Tatil Evi Kiralama Sektörünün Yükselişinde Etkili 5 Trend

tatil evi kiralama missafir

Tatil anlayışımız ve seyahat alışkanlıklarımız son yıllarda büyük bir değişim geçiriyor. Bu değişimin ana sebebi pandeminin yarattığı koşullar gibi görünse de aslında yine hayatımızın bu yeni gerçeğiyle bağlantılı ya da bağımsız birçok etmenin rol aldığı bir dönüşüm söz konusu. Özellikle yeni arayışlar, beklentiler ve yönelimler tatil evi kiralama sektörünün büyümesinde pay sahibi. Bu dönüşüme yön veren yeni trendleri gelin, birlikte inceleyelim.

Dijital Göçebelik ve Tatil Evi Kiralama İlişkisi

dijital göçebelik - missafirÇalışma kavramımız sabah 09.00 akşam 18.00 çerçevesinden ve ofisin fiziksel sınırlarından bağımsızlaştı, bir bakıma özgürleşti. Birçok şirketin uzaktan çalışma sistemini benimsemesi ve serbest çalışma iş gücünün artması gibi sebeplerle birlikte dijital göçebelik terimiyle tanışmış olduk. A Brother Abroad’ın çalışmasına göre 2021 itibariyle dünyada 35 milyon civarında kişi dijital göçebelik çalışma ve yaşam stilini uyguluyor. Dijital çağın bu yeni trendi, kesintisiz bir internet bağlantısı ve diz üstü bilgisayarınız olduğu sürece dünyanın neresinde olursanız olun çalışabilmenizi sağlıyor. Bundan dolayı dijital göçebeler hem seyahat ederek yeni yerler keşfedebilmenin hem de iş takibi yapabilmenin özgürlüğünü yaşayabiliyor. Dijital göçebelere bu serüvenlerinde konforla çalışma olanağını da tatil evi kiralama sektörü sunuyor. Haliyle internet çağının sınırları ortadan kaldırdığı ve çalışan kesimi özgürleştirdiği bu yeni sistem, kısa dönem kiralık tatil evlerine talebi artırıyor.

İnziva ve Sosyal Detoks Amacıyla Tatil Evi Kiralama

Seyahat edenlerin kalabalıklardan uzak tatil seçeneklerine yönelmesinin ardındaki tek sebep pandeminin gerektirdiği sosyal mesafe değil. Ancak elbette küresel bir salgının yarattığı tedirginlik verici atmosfer de insanların tüm koşturmacaya ara verip gözlerden uzak bir tatil arayışına girmek istemesinde etkili. Müstakil, korunaklı ve sakin tatil evleri de seyahat edenlere sosyal detoks yapmak, inzivaya çekilmek, güvenli ve huzurlu bir deneyimin tadını çıkarmak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu sebeple insanlardan uzakta arındırıcı bir tatil hayali kuranlar da kalabalık otel ve motellerden ziyade tatil evi kiralama seçeneklerine yöneliyor.

Ekolojik Bilincin Yükselişi ve Tatile Yeni Bir Yaklaşım

İklim krizinin etkilerini her geçen gün daha da fazla görmeye başladığımız şu dönemde doğaya saygı hareketinin ve ekolojik bilincin aynı hızla büyümesi de kaçınılmaz oldu. Bu bilinç yaşamın her alanında olduğu gibi seyahat kapsamında da sürdürülebilir alternatiflere yönelimi beraberinde getirdi. Çevresel, kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınma odaklı bu turizm anlayışında bir taraftan seyahat ederken bir taraftan destinasyonun yerel dokusunu koruma ve yaşatma, yerel deneyimlere ağırlık verme, çevre dostu alışveriş ve konaklama biçimlerini tercih etme gibi çeşitli yaklaşımlar yer alıyor. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz “Ekoturizm ve Sürdürülebilir Seyahat Nedir?” başlıklı blog içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Deneyimsel Seyahat ve Tatil Evi Kiralama Sektöründeki Yeri

tatil evi kiralamaYeni nesil tatil anlayışı, eşsiz ve özgün deneyim arayışının da ortaya çıkmasını sağladı. Belli başlı bir deneyim özelinde şekillenip hızla büyüyen yeni seyahat türlerinin bir kısmı şu şekilde sıralanabilir:

  • Yerli lezzetleri keşfetme amacından hareketle ortaya çıkan gastro turizm
  • Ekstrem sporlar odağında gelişen macera turizmi
  • Tarıma dönüş hareketinden ivme kazanan ve bölgenin çiftliklerinde gönüllü/ücretli çalışma deneyimi sunan çiftlik turizmi
  • Fiziksel ve ruhsal sağlığı merkezine alan wellness turizmi
  • Bölgenin kültürel dokusunu festivaller, şenlikler ve ritüeller gibi çeşitli etkinlikler yardımıyla tanımak için gerçekleştirilen kültür turizmi

Bu seyahat türleri kapsamında bir deneyimi en iyi şekilde yaşama amacıyla yola çıkanlar, konaklamak için tatil evi kiralama seçeneğine yönelmeye başladı. Özellikle bir destinasyonu yerlisi gibi keşfetme imkanlarının kapısını açan tatil evleri, deneyim turizminin yaygınlaşmasıyla daha da popüler hale geldi. Ayrıca bunlar dışında bir evin eşsiz konumu ya da fiziksel özellikleri de deneyim turizminde kısa dönem ev kiralama seçeneğine talebin artmasında etkili oldu.

Destinasyon Düğünleri ve Sektöre Etkileri

Düğün turizmi aslında etkinlik turizminin niş bir dalı olarak görülse de başlı başına oldukça büyük bir sektör. Belirli bir tatil noktasında düğün etkinliği düzenlemek ve bazen de ardından balayı yapmak amacıyla gerçekleştirilen destinasyon düğünleri, global turizme her yıl milyarlarca dolar kazandırıyor. Yıldızı hızla parlayan destinasyon düğünleri kapsamında Türkiye’nin birçok noktası bugün hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri ağırlıyor. Fakat hızla popülerlik kazanan her akımda olduğu gibi destinasyon düğünlerinde de artık özgün, yaratıcı ve sıra dışı alternatiflere eğilim artıyor. Kırsal bölgeler ve sahil kesimleri bugün hala destinasyon düğünleri için en çok tercih edilen seçeneklerden olsa da seyahat edenlerin bu noktalarda yine benzersiz bir düğün organizasyonu gerçekleştirme hayali var. Kiralık tatil evleri işte tam da burada devreye giriyor. Çünkü bir villanın ya da malikanenin bahçesi, bir yalının terası veya yemek alanı, bir hanın avlusu gibi alternatifler özgün bir destinasyon düğünü için mükemmel bir ortam sağlamış oluyor. Bu tarz tatil evleri, düğün etkinliğinin hemen ardından misafirlerin dönüş yolu öncesi dinlenmek için konaklayabilmesi ve yeni çiftin balayını geçirmesi için de ideal bir fırsat sunuyor. Dolayısıyla bu yeni trend için tatil evi kiralama opsiyonuna yönelenlerin sayısı hızla artıyor.

Missafir olarak kısa ve orta vadeli kiralamalarda ev sahiplerimize uçtan uca yönetim desteği sunuyoruz. Ev sahiplerimiz hiçbir problemle uğraşmadan kolay, güvenilir ve stressiz bir kiralama deneyimi yaşayabiliyor; evlerinden daha fazla kira geliri elde edebiliyor. Bu süreçte misafirlerimiz de zengin ürün yelpazemiz içerisinden beklentilerine ve zevklerine uygun olan evlerimizde 5 yıldızlı otel kalitesi ve ev konforunda konaklama fırsatını yakalıyor. Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.  

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top