Beyoğlu Gezilecek Yerler: Taksim’de Yapılacaklar

beyoğlu gezilecek yerler, taksim gezilecek yerler, taksim'de yapılacaklar

Beyoğlu gezilecek yerler listemizle karşınızdayız!

Beyoğlu, İstanbul’un en popüler ilçelerinden bir tanesi. Bundan dolayı semti yaz kış fark etmeksizin binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Çünkü Beyoğlu’nda gezilecek yerler çok. Taksim de yapılacaklar da öyle! 

Siz de bu konuda fikir sahibi olmak istiyor olabilirsiniz. Bu yazımızda sizin için bir liste hazırladık. Haydi, Beyoğlu’nda gezilecek yerler neresi, Taksim’de ne yapılır, Beyoğlu’na nasıl gidilir gibi sorulara cevap verelim. 

beyoğlu gezilecek yerler, galata kulesi

Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler

İstanbul’un en hareketli noktalarından biri Beyoğlu. Diğer adıyla söylemek gerekirse Pera. Burası Osmanlı’nın batılılaşma faaliyetlerinin kültür ve mimarideki etkilerini görmek için ideal bir yerdir. Ayrıca farklı kültürlerin izlerine rastlamak mümkündür. 

Semt, kozmopolit ve egzotik bir şehir olan İstanbul’un kültür merkezidir. Sadece bunun için bile görülmeye değer! Peki, Beyoğlu’nda gezilecek yerler neresi? Listemize Beyoğlu’nun kalbi olan İstiklal Caddesi ile başlayalım.

Beyoğlu Seyahatinizde Ev Konforunda Konaklayın!

Beyoğlu’nda kısa dönem kiralık ev arıyorsanız Missafir Homes evleri sizi bekliyor. Haydi, Beyoğlu kiralık eşyalı daireler arasından size en uygun olanı şimdi seçin!

Taksim’deki Eşyalı Kiralık Dairelere Göz Atın!

1. İstiklal Caddesi 

Dünyaca ünlü birçok markanın mağazası ve lokal dükkanlara rastlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlar, kafeler ve barlar mevcut. Ayrıca sanat galerileri ve müzeleri de es geçmeyelim.

İstanbul’da günün her saati hareketli ve canlı olan İstiklal Caddesi, İstanbul’a gelen her ziyaretçinin gözde yeridir. Hatta cadde yerli ve yabancı turistleri bir mıknatıs gibi kendine çeker. Çünkü tarihe tanıklık etmiş, farklı kültürlere ait binalar buradadır.

2. Beyoğlu Gezilecek Yerler: Cihangir Sokakları

Sokakları, yokuşları, merdivenleri ve kafeleriyle ünlü Cihangir’e geldi sıra! Renkli semtlerden biri olan Cihangir, Taksim Meydanı taraflarından Sıraselviler Caddesi ile Kazancı Yokuşu arasında başlıyor. Salıpazarı ve Fındıklı taraflarına dek devam ediyor. 

Cihangir, ressamların ve tiyatro sanatçılarının yaşadığı bir semt. Ayrıca kedileriyle de ünlü. Bunların dışında butik sanat galerileri, renkli sokaklar, eski evler, hoş vakit geçirebileceğiniz kafeler ve barlar mevcut. 

Cihangir sokaklarını keşfe çıktığınıza pişman olmayacaksınız! Cihangir sokaklarını gezerken ilgi çekici başka destinasyonlarla da karşılaşabilirsiniz. Bunların başında Cihangir Cami ve Çukurcuma Hamamı geliyor. Ayrıca koleksiyon yapmayı seviyorsanız Antikacılar Çarşısı hoşunuza gidecek. Buraya kadar gelmişken Orhan Kemal Müzesi ve Masumiyet Müzesi’ni de gezebilirsiniz.

3. Aynalıkavak Kasrı

Beyoğlu gezilecek yerlerden biri de Aynalıkavak Kasrı. Aynalıkavak Kasrı, Haliç kıyısında Beyoğlu’na bağlı bir semt olan Hasköy’de yer alıyor. Buraya Tersane Sarayı da denilmektedir.

Oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan Aynalıkavak Kasrı, yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Siz de tarihe tanıklık eden bu yapıyı görmek isterseniz ziyaret saatleri içerisinde burayı gezebilirsiniz. Üstelik Aynalıkavak Kasrı’nın rengarenk çiçeklerle dolu bahçesini beğeneceksiniz.

4. Beyoğlu Gezilecek Yerler: Karaköy

Beyoğlu tarihi yerler bakımından oldukça zengin. Beyoğlu’nda gezebileceğiniz yerlerden birisi de Karaköy. Karaköy tarihi ve eski binaların bulunduğu bir semt. 

Karaköy’ü keşfe çıkacaksanız Bankalar Caddesi diye adlandırılan caddeye göz atabilirsiniz. Çünkü burada birçok tarihi yapı ile karşılaşacaksınız. Ayrıca Kamondo Merdivenleri ve Fransız Geçidi mutlaka görmeniz gereken başka destinasyonlar.

Karaköy sahilinde bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Dilerseniz Karaköy’ün popüler kafelerinde içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Bunun dışında alışveriş yapmak istiyorsanız Galataport’u tercih edebilirsiniz. 

Dünyanın ilk yer altı kruvaziyer limanına sahip Galataport, ziyaretçilerine harika bir alışveriş deneyimi sunar. Ayrıca Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern’i ziyaret edebilirsiniz.

5. Beyoğlu’nun Vazgeçilmezi: Taksim

Taksim, İstanbul’un en kalabalık ve canlı yerlerinden biri. Burası günün 24 saati hareketlidir. Bu yüzden Taksim Meydanı buluşmaların ortak adresi olur.

Şarkılara, filmlere konu olan İstiklal Caddesi de Taksim’de yer alıyor. İstiklal Caddesi’nde ilginizi çekecek birçok gezi rotası var! Haydi, Taksim Beyoğlu gezilecek yerler neresi, Taksim’de ne yapılır gibi soruların cevaplarına bir bakalım.

missafir teklif al banner

Beyoğlu’nda Kiralık Eviniz mi Var?

Beyoğlu’ndaki evinizi kısa dönem kiralayarak çok daha fazla kira getirisi elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Missafir’den bugün teklif alın, detayları hemen öğrenin.

Taksim Beyoğlu’nda Gezilecek Yerler

Taksim ve çevresi İstanbul’un kültür ve sanat merkezidir. Bu nedenle Taksim’de yapılacaklar listesi epey kalabalık. Hatta Taksim’i gezdikten sonra turunuza Taksim çevresi gezilecek yerler ile devam edebilirsiniz. Bir sınırınız yok! Eğer zamanınız varsa gelin, Taksim Beyoğlu’nda gezebileceğiniz yerlerin listesiyle başlayalım.

taksim beyoğlu gezilecek yerler

1. Çiçek Pasajı

Çiçek Pasajı, çok popüler bir noktadır. Pasaj İstiklal Caddesi üzerinde yer alıyor. Çiçek Pasajı’nı bulmanız oldukça kolay olacaktır. Çünkü oldukça görkemli bir mimariye sahip. Her daim önünde fotoğraf çekmek isteyen bir kalabalık oluyor. 

Pasaj, bir dönem çiçek satıcılarına ev sahipliği yapmış. Hatta adını buradan almış olduğu söyleniyor. Şu anda ise pasajın içerisinde popüler restoranlar, meyhaneler, kafe ve barlar mevcut. Buraya yolunuz düşerse Türk mutfağının lezzetli yemeklerini deneyebilirsiniz.

galata kulesi deniz kenarından görünüm

2. Beyoğlu Gezilecek Yerler: Galata Kulesi

Galata Kulesi, İstanbul’un simgesi olan yerlerden biri. Beyoğlu semtinde bulunan kule Bizans İmparatoru Anastasius tarafından yaptırılmıştır. 

İstanbul’a gelen yerli ve yabancı her turistin uğrak noktası olan kule, deniz feneri olarak inşa ediliyor. Hakkında birçok rivayet bulunan Galata Kulesi’ni ziyaret ederseniz harika bir İstanbul manzarası seyredebilirsiniz.

3. Galata Mevlevihanesi

Beyoğlu’nda gezilecek yerlerden biri de Galata Mevlevihanesi. Görülmeye değer bir mimariye sahip. Galata Mevlevihanesi 1491 yılında yaptırılmıştır. 

Burası geçmişten günümüze Mevlana’nın öğretilerini izleyen dervişlerin toplanma merkezidir. Ayrıca mevlevihane 1925 yılında, tüm tarikatların kapatılmasının ardından müze olarak ziyarete açılmıştır.

4. Galatasaray Hamamı

İstiklal’de gezilecek yerler listesinde kendisine mutlaka yer bulacak yapılardan biri Galatasaray Hamamı. Burası İstiklal Caddesi üzerinde yer alıyor. Hatta II. Bayezıd tarafından yaptırılan bu hamam, Galatasaray Sarayı’nın bir parçasıdır. 

Hamam kültürü Osmanlı’da oldukça önemliydi. Eğer Osmanlı’nın sosyal yaşamına vakıf olmak isterseniz burayı gezi listenize ekleyebilirsiniz. 

5. Beyoğlu Gezilecek Yerler: Pera Müzesi

Yolunuz Beyoğlu’na düştüyse Pera Müzesi’ne gidebilirsiniz. Burası sanat etkinlikleri söz konusu olduğunda Beyoğlu’nda gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alır. Müze, Beyoğlu’nun Tepebaşı semtinde yer alıyor. 

Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından 2005 yılında kurulmuştur. Osman Hamdi Bey’in meşhur Kaplumbağa Terbiyecisi adlı eserini görmek isterseniz Pera Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

6. Taksim Camii

Taksim Beyoğlu gezilecek yerler listemizde sırada Taksim Camii var! Meydanda bulunan cami, çağdaş Türk mimarisinin güzel bir örneğidir. Ayrıca caminin alt katında sanat galerisi yer alıyor.

Cami aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptığı için bir konferans salonu var. Dilerseniz, İstiklal Caddesi’nin yolunu tuttuğunuz bir gün Taksim Camii’ni de ziyaret edebilirsiniz.

saint antuan kilisesi

7. Saint Antuan Kilisesi

Beyoğlu birçok kültürden izler taşıyan bir semt. Bu nedenle çok sayıda camiye, kiliseye, sinagoga ev sahipliği yapıyor. Bunların içinde Saint Antuan Kilisesi çok yoğun ilgi görüyor. 

Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan kilisenin etkileyici bir mimarisi var. Ayrıca yoğun ilgi görmesinin bir diğer nedeni de İstiklal Caddesi üzerinde olması.

Beyoğlu Gezilecek Yerler: 8. Mısır Apartmanı

Mısır Apartmanı, İstiklal Caddesi üzerinde yer alıyor. Apartman yalnızca tarihe tanıklık eden yanıyla değil kültür ve sanat etkinliklerine olan katkısıyla da dikkat çekiyor. Üstelik oldukça şık bir mimariye sahip olan Mısır Apartmanı, çok sayıda sanat galerisi ve atölyeyi bünyesinde barındırıyor. Antonio Lasciac tarafından tasarlanan apartman, Art Nouveau tarzı tasarıma iyi bir örnektir. 

9. Beyoğlu Gezilecek Yerler: Markiz Pastanesi

Sıra İstiklal Caddesi’nin efsanelerinden birinde! Markiz Pastanesi’ni duymuş olabilirsiniz. Tarihi pastaneyi bu denli popüler yapan şey, açıldığı günden itibaren aydınların ve sanatçıların burayı buluşma noktası olarak kullanmasıdır. 

Markiz Pastanesi’nin duvarında çok özel fayans panolar var. Ayrıca kendine özgü vitray camlarıyla oldukça görkemli! İstanbul tarihin ve sosyal dokusunun önemli bir parçası olan pastane 2002 yılından beri hizmet vermiyor. Ancak İstiklal Caddesi’nden geçerken binayı ve camdan içeriye bakınca göze çarpan fayans panoları inceleyebilirsiniz.

10. Galatasaray Lisesi

İstiklal Caddesi’nde yürüyüp de Galatasaray Lisesi’ni görmemek ne mümkün! Burası eğitim dili Fransızca olan Türkiye’nin en prestijli okullarından biri. Fatih Sultan Mehmet döneminde Galata Sarayı Enderun-u Hümayunu adıyla kurulmuştur. 

Çok görkemli bir mimariye sahip olduğu için yerli ve yabancı tüm turistlerin ilgisini çeken bir yapı. Önünde fotoğraf çekmeye çalışan turist kafileleri görmeniz çok olası. Ayrıca Galatasaray Lisesi’nin arka tarafında meşhur Fransız Sokağı yer alıyor. Dilerseniz Fransız Sokağı’nı da gezebilirsiniz.

Beyoğlu Tarihi Yerler

Beyoğlu, İstanbul’un merkezi semtleri arasında yer alıyor. Ayrıca Osmanlı döneminde de bölge bir ticaret merkezi olarak kullanılmıştır. Avrupa tarzı yerleşimlerin olduğu bir bölgedir. Bundan dolayı baktığınız her yerde, tarihe tanıklık etmiş görkemli binalar görmeniz mümkün.

Art Nouveau tarzı tasarımlar, harika vitray camlar, etkileyici binalar görmek istiyorsanız doğru adrestesiniz! Bu bölgede konsolosluk binaları dahi çok göz alıcıdır. Özellikle Hollanda Konsolosluğu ve Belçika Konsolosluğu binaları görenleri kendine hayran bırakır.

1. Beyoğlu Gezilecek Yerler: Hanlar ve Pasajlar

Beyoğlu bölgesinde tarihi, görkemli hanlar ve pasajlar var. Beyoğlu’nda gezilecek yerler listesine bu tarihi mekanları da dahil edebiliriz. Özellikle İstiklal’de gezilecek yerler neresi sorusuna cevap arayanlar mutlaka Suriye Pasajı’nı görmeli! 

Gördüğünüzde hayran kalacağınız bir yapı olduğunu söylemek mümkün. Pasajın içerisinde lokal dükkanlar, restoran ve kafeler var. Bunun dışında İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Avrupa Pasajı ve Halep Pasajı da görülmeye değer!

Meşhur Atlas Sineması’nda film izlemek isterseniz Atlas Pasajı’na gidebilirsiniz. Burası da oldukça özel bir yapı. Ayrıca pasajın içinde bir de İstanbul Sinema Müzesi var. Dilerseniz İstanbul Sinema Müzesi’ni gezip pasajdaki dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz. Bunun dışında Aznavur Pasajı, Hazzopulo Pasajı ve Elhamra Han gibi tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz.

galata köprüsü

2. Galata Köprüsü

Galata Köprüsü, İstanbul’un simgelerinden bir tanesidir. Mesela hiç yürüyerek Eminönü’nden Karaköy’e geçtiniz mi? Bu köprü, Eminönü ile Karaköy semtlerini birbirine bağlıyor. 

Tarihi köprü, İstanbul şehrinin simgesi haline geldiği için dizilerde ve filmlerde çok sık gösterilmektedir. Çok işlek bir köprü olan Galata Köprüsü, harika bir İstanbul manzarası sunar. Her daim köprünün üzerinde balık tutan insanlara rastlayabilirsiniz. 

Beyoğlu Gezilecek Yerler: 3. Botter Apartmanı

Botter Apartmanı, İstanbul’un ilk Art Nouveau yapısı olarak bilinmektedir. Fakat harika bir tasarıma sahip olan bu bina, uzun yıllar metruk halde kaldı. 

Geçirdiği restorasyon çalışmaları sonrasında bir bölümü açılan Botter Apartmanı, sanat ve tasarım merkezi olarak hizmet veriyor. Zemin katında bir sergi salonu var. Ayrıca birinci katı ise ofis ve atölye olarak kullanılıyor. İstiklal’de gezilecek yerler listenize eklerseniz pişman olmazsınız!

Tarihi İstanbul evleri yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

4. Santa Maria Draperis Kilisesi

Santa Maria Draperis tarihi bir Katolik kilisesidir. Bu kilise İstanbul’un Beyoğlu semtindedir. Üstelik tam İstiklal Caddesi üzerinde, oldukça merkezi bir konuma sahip. 

Taksim Beyoğlu gezilecek yerler listenize burayı da dahil edebilirsiniz. Çünkü burası İstanbul’da bulunan en eski Latin kiliselerinden bir tanesi. Muhteşem mimarisiyle sizi büyüleyecek Santa Maria Draperis Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 

5. Pera Palas Hotel

Pera Palas Hotel, Beyoğlu semtinin en simgesel mekanlarından bir tanesidir. Eğer Beyoğlu’nda gezebileceğiniz yerlerin listesini hazırlıyorsanız Pera Palas Hotel içinde mutlaka yer alacaktır. Burası harika yapısının yanı sıra başka özellikleriyle de dikkat çekiyor. 

Mustafa Kemal Atatürk, 1917 yılından itibaren otelde çok defa kalmıştır. Hatta üst düzey misafirlerini yine burada ağırlamıştır. Atatürk’ün doğumunun yüzüncü yılından itibaren kaldığı odalar ve kullandığı eşyalar sergilenmektedir. Bu nedenle Pera Palas Hotel hem bir otel hem de bir müzedir. Taksim çevresi gezilecek yerler arıyorsanız Pera Palas oldukça ideal bir tercih.

Taksim’de Ne Yapılır?

Taksim’de yer alan İstiklal Caddesi, İstanbul’un en işlek noktalarından biri. Günün her saati kalabalık oluşuyla dikkat çeken İstiklal Caddesi, Taksim’de yer alıyor. Burada canınızın sıkılması hayli zor! Çünkü Taksim’de yapabileceğiniz çok şey var. Gelin, Taksim’de yapılacaklar listesine bir bakalım. 

1. Alışveriş

Taksim’de yapılacaklar o kadar çok ki seçmekte zorlanacaksınız! Mesela alışveriş yapmayı seçebilirsiniz. Taksim bunun için harika bir yer! İstiklal Caddesi’nde tarihi han ve pasajlar yer alıyor. Pasajlarda bulunan lokal dükkanlardan ilginç parçalar satın alabilirsiniz. Terkos Pasajı alışveriş tutkunlarının gezmesi gereken yerler arasındadır.

İstiklal Caddesi üzerinde dünyaca ünlü markaların mağazaları yer alıyor. Cadde boyunca dilediğiniz markanın mağazasından alışveriş yapabilirsiniz. Popüler Demirören Alışveriş Merkezi’ni de tercih edebilirsiniz. Alışveriş merkezinde bütün markaları bir arada bulabilirsiniz. Ayrıca kitap alışverişi yapacaksanız Sahaflar Çarşısı’nı gezebilirsiniz. 

2. Yeme – İçme

Beyoğlu’nda gezilecek yerler listesi biraz kabarık! Bu nedenle gezerken acıkabilirsiniz. Ama endişelenmeyin, lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlar var. Bununla birlikte meşhur kafeleri de deneyebilirsiniz. Ayrıca Beyoğlu sokak lezzetlerinde de iddialı! İstiklal Caddesi boyunca Beyoğlu çikolatası satan dükkanlardan çikolata satın alabilirsiniz.

3. Nostaljik Tramvay

Nostaljik tramvay Beyoğlu’nun simgelerinden bir tanesi. Tramvaya kartpostallarda, dizilerde ya da sosyal medyada sıkça yer veriliyor. 

Taksim’de nostaljik tramvaya binebilirsiniz. Daha önce hiç denemediyseniz mutlaka deneyin! İstiklal Caddesi’ni bir de nostaljik tramvayın içinden seyredin!

4. Sanatsal Aktiviteler

Beyoğlu, sanat ve kültürün merkezidir. Özellikle Taksim’de yılın belli zamanlarında etkinlikler oluyor. Takip ettiğiniz sergilere gidebilirsiniz. Taksim’de yapabileceğiniz en iyi şey sanat galerilerini gezmektir. Bunun dışında İstiklal Caddesi üzerinde bulunan müzeleri de ziyaret edebilirsiniz. 

İstiklal Caddesi’nde çok sayıda sanat galerisi var. Bunun dışında Salt Beyoğlu, Akbank Sanat gibi mekanlarda belli aralıklarla, farklı sanatçıların sergileri oluyor. Meşher, İstanbul Sinema Müzesi, İllüzyon Müzesi ise ziyaret edebileceğiniz diğer mekanlar arasında yer alıyor.

beyoğlu gezilecek yerler, galata kulesi'ne çıkan merdiven

5. Fotoğraf Çekmek: Tarihi Yapılar

Beyoğlu’nda gezebileceğiniz yerler neresi artık biliyorsunuz! Tüm bu simgesel ve tarihi yapıları daha sonra da görmek için fotoğrafını çekebilirsiniz. Bunun dışında anı biriktirmeyi seven bir sosyal medya kullanıcısı olabilirsiniz. Belki de profesyonel bir fotoğrafçısınız. Her koşulda Beyoğlu ve Taksim’in büyüleyici atmosferine kendinizi kaptıracaksınız!

Beyoğlu’nda Gidebileceğiniz Mekanlar

Beyoğlu’nda iyi vakit geçirebileceğiniz çok fazla mekan mevcut. Semt herkese hitap ediyor. Çünkü her isteği ve beklentiyi karşılayacak türde mekan var.

Eğlence mekanlarının bol olduğu Beyoğlu, gece hayatının merkezi konumunda. Mesela burada çok lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlar var. Ayrıca keyifli vakit geçirebileceğiniz kafeler mevcut. Beyoğlu’ndaki mekanları tek tek saymak mümkün değil. Yine de size bir fikir vermek adına en popüler birkaç mekandan bahsedelim. 

Beyoğlu’nda gidebileceğiniz mekanların başında Avam Kahvesi geliyor. Burada meşhur Beyoğlu gazozundan içebilirsiniz. Ayrıca Muaf ve Müşterek isimli mekanlar da oldukça beğeniliyor. Mesela Limonlu Bahçe isimli mekan, yaz aylarında çok keyiflidir. Mekanın bahçesinde kaplumbağalar görürseniz sakın şaşırmayın!

Beyoğlu’nda kendine özgü konseptiyle dikkat çeken Tavanarası adlı mekanın müdavimi çoktur. Bunun dışında Jolly Joker, 49 Çukurcuma, Blind, Pera, Nardis Jazz gibi mekanlar var. Hoş vakit geçirmek için bu mekanlardan birini seçebilirsiniz.

Beyoğlu’na Nasıl Giderim?

Beyoğlu’na nasıl gidebilirim sorusunun cevabını merak ediyor musunuz? Bu biraz İstanbul’da bulunduğunuz konumun neresi olduğuyla ilgili. Burası çok merkez olduğu birçok toplu taşıma yolunu kullanabilirsiniz.

Bulunduğunuz yer metroya yakın bir konumsa, Taksim durağı olan M2 hattını kullanabilirsiniz. Bununla birlikte Kabataş tarafından geliyorsanız F1 füniküler hattını kullanarak Taksim Meydanı’nda inebilirsiniz. Ayrıca Anadolu Yakası’ndan gelecekseniz vapurla Karaköy’e geçip oradan yürüyerek Taksim’e varabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top