz birçok destinasyon var. Haydi, hemen en popüler olanlarını sıralamaya başlayalım!

Adalar gezilecek yerler, Aya Yorgi Kilisesi

1. Adalar Gezilecek Yerler: Aya Yorgi Kilisesi

Burası adanın en popüler destinasyonu. Üstelik ada manzaralarının en iyilerinden birine sahip. Kilise 1751 yılında inşa ediliyor. Ayrıca pek çok Hristiyan için özel bir mekan. Her yıl binlerce turist Aya Yorgi’yi ziyaret ediyor.

Kilisenin başka anlamları da var. Burası bir tepede yer alıyor. Tepeye varana dek kimseyle konuşmaz ve kilisede dua ederseniz tuttuğunuz dileğin kabul olacağına yönelik rivayetler var. Her yıl 23 Nisan ve 24 Eylül’de birçok kişi sırf bu kilise için İstanbul’a yani Büyükada’ya geliyor.

Adalar gezilecek yerler, Büyükada Rum Yetimhanesi

2. Adalar Gezilecek Yerler: Büyükada Rum Yetimhanesi

Yapının mimarı ünlü Fransız Alexendre Vallaury’dir. Aslında yetimhane değil casino ve otel olarak inşa ediliyor. Fakat Osmanlı İmparatorluğu bu duruma izin vermiyor. Sonrasında yapı Rum Patrikhanesi’ne devredilmiştir. 

Bina 1964 yılına kadar yetimhane olarak hizmet veriyor. Bina hasarlı olduğundan dolayı yalnızca bahçesini gezebilirsiniz. Burayı gezdikten sonra hakkında anlatılan korku hikayelerini de mutlaka okumalısınız! 

3. Adalar Müzesi

Adalar gezilecek yerler listesinde yer alan bir başka müzeyle karşınızdayız! Burası ülkemizin ilk çağdaş kent müzesi sayılıyor. Müzenin konsepti ilgi çekici. Adaların nasıl oluştuğuna ve ada yaşamına dair birçok eser ziyaretçiyle buluşuyor.

Adalar gezilecek yerler, Büyükada Plajları

4. Büyükada Plajları: Aya Nikola Plajı

Büyükada plajları son derece ünlüdür. Büyükada’da Viranbağ, Yörükali, Prenses Koyu, Halik gibi meşhur birçok plaj var. Ama bunların en popüler olanı Aya Nikola Plajı’dır. 

Plaj temiz denizi nedeniyle çok tercih ediliyor. Ayrıca büfe, cankurtaran gibi hizmetler plajda yer alıyor. Büyükada’yı ziyaret edip Adalar gezilecek yerler listesindeki maddelere tik attıktan sonra plajın tadını çıkarmaya var mısınız? Ne de olsa Büyükada’nın en popüler plajında deniz sefası bir başka güzel! 

Adalar’da Kiralık Eviniz Var mı?

missafir teklif al

Adalar’daki evinizi kısa dönem kiralayarak daha fazla gelir elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Missafir’den bugün teklif alın! Bu konu hakkında tüm detayları öğrenin ve kazancınızı katlayın.

Gezi rotaları ile ilgili yazımız hoşunuza gitti mi? Artık Adalar’da gezilecek yerler neresi, Adalar’a nasıl gidilir konusunda birçok şeyi biliyorsunuz. Geriye Adalar’ın tadını çıkarmak kalıyor.

Peki, İstanbul’u keşfetmeye devam etmek ister misiniz? İstanbul’un diğer semtleri hakkında yazmış olduğumuz blog yazılarına da bir göz atabilirsiniz. Mesela Beşiktaş Gezilecek Yerler: Dolmabahçe Beşiktaş Rehberi adlı yazımızı okuyabilirsiniz. Belki de Kadıköy Gezilecek Yerler: Kadıköy’de Yapılacaklar adlı yazımız ilginizi çeker. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top