Salon Dekorasyon Fikirleri ve Pratik İpuçları

salon dekorasyon

Güzel ve keyifli alan yaratmak ilk bakışta size büyük bir projeymiş gibi görünebilir ancak bu sürecin bir servete ve tüm zamanınıza mal olması gerekmez. Salon dekorasyon sürecinizde kısıtlı bir bütçeyle ilerliyorsanız işin püf noktası, şık ve uygun fiyatlı salon dekoru ve mobilya fikirlerini bulmakta. Mekanın renk düzeninde, mobilya veya dekoratif aksesuarların düzenlenmesinde yapacağınız birkaç değişiklik; bütçe dostu büyük bir fark yaratabilir. Evdeki bu önemli alana bütçe dostu bir yenileme yapabilmeniz adına sizin için hazırladığımız uygun maliyetli salon dekorasyon fikirlerinden ilham alabilirsiniz.

Salon Dekorasyon Yolculuğunuza Bir Tema Seçerek Başlayın

Salonunuzun iç tasarımına başlarken ilk olarak bir tema seçin veya bir renk paletine göre ilerlemeyi düşünün. Bu sayede iç tasarım yolculuğunuz sırasında kullanacağınız dekoratif eşyaları seçmek ve her şeyi yerli yerinde tutmak sizin için daha kolay bir hale gelecektir.

Minimalist Bir Yaklaşım Düşünün

Minimalist bir tasarım yolunda ilerlemek salonunuzun daha modern ve ferah görünmesini sağlayabilir. Zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz salonlarınızda işlevsiz kalacak ve gözünüzü yorabilecek eşyalardan kaçının. Bu yoldan ilerlemek isterseniz birbiriyle kontrast olan renkleri, örneğin lacivert ve bej, kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu seçim, mekanın daha modern bir görünüşe sahip olmasını sağlayacaktır. Salonunuz için minimalist bir yaklaşım düşünüyorsanız ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu konu hakkında sizin için hazırlamış olduğumuz minimalist ev dekorasyonu yazımıza göz atmak isteyebilirsiniz.

Doğal Unsurları Salon Dekoru Olarak Kullanın

Bitkiler bir odaya canlı bir hava katar ve genellikle oldukça uygun fiyatlara az bakım gerektiren bitki çeşitlerini bulabilirsiniz. Salon bitkileri hakkında sizin için hazırlamış olduğumuz Evinize En Çok Yakışacak Salon Bitkileri Çeşitleri isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Salonunuza biraz daha fazla hayat katmak için ilginç yaprak şekillerine veya renkli yapraklara sahip salon bitkilerini salon dekorasyonunuza dahil edebilirsiniz. Sehpanızın üzerine bir saksı bitkisi yerleştirerek onu orta süsü olarak kullanmayı deneyin ya da boş bir köşeyi asılı bir bitkiyle doldurun. Salonunuzda doğal ışık yoksa veya bitki bakım becerilerinize güvenmiyorsanız bunun yerine gerçek görünümlü sahte bitkileri tercih edebilirsiniz. Doğal otlar veya kurutulmuş saplar da bütçe dostu bir salon dekorasyon fikri olacaktır.

Salon Dekorasyon Sürecinde Mobilyaları Yeniden Düzenleyin

Salonunuzu ekonomik bir şekilde yenilemek için zaten sahip olduğunuz mobilyalarla farklı farklı düzenler deneyin. Salon dekorasyon sürecinizi tek kuruş harcamadan yönetebilmek için odayı fazlalık yapan eşyalardan arındırabilir ve salonunuzdaki mobilya düzenlemelerini yeniden gözden geçirebilirsiniz. Örneğin, sandalye ve kanepeleri sevdiklerinizle keyifli sohbetlere daha elverişli olacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

Salonunuzun Odak Noktası Rahat Koltuklarınız Olsun

Salonunuzda konfor ve rahatlık hissini teşvik etmeyi umuyorsanız kanepeyi odanın odak noktası haline getirmeyi ve salonunuzun akışını onun etrafında tasarlayabilirsiniz. A Farmhouse Reborn’un kurucusu Lynne Sade’nin de dediği gibi: “Birkaç sandalyedense davetkar kanepeler tüm odayı daha rahat ve samimi hissettirir.” 

Şöminenizi Salon Dekorasyon Sürecinize Dahil Edin

salon dekorasyon

Eğer salonunuzda bir şömineniz varsa odağı ona çekmeyi düşünebilirsiniz. Salonunuzun odak noktasını şömineniz yapabilmeniz için örneğin televizyonunuzu şöminenin üzerine yerleştirebilirsiniz. Şöminenin çevresindeki duvarları salon dekorasyon fikirlerinizle uyuşabilecek tablolarla süslemek ve mobilyalarınızı şöminenizi çevreleyecek şekilde yerleştirmek de keyifli bir yaklaşım olacaktır.

Daha Ferah Bir Görünüm için Pencerelerinizi Vurgulayın

Büyük salon pencerelerine sahip olacak kadar şanslı mısınız? O zaman onları vurgulama zamanı! Büyük pencereleri odanızın yıldızı haline getirmek için çok fazla şey yapmanıza gerek yok. Doğrudan pencere çerçevesinin altına veya pencerenizin dibine yerleştirmiş olduğunuz sandalyelerden veya koltuklardan oluşan basit bir okuma köşesi veya bank işinizi görecektir.

Sohbet Alanı Oluşturun

Salonunuzdaki alan sınırlıysa ve büyük bir kanepe dışında bir yoldan ilerlemeyi tercih ediyorsanız mobilyalarınızı dairesel bir şekilde yerleştirerek oluşturacağınız bir sohbet alanı bir sonraki en iyi seçeneğiniz. Bu, gününüzün çoğunu geçirdiğiniz salonun asıl amacı olan misafir ağırlama veya sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirme amacına salonunuzun hizmet etmesini sağlamanın bir başka yolu.

Salon Dekorasyon İlhamı: Duvarlarınızı Canlandırın

Salon dekorasyon süreciniz sırasında herhangi bir odak noktasına henüz karar verememişseniz veya iç tasarım sürecinde duvarlarınıza daha fazla özen göstermek istiyorsanız bu durumlar için de çözüm önerilerimiz var.

Duvarlar hem bir odanın tasarımını tamamlayabilir hem de kişiliğinizi daha iyi ifade edebilmeniz için size bir olanak sağlar. Duvar dekorasyon modelleri ve fikirleri hakkında sizin için hazırladığımız yazımıza ulaşabilir ve konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Duvarlarınızı Renklendirin

Uygulayacağınız yeni bir kat boya bir odayı tamamen başka bir yere dönüştürebilir. Farklı renklerdeki duvar boyaları, salonunuzun iç tasarımını tasarlarken size kolayca uygulanabilecek bütçe dostu bir yenilik fikri sunar. Duvar renklerini odanın mimari özelliklerini sergilemek için kullanın. Neşeli bir ruh hali uyandıracak duvar renklerini seçin ve mevcut mobilyalarınızla salon dekorasyon tercihlerinizi tamamlayın.

Duvarlarınızda Aynaları Kullanarak Salonunuzu Daha İç Açıcı Hale Getirin

Salon alanınızı olduğundan büyük gösterebilmek ve odaya daha dekoratif bir hava katmak için duvarlarınıza ayna eklemeyi düşünün. Mekana biraz derinlik hissini vermek ve pencerelerden gelen ışığı yansıtmak için duvarlarınıza tam boy bir ayna ekleyebilirsiniz. Ekstra bir dokunuş için tüm şekil ve boyutlarda aynalardan oluşan bir duvar tasarımı da düşünebilirsiniz.

Duvarlarınızı Renkli Işıklarla Aydınlatın

LED neon ışıklarla salon duvarlarınızı süsleyebilir ve salonunuzu canlı renklerle aydınlatmayı düşünebilirsiniz. İsterseniz sizi keyiflendiren bir yazıyı isterseniz de neşeli bir logoyu ışıklandırarak salon dekorasyonunuza dahil edip odanıza karekterinizden parçalar katabilirsiniz.

Salonunuzu Kişisel Galeriniz Yapın

salon dekorasyon - galeri

En değerli anlarınızın fotoğraflarını veya sizi etkileyen tabloları bir arada sergileyerek duvarınızda boş kalmış geniş bir alanı doldurabilir ve salonunuzu kendinize özgü dokunuşlarla dokunuşlarla büyüleyici bir hale getirebilirsiniz. Örneğin, üç ya da dört adet canlı renklerdeki tablolarla birkaç siyah beyaz fotoğrafın her birini farklı boyutlarda olacak şekilde birlikte duvarlarınıza asmanız salonunuza farklı bir çekicilik katacaktır.

Salon Dekorasyon Sürecinde Kumaşlarla Oynayın

İsterseniz çeşit çeşit kumaşı salonunuza dahil edin dilerseniz ilerlemeyi uygun gördüğün temaya uyacak kumaşları keşfedin. Farklı dokular ve desenlerle salonunuzu kişiselleştirmek sizin elinizde.

Cesur Bir Halı Modeline Yatırım Yapın

Salon iç tasarımını daha sade ve minimalist bir yaklaşımla ilerletmeyi seçmişseniz farklı ve cesur desenlere sahip bir halı odanızın can alıcı noktası olabilir. Salonunuzun sakin renkleri arasında göz yakalayacak olan halınız hem ayaklarınızı sıcak tutacak hem de keyifli bir dekor görevi görecek.

Termal Perdeleri Salon Dekorasyon Sürecinize Katın

Yaz aylarında sıcağı dışarıda tutmak ve kış aylarında soğuk havanın içeri girmesini engellemek için termal perdeleri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz salonunuz güzel görüneceği kadar işlevsel de olmalı. Bu sayede hem şık görünümlü perdelere sahip olabilir hem de hava durumu endişelenmeniz gereken şeyler listenizden çıkarılabilir. Termal bir katmanla üretilen termal perdeleri tül perdelerle birlikte kullanarak salonunuz için kullanmayı düşünebilirsiniz.

Oturma Takımlarınızın Kılıflarını Değiştirin

Hem oturma takımlarınızı daha uzun süre kullanabilmeniz hem de bütçe dostu bir şekilde salonunuza yeni bir hava katmanız için en iyi yollardan biri kılıf kullanımı. Mobilyalarınızı değiştirmek zorunda kalmadan tamamen yeni bir takım almışsınız hissini kendinize uygun bulduğunuz desenler ve dokulardaki oturma takımı kılıflarında yakalayabilirsiniz.


Gününüzün büyük çoğunluğunu geçirdiğiniz salonlarınızda yapabileceğiniz pratik ve işlevsel, fazla maliyeti olmayan ipuçlarımızı beğendiyseniz ve iç tasarım maceranızı evinizin geneline de taşımayı düşünüyorsanız ev içi dekorasyon fikirleri hakkındaki İlham Veren Ev İçi Dekorasyon Fikirleri isimli yazımıza göz atabilirsiniz.


Missafir olarak kısa ve orta vadeli kiralamalarda ev sahiplerimize uçtan uca yönetim desteği sunuyoruz. Ev sahiplerimiz hiçbir problemle uğraşmadan kolay, güvenilir ve stressiz bir kiralama deneyimi yaşayabiliyor; evlerinden daha fazla kira geliri elde edebiliyor. Bu süreçte misafirlerimiz de zengin ürün yelpazemiz içerisinden beklentilerine ve zevklerine uygun olan evlerimizde 5 yıldızlı otel kalitesi ve ev konforunda konaklama fırsatını yakalıyor. Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top