Minimalist Ev Dekorasyonu ile Yaşam Alanları Ferahlıyor!

minimalist ev dekorasyonu

Modern tasarım ve mimari dünyasını kökünden değiştiren “Az çoktur.” felsefesi, gündeme ilk geldiği günden itibaren yıllar boyunca birçok yeni akıma yön verdi. Bunlardan biri de 1960’larda özellikle görsel sanat ve müzik hareketi olarak karşımıza çıkan minimalizm oldu. Farklı sanat ve zanaat dallarında da hayat bulmaya başlayan minimalizm akımını son yıllarda ev dekorasyon alanında da görmeye başladık. Giderek büyük bir ivme kazanan minimalist ev dekorasyonu hakkında merak ettiklerinizi sizin için bu yazımızda derledik. Gelin, yaşam alanlarına sade ve yalın bir çizgide zarafet kazandıran minimalist ev dekorasyonu stilini yakından tanıyalım. 

Minimalist Salon Dekorasyonu

minimalist ev dekorasyonu

Evimizde en çok vakit geçirdiğimiz alan olan salonlarda minimalizm stili çok farklı şekillerde uygulanabiliyor. Fakat bu çeşitlilik ne kadar geniş bir yelpaze sunsa da aslında salonlarda minimalist ev dekorasyonu fikri aynı temele dayanıyor: Fazlalıklardan kurtulun. 

Fonksiyonelliğe ağırlık verilen minimalist salon dekorasyonu örneklerinde görebileceğimiz üzere az eşya kullanımı, ortama ferah bir ambiyans kazandırıyor. 

Minimalist salonların vazgeçilmez renkleri arasında karşımıza sıklıkla beyaz, krem, bej ve kahve tonları çıkıyor. Minimalist salonlarda daha canlı bir atmosfer yaratmak isteyenlerin yardımınaysa yeşilin ve mavinin açık tonları çıkıyor. Minimalist salonlara doğallığın sadeliğini getirmek için de genellikle açık renk ahşap, hasır ve jüt gibi malzemelerden faydalanılıyor. 

Minimalist salonlarda kullanışlılık ön planda olduğu için çok fazla aksesuara yer verilmiyor. Fakat yine de minimalizmin hakim olduğu bir salona hareket katmak için salon bitkileri, çok abartılı bir kullanıma başvurmamak kaydıyla, tercih edilebiliyor. 

Minimalist Yatak Odası Dekorasyonu

Sleep Foundation’a göre yatak odasında eşya kalabalığı uyku kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Bu sebeple aslında yatak odaları, minimalizm stilini uygulamak için belki de en elverişli alanların başında geliyor. 

Yatak odalarında minimalizm kendini farklı alanlarda gösteriyor. Örneğin yatak başlıkları, baza ve karyolalarda gösterişten uzak tasarımlar dikkat çekiyor. Genellikle beyaz ya da ahşap malzemeden yatak başlıkları karşımıza çıkarken baza ve karyola tasarımlarında Uzak Doğu stilininin izlerine de rastlanıyor. 

Dağınık görünümü en aza indirmek adına gardroplar ve dolaplar için de büyük ve kapalı modeller tercih ediliyor. Dekoratif unsur olarak, yine aşırıya kaçmamak koşuluyla, bitkiler ya da sade çizgilere sahip aynalar kullanılabiliyor. Bu tasarım unsurları aynı zamanda yatak odasına ferah ve iç açıcı bir hava katarak da minimalizmin en önemli etkilerini pekiştiriyor. 

Aynı şekilde yatak odasına özel ev tekstil ürünlerinde de doku ve desen çeşitliliğine girmemek önemli. 

Sık Karşılaşılan Minimalist Ev Dekorasyonu Unsurları

minimalist ev dekorasyonu

Minimalizm stilini ev dekorasyonuna yansıtırken sıklıkla yararlanılan birkaç tasarım unsuru bulunuyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Monokromatik renk skalası

Tek rengin farklı tonlarının birlikte kullanılması, göz okşayan ve ahenkli bir görünüm oluşturuyor. Özellikle açık renklerin yelpazesinden seçilen tonlarla oluşturulan kombinasyonlar, minimalist ev dekorasyonunun olmazsa olmazları arasında baş gösteriyor. 

  • Geometrik desen

Modern şıklığın vazgeçilmezlerinden biri olan geometrik desenler, göz yormadan iddialı bir görüntü oluşturmanıza yardım ediyor. 

  • Modüler mobilyalar

Tek bir eşyanın birden fazla amaca hizmet edebilmesine olanak tanıyan modüler mobilyalar, alandan tasarruf sağlayarak daha derli toplu bir ortam yaratmak isteyenlerin tercihi.

Minimalist Ev Dekorasyonunda Nelerden Kaçınmalı?

Minimalist yaşam alanlarında görsel karmaşa yaratmayacak, abartısız tasarım unsurlarını seçmek gerekiyor. Bu nedenle minimalizm stilini en iyi şekilde benimseyebilmek adına aşağıdaki tasarım ögeleri ve yaklaşımlarından mümkün olduğunda uzak durmakta fayda var. İşte minimalizm stiline aykırı dizayn seçimleri:

  • Fazla desen ve doku çeşitliliği
  • Aşırı negatif (boş) alan kullanımı
  • Aksesuarlara hiç yer vermemek 
  • Kişisel dokunuşlardan yoksun bir görüntü

Minimalist evler her ne kadar zarif bir şıklığın vücut bulmuş hali olsa da herkesin zevkine hitap etmeyebiliyor. Eğer evinize yeni bir soluk katmak için farklı öneriler arıyorsanız “İlham Veren Ev İçi Dekorasyon Fikirleri” isimli blog içeriğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz. 


Missafir olarak kısa ve orta vadeli kiralamalarda ev sahiplerimize uçtan uca yönetim desteği sunuyoruz. Ev sahiplerimiz hiçbir problemle uğraşmadan kolay, güvenilir ve stressiz bir kiralama deneyimi yaşayabiliyor; evlerinden daha fazla kira geliri elde edebiliyor. Bu süreçte misafirlerimiz de zengin ürün yelpazemiz içerisinden beklentilerine ve zevklerine uygun olan evlerimizde 5 yıldızlı otel kalitesi ve ev konforunda konaklama fırsatını yakalıyor. Hakkımızda daha fazla bilgi edinmek için internet sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top