İstanbul Ulaşım Haritası ve Ücretleri (2024)

İstanbul ulaşım haritası indirmek istiyorsanız bu sayfamızdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İstanbul’da ulaşım hakkında merak ettiklerinizi cevaplıyoruz! Burası büyük bir şehir. Ama bir yerden bir yere ulaşmak oldukça kolay. Gelin, kentte şehir içi ulaşım nasıl sağlanıyor bir bakalım.

istanbul ulaşım haritası

İstanbul’da toplu karayolu taşımacılığının başlangıç tarihi 1869 yılına kadar uzanır. Osmanlı Devleti bu tarihte şehre tramvay sistemi inşa etmek üzerine bir anlaşma imzalamıştır. Böylece şehirde Dersaadet Tramvay Şirketi kuruluyor ve devlet tünel tesislerinin inşaatına başlıyor. 

Geçmişte İstanbul’daki toplu taşıma araçlarını Fransız ve İngiliz şirketler birçok kez işletmiştir. Ama 1939 tarihinde tüm toplu taşıma araçları kamulaştırılmıştır. Ayrıca bu araçların işletmesi İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri yani İETT’ye devredilmiştir. 

İstanbul’daki Eviniz Daha Çok Getiri Sağlayabilir!

Nasıl mı? Aşağıdaki formu doldurun, hemen öğrenin.

İstanbul Ulaşım Haritası İndir

İstanbul ulaşım haritasını indirmek mi istiyorsunuz? Aşağıdaki İstanbul toplu taşıma haritası bağlantılarını kullanarak (raylı sistemler: metro, marmaray, deniz yolu ve kara yolu) cihazınıza indirebilirsiniz.

İstanbul ulaşım haritası pdf

İstanbul Şehir İçi Ulaşım

İstanbul'da ulasim

Günümüzde İstanbul’daki raylı sistemler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Metro İstanbul ile işletiliyor. Ayrıca İstanbul içi ulaşımda oldukça etkin olan otobüsler ise İETT tarafından koordine ediliyor. İki kıta arasında sefer yapan geleneksel vapurlar bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakı olan Şehir Hatları ile işletiliyor. 

İstanbul’un bazı merkezi semtleri şehir içi ulaşımda kolaylık sağlar. Mesela Kadıköy’de metro, marmaray, metrobüs, vapur, tramvay gibi araçları kullanabilirsiniz. Yine Şişli’nin bir ilçesi olan Mecidiyeköy de birçok ulaşım hattının kesişim noktası olması bakımından önemli bir semt. 

Şişli’de Toplu Taşımaya Yakın Kısa Dönem Kiralık Ev mi Arıyorsunuz?

Missafir indirim banner

Şişli’de toplu taşımaya yakın kısa dönem kiralık ev arıyorsanız Missafir Homes evlerine göz atabilirsiniz. Haydi, Şişli eşyalı kiralık dairelerimizden size en uygun olanı şimdi seçin! 

Şişli Kısa Dönem Kiralık Daireler Missafir’de!

İstanbul’un merkezi semtlerinden biri Şişli. Bu semtte yer alan kısa dönem kiralık dairelerden size en uygununu seçin. Böylece Missafir konforunu deneyimleyin. Şişli kısa dönem kiralık Missafir evleri için hemen rezervasyon yapın!

Haydi, İstanbul’daki ulaşım olanaklarınızla devam edelim!

İstanbul’da Ulaşım: İstanbul’da Toplu Taşıma 

İstanbul'da ulasim

İstanbul’da bir yerden bir yere gitmek için kullanabileceğiniz çeşitli toplu taşıma araçları var. Metro, marmaray, otobüs, vapur, tramvay, taksi, dolmuş en çok tercih edilen toplu taşıma araçlarıdır. Siz de gideceğiniz yere bağlı olarak bu toplu taşıma araçlarından birini tercih edebilirsiniz. 

İstanbulkart

İstanbul’da ulaşım araçlarını kullanabilmek için bir İstanbulKart edinmeniz gerekli. İstanbulKart’ınızı duraklarda bulunan otomatlardan ya da satış noktalarından alabilirsiniz. Bunun dışında dilerseniz belediyenin İstanbul ulaşım uygulamasını indirerek de bu hizmetten yararlanabilirsiniz. 

İstanbul ulaşım uygulaması ile online ödeme yapabilirsiniz. Uygulamada kredi kartı ile ulaşım kartınıza para yükleyebiliyorsunuz.

Ayrıca bu uygulama yol tarifleriyle şehri çok iyi tanımayanlara kolaylık sağlıyor.

1. İstanbul’da Ulaşım: Metro

İstanbul metrosu

İstanbullular işe, okula gitmek için sıklıkla metroyu kullanıyor. Şehirdeki metro ağları İBB’ye bağlı Metro İstanbul ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı adına TCDD şirketleri tarafından işletiliyor. Ayrıca Anadolu Yakası’nda 52, Avrupa Yakası’nda 85 olmak üzere toplam 137 tane istasyon var. 

İstanbul Metro Haritası

istanbul ulaşım haritası

2. Marmaray

Marmaray

Marmaray İstanbul ve Kocaeli illerinde hizmet veren bir banliyö treni sistemidir. Ayrıca Marmaray hattı üzerinde tam 43 istasyon var. Bunlardan 38 tanesi İstanbul’da kalan 5 tanesi Kocaeli ilinde yer alır. 

3. İstanbul’da Ulaşım: Otobüs

Otobus

Raylı sistemlerden birini tercih etmeyecekseniz ulaşımınızı otobüsle de sağlayabilirsiniz. Üstelik İstanbul otobüsleri oldukça konforludur. İETT’nin 2824 tane kendine ait aracı, 2050 tane özel halk otobüsü var. 

Şehir merkezinden birçok noktaya otobüsle ulaşım mümkün. Ancak otobüsle ulaşım sağlarken mesai başlama ve bitiş zamanlarından kaçınmak isteyebilirsiniz. Çünkü şehir merkezi trafiği çoğunlukla kilit oluyor.

4. İstanbul’da Ulaşım: Metrobüs

İstanbul'da ulasim

İETT tarafından işletilen bir toplu taşıma sistemidir. Ayrıca metrobüsler Söğütlüçeşme – Beylikdüzü aksında her gün yaklaşık 800 bin İstanbulluyu taşımaktadır. Metrobüs sisteminde tam 44 istasyon mevcut. 

5. Vapur

istanbul ulaşım haritası

Hem gideceğiniz yere vaktinde varmak hem de keyifli bir yolculuk yapmak istiyorsanız deniz yolunu seçebilirsiniz. İstanbul’da vapur seferleri Şehir Hatları ve özel iştiraklar tarafından koordine ediliyor. Şehir içi vapur hatları, Boğaz hatları, Adalar hatları ve arabalı vapur hatları mevcut. 

İstanbul Toplu Taşıma Ücretleri 2024

İstanbul ulaşım ücretleri çok merak ediliyor. 2024 yılında toplu taşıma ücretlerinde ne gibi değişiklikler oldu bir bakalım.

İstanbul’da ulaşım ücretleri kaç TL? İşte 2024 İstanbul ulaşım fiyatları:

  • Tam elektronik bilet ücreti: 17,7 TL
  • Öğrenci elektronik bilet ücreti: 8,63 TL
  • Öğretmen elektronik bilet ücreti 12,67 TL
  • Tam aylık akbil ücreti: 1.388,86 TL
  • Öğrenci aylık akbil ücreti: 250,16 TL
  • Aylık Mavi Kart Öğretmen/Sosyal: 863 TL
  • Taksi taksimetre açılış ücreti: 24,55 TL
  • Taksi kısa mesafe ücreti: 90 TL
  • Minibüs/Dolmuş ücretleri: 15,5 TL ile 20 TL (mesafe bazlı)

Ücret tarifesi toplu taşıma aracına göre değişkenlik gösteriyor.

2024 Metrobüs ücretleri

  • Metrobüs tam bilet: 26,25 TL (tam mesafe)
  • Metrobüs öğrenci: 7,32 TL (tam mesafe)
  • Metrobüs sosyal: 12,21 TL (tam mesafe)

Metrobüs durak ücretleri 2024

İstasyon AralığıTam ÜcretÖğrenci ÜcretiSosyal Ücret
1 İstasyon10,74 TL4,73 TL6,64 TL
2 İstasyon12,85 TL5,15 TL7,94 TL
3 İstasyon15,00 TL6,00 TL9,20 TL
4-9 İstasyon17,14 TL6,85 TL10,74 TL
10-15 İstasyon18,83 TL7,32 TL10,89 TL
16-21 İstasyon19,70 TL7,32 TL11,58 TL
22-27 İstasyon20,35 TL7,32 TL11,58 TL
28-33 İstasyon20,79 TL7,32 TL12,21 TL
34-43+ İstasyon22,26 TL7,32 TL12,21 TL

2024 Marmaray ücretleri

  • Marmaray tam bilet: 33,20 TL (tam mesafe)
  • Marmaray öğrenci: 15 TL (tam mesafe)

Marmaray durak ücretleri 2024

Marmaray İstasyon AralığıTam ÜcretÖğrenci Ücreti
1 – 7 İstasyon15,00 TL7,32 TL
8 – 14 İstasyon19,29 TL9,02 TL
15 – 21 İstasyon22,26 TL10,74 TL
22 – 28 İstasyon25,68 TL12,21 TL
29 – 35 İstasyon29,99 TL14,36 TL
36 – 43 İstasyon33,20 TL15,00 TL

İstanbul Havalimanı Ulaşım

havalimani

İstanbul’da üç tane büyük havalimanı var. Bunları Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı sıralamak mümkün. Fakat Atatürk Havalimanı ticari ulaşıma kapalıdır. 

Atatürk Havalimanı, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı ise Anadolu Yakası’ndadır. Ayrıca İstanbul’un en yeni havalimanı olan İstanbul Havalimanı şehrin Avrupa Yakası’nda konumlanıyor. 

İstanbul’daki havalimanlarına ulaşım içi toplu taşımayı kullanabilirsiniz.

İstanbul’daki Havalimanları için Ulaşım Bilgileri

  • İstanbul Havalimanı (IST) henüz metro ya da trenle ulaşılabilir değil. Fakat İstanbul havalimanı ulaşım Havaist ile mümkün. Havaist hakkında detaylı bilgi alın. İstanbul yeni havalimanı ulaşım için en hızlı yöntem bu.
  • Sabiha Gökçen Havalimanı’na (SAW) için hem metroyu hem de otobüsleri kullanabilirsiniz. Özellikle Anadolu yakasında birçok otobüs bu havalimanına gidiyor. Fakat otobüs durağa giriş saatleri değişkenlik gösterebilir.

İstanbul Havalimanı’na Nasıl Giderim?

İstanbul Havalimanı yeni bir oluşum. Bu havalimanı 2018 yılında açıldı. Bu nedenle İstanbul Havalimanı’na nasıl gideceğinizi bilmiyor olabilirsiniz. Hemen kısaca anlatalım.

Aslında İstanbul Havalimanı ulaşımı çok kolay. Çünkü İstanbul’un M11 metro hattında yer alan İstanbul Havalimanı adlı metro istasyonunu kullanabilirsiniz. Bu istasyon 22 Ocak 2023’te hizmete girmiştir. 

İstanbul’da Toplu Taşımaya Yakın Konumda Kiralık Eviniz mi Var?

Missafir teklif al banner

İstanbul’daki evinizi kısa dönem kiralayarak daha fazla gelir elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Missafir’den bugün teklif alın, detayları öğrenin!

Artık İstanbul’da ulaşım hakkında birçok şey biliyorsunuz. Toplu taşıma araçlarından herhangi birini kullanarak İstanbul’u gezmeye ne dersiniz? Mesela İstanbul’un en merkezi semtlerinden olan Şişli’yi! Bu harika bir fikir diyorsanız o halde Şişli Gezilecek Yerler: Kent Rehberi adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top