Tiny House Ne Demek?

Tiny house ne demek sorusu çok merak ediliyor. Biz de bu yazımızda sizin için tiny house nedir ve tiny house kiralama nasıl yapılır sorularına cevap vereceğiz. Haydi, siz de hazırsanız başlayalım. 

Tiny House Nedir?

küçük ev ne demek

Tiny house kelime anlamı olarak küçük ev demektir. Genelde bu terim 30 metrekare ya da bundan daha küçük yaşam alanına sahip mikro evler için kullanılıyor. Bu evler var olan alanı verimli bir şekilde kullanmak için kompakt bir şekilde tasarlanmıştır. 

Tiny House Akımı

minimalizm akimi

Tiny house evleri sade bir yaşam tarzı sunar. Aynı zamanda kişinin kendisine minimalist bir yaşam alanı oluşturmasını sağlar. Tiny house hareketi kişilerin basit, daha az maliyetli ve çevre dostu bir ev sahibi olmalarıyla ilişkilidir. Son yıllarda çok popüler olan bu akım aslında sosyal ve mimari bir harekettir. 

Kısa Dönem Kiralık Tiny House Evler Missafir’de!

Kısa dönem kiralık tiny house tarzı evlerden size en uygununu seçin. Böylece Missafir konforunu deneyimleyin. Harika bir konaklama deneyimi için hemen rezervasyon yaptırın!

Tiny House Evlerin Özellikleri Nelerdir?

Birçok kişi son yıllarda tiny house özelliği taşıyan evlere ilgi gösteriyor. Peki, bu ilginin sebebi ne? Siz de bu sorunun cevabını merak ediyor olmalısınız. Biraz bu ilginin sebeplerinden ve tiny house evlerin öne çıkan özelliklerinden konuşalım. 

Tiny house evler oldukça kompakt yapılardır. Hatta içindeki eşyalar da alan tasarrufu yapmak amacıyla üretilen çok amaçlı ve fonksiyonel tasarımlar. İçinde bulunduğumuz tüketim kültürü çağında sürekli satın almak zorunda hissettiğimiz için sade bir hayat sürmek zor. Fakat alan sınırlılığı sadece gerekli şeyleri almaya itiyor. Bu evler insanlara eşya fazlalığından arınmayı bir nebze karmaşadan kurtulmayı vaat ediyor. 

küçük evler

Bu evlerin en önemli özelliklerinden bir tanesi mobil oluşları diyebiliriz. Yani küçük evler bir tekerlek üzerine inşa ediliyor ve bu sayede dilediğiniz yere ev konforunuzu taşıyabiliyorsunuz. Bu evler sahiplerine yaşamak istedikleri yerleri seçme hakkı tanıyor. Ancak sabit tiny house evler de var. 

Çoğu tiny house ev sürdürülebilir malzemelerden yapılmıştır. Ayrıca bu küçük evler enerji verimliliğine odaklanır. Tüm bu özellikler düşünüldüğünde küçük evlerin çevre dostu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Üstelik bu evler özelleştirilebilir evlerdir. Ev sahiplerinin kişisel ihtiyaç ve zevklerine göre çeşitlenirler. 

Tiny House Kiralama ya da Satın Alma

tiny house modelleri

Tiny house kiralamak ya da satın almak istiyorsanız evlerin fiyatlarını merak ediyor olabilirsiniz. Bu evlerin fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişir. En önemli faktörlerden biri evin boyut ve tasarımıdır. Farklı boyutlardaki küçük evler arasında fiyat farkı olacaktır. Ayrıca küçük evlerin planlamaları ve iç dekorasyonları da fiyatı etkileyen önemli bir etkendir. 

Evin materyal kalitesi de fiyatı etkileyen bir diğer önemli faktördür. Daha kaliteli bir materyale sahip küçük evler muadillerine göre fiyatlı olacaktır. Bunun dışında evin üretim yılı ve kullanım durumu fiyatı etkiler. Eğer ikinci el bir küçük ev satın alırsanız kullanım durumu fiyat üzerinde etkili olacaktır. 

Fiyatı etkileyen bir başka şey ise küçük evinize eklemek istediğiniz özelliklerdir. Mesela güneş paneli, kompost tuvalet ve buna benzer ek özellikler fiyatı artırır. Ama size büyük bir konfor alanı sunar. 

Kiralık Tiny House Tarzı Eviniz mi Var?

Küçük evinizi kısa dönem kiralayarak daha fazla gelir elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Missafir’den bugün teklif alın, detayları öğrenin!

Tiny House Modelleri

Küçük evlerin modellerini klasik ve standart tasarımlar olarak düşünebilirsiniz. Bu evler renk, yapıldığı materyal ve tasarım gibi konularda kullanıcıların taleplerine uygun bir biçimde şekilleniyor. Buradan yola çıkarak birçok farklı modelinin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top