İstanbul Temmuz Etkinlikleri 

istanbul panoramik görünüm, istanbul temmuz etkinlikleri

İstanbul Temmuz etkinlikleri yazımızla karşınızdayız! Bu yazımızla İstanbul’da Temmuz’da ne yapılır sorusuna yanıt bulabilirsiniz…

İstanbul tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve kültürel atmosferiyle sizi hemen sarıp sarmalayacaktır. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan, içinden deniz geçen muhteşem bir şehirdir. Eğer İstanbul’u gezmeye karar verdiyseniz seçeneğiniz çok fazla olacak. Çünkü burası etkinlikler cenneti!

İstanbul, yaz kış yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan bir şehir. Nasıl olmasın dediğinizi duyar gibiyiz! Şehir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Ayrıca kentte çok sayıda Bizans ve Osmanlı döneminden kalma tarihi eser var. 

İstanbul’u ziyaret etmek her mevsimde güzel. Ama yazların farklı bir tadı var elbette. Yazın her yer cıvıl cıvıl oluyor. İstanbul’da da Temmuz ayında birçok etkinlik düzenleniyor. Gelin, İstanbul Temmuz etkinlikleri nelermiş bir bakalım.

İstanbul Temmuz Etkinlikleri Neler?

İstanbul Temmuz ayında yine eğlenceli ve hareketli! Mesela Nostalji yapmak isteyenler açıkhava sinema gösterimlerini takip edebilir. Nostalji bana göre değil diyorsanız konser, tiyatro oyunu, sergi, festival hangisini seçeceksiniz? Temmuz ayında etkinliğe doyacaksınız! Haydi, İstanbul Temmuz etkinliklerini sizinle paylaşalım. 

İstanbul Temmuz Festivalleri

İstanbul Temmuz festivaline hazırlanıyor! Haziran ayında 50. İstanbul Müzik Festivali yapılmıştı. Temmuz ayında İKSV tarafından İstanbul Caz Festivali düzenlenecek. Bu festival Temmuz 2023 İstanbul etkinliklerinin en gözdelerinden biri olacak. Yerinizi ayırttınız mı?

istanbul temmuz etkinlikleri, istanbul caz festivali 2023

İstanbul Caz Festivali

İKSV müthiş bir etkinliğe daha imza atıyor. Bu yıl 30.’su düzenlenecek olan festivalde dünyaca ünlü isimler yer alacak. İstanbul’un farklı konser ve etkinlik alanlarında gerçekleştirilecek İstanbul Caz Festivali dinleyicilere harika anlar vaat ediyor. 

İKSV Caz Festivali Programı

İKSV Caz Festivali Biletleri 

İstanbul Caz Festivali 7 Temmuz’da başlayıp 19 Temmuz’da sona erecek. Turnesi kapsamında birçok ünlü isim İstanbul’a gelecek. Riff Cohen, Sharon Kovacs, Shirley Gordon, Benjamin Zsak, Derek Brown, Youn Sun Nah, Elif Sanchez bu ünlü isimlerin sadece bir kısmı.

17 Temmuz’da afro – pop kategorisinde oldukça etkileyici işler yapan Fatoumata Diawara The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda sahne alacak. İstanbul Caz Festivali kapsamındaki bu performansı kaçırmak istemezsiniz! Hemen şimdi biletinizi alın.

istanbul temmuz etkinlikleri, gezgin salon festivali 2023 temmuz

Gezgin Salon Festivali

2023 yazının beklenen etkinliği +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali, müzik severlerin kalplerini bir kez daha çalacak şekilde Parkorman’a geri dönüyor. Beyoğlu’nun kalbinden doğanın huzurlu kucağına uzanan bu iki günlük müzik maratonunda, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 20 bine yakın kişiye ev sahipliği yapacak. 

Gezgin Salon Festivali Program

Gezgin Salon Festivali Biletleri 

Festival, 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde yeşilin her tonunu barındıran, soluksuz bir müzik şöleni olacak. İlk gününde Satori, L’Imperatrice, Agar Agar, Sylvie Kreusch ve Emir Taha’yı ağırlayacak olan festival, ikinci gününde ise Jon Hopkins, Büyük Ev Ablukada, Warhaus, Still Corners ve Tsar B’yi sahnesine davet ediyor. 

Salon İKSV’nin eşsiz organizasyonuyla gerçekleşecek olan bu festival için daha birçok sürpriz isim kapıda bekliyor.

missafir homes indirim banner

İstanbul Seyahatinizde Ev Konforundan Vazgeçmeyin!

Missafir’in İstanbul’a özel tasarım evlerinde büyüleyici bir deneyime hazırlan. Erken rezervasyon ve ilk rezervasyon fırsatlarından yararlanmak için Missafir Homes’a bugün gir, fırsatı kaçırma!

İstanbul Temmuz Konserleri

İstanbul konserleri meşhurdur. Volkswagen Arena, Zorlu Sahnesi, Trump Sahne, Turkcell Vadi gibi büyülü mekanlarda yapılır. Sevilen sanatçılar performanslarıyla heyecanlı kalabalığı coşturur. İşte Temmuz ayında da tam olarak böyle olacak.

Temmuz 2023 İstanbul etkinlikleri konserlerle hız kesmeden devam ediyor! Temmuz sanatseverleri sevindireceğe benziyor. İstanbul Temmuz etkinliklerinde öyle isimler sahne alacak ki kaçırmak istemeyeceksiniz.

  • 4 Temmuz İstanbul etkinlikleri oldukça heyecan verici! Çünkü çok sevilen dream pop grubu Cigarettes After Sex, 4 Temmuz akşamı KüçükÇiftlik Park’ta sahneye çıkıyor. Sevenleri 4 Temmuz İstanbul etkinliklerinde bir araya geliyor. 
  • Temmuz ayında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Kenan Doğulu sevenleriyle buluşuyor. Çünkü 7 Temmuz akşamı Göksel konseri var! İstanbul Temmuz etkinliklerinde çok eğleneceğiniz kesin.
  • 8 Temmuz akşamı Mirkelam Dada Salon Kabarett’te dillere pelesenk olan şarkılarını seslendiriyor. 8 Temmuz akşamı Maximum Uniq Açıkhava sahnesinde de Balmorhea grubu var. Tıpkı Temmuz 2022 gibi Temmuz 2023 İstanbul etkinlikleri de dopdolu!
  • 14 Temmuz akşamına plan yapmayın! Çünkü ünlü grup Hooverphonic İstanbul’a geliyor! Maximum Uniq Açıkhava’da sevenleriyle buluşacak olan grup, kesinlikle iyi bir seçim.
  • 26 Temmuz İstanbul etkinliklerinde yeni şarkılarıyla Mabel Matiz yer alıyor. Mabel Matiz’in hareketli ve renkli performansını görmek için 21:15’te Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda olun! Harika bir konser 26 Temmuz İstanbul etkinliklerinde sizi bekliyor.

İstanbul Temmuz Tiyatro Oyunları

Temmuz etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor! Bir Delinin Hatıra Defteri adlı oyun, 10 Temmuz akşamı sanatseverlerle buluşuyor. Erdal Beşikçioğlu’nun müthiş performansını görmek için Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da olmalısınız!

İstanbul Temmuz etkinlikleri kapsamında keyfinizi yerine getirecek iki tiyatro oyunu daha var. Birisi Maximum Uniq Açıkhava’da oynanacak Aydınlık Evler adlı oyun. Diğeri ise Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek Ağladım adlı oyun. Karar sizin!

İstanbul Temmuz Sergileri

Gelelim İstanbul sergilerine! Meşher’deki Işığın Peşinde adlı sergiyi görmek için 23 Temmuz’a kadar vaktiniz var. Ayrıca Akbank Sanat’ta yer alan Prizma Expanded: Algının Poetikası adlı karma sergiyi 29 Temmuz’a kadar gezebilirsiniz. 

Müze Gazhane’deki Bir Kendilik Öyküsü: Naile Akıncı (1953-2013) Retrospektif adlı sergiyi 16 Temmuz’a kadar ziyaret edebilirsiniz. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Casa Botter binasındaki Düşler Hakikatler adlı sergiyi de 16 Temmuz’a dek gezip görebilirsiniz. 

istanbul temmuz etkinlikleri, istanbul'da ne yapılır? kız kulesi ziyareti

İstanbul ve Kültür Turizmi

İstanbul, Türkiye’nin en popüler ve en gelişmiş şehirlerinden bir tanesi. Öyle ki Türkiye’nin başkentini hala İstanbul zannedenler var. Şehirde tarihi yerler, müzeler, sanat galerileri, geleneksel pazarlar yer alıyor. 

Kültür turizminin kalbi İstanbul’da atıyor. Bu nedenle İstanbul’u tam anlamıyla gezmek günlerinizi hatta haftalarınızı alıyor. Biz de sizin işinizi kolaylaştırmak adına İstanbul’da neler yapılır listesi hazırladık. Haydi, listemize göz atalım!

İstanbul’da Temmuz’da Neler Yapılır?

İstanbul’da yapabileceğiniz çok şey var. Gezmeye, eğlenmeye ve yeni deneyimler edinmeye hazır mısınız? İşte İstanbul’da ne yapılır sorusunun cevabı olan etkinlikler!

1. İstanbul Sahilleri 

Temmuz ayında İstanbul’a gelip İstanbul’un güzel sahillerine uğramamak olmaz. Üsküdar Sahili’nde Kız Kulesi’ne karşı demli bir çay içebilirsiniz. Oradan Kadıköy Sahili’ne! Moda Sahili’nde güzel bir yürüyüş yaptıktan sonra meşhur mekanlarda yemek yiyebilirsiniz. 

Karaköy Sahili’nden Eminönü’ne yürürken karnınız acıktıysa kendinizi balık ekmek yerken bulabilirsiniz. Florya Sahili’nde huzurlu anlar geçirdikten sonra hemen yakınlardaki Aqua Florya Avm’den alışveriş yapabilirsiniz.

Deniz ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız Kilyos Sahili’ne ne dersiniz? İstanbul’da alternatif bitmez! İsterseniz Şile’de denize girebilir, harika kumsalında voleybol oynayabilirsiniz. Büyükçekmece’de bulunan Albatros Sahili de güneşlenmek için ideal bir yer. 

2. Prens Adaları

İstanbul Anadolu Yakası’nın güney kıyılarının açıklarında bulunan Prens adalarını görmeden mi gidecektiniz! Şehrin o canlı ve hareketli yapısının aksine adalar huzurlu bir sığınak gibidir. Adalarda bisiklete binebilirsiniz. Ayrıca piknik yapabilirsiniz. Böylece doğayla iç içe bir gün geçirebilirsiniz. 

Prens Adaları’nın en popüler olanı Büyükada. Burada Aya Yorgi Kilisesi’ni ve Adalar Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Burgazada’da Sait Faik Abasıyanık Müzesi var. Adalarda doğanın tadını çıkarmakla kalmayıp müzeleri, kilise ve konakları gezebilirsiniz. 

3. İstanbul’daki Tarihi Yerler

İstanbul’da gezilecek tarihi yerlerin başında Ayasofya geliyor. Ardından Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Dolmabahçe Sarayı gibi İstanbul’un en simgesel yapılarını sayabiliriz. Bunların dışında İstanbul Arkeoloji Müzesi, Chora Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ziyaret edebileceğiniz diğer noktalardan bazılarıdır. 

Galata Kulesi, Kız Kulesi ve Tarihi Haydarpaşa Garı İstanbul’un en özel yapılarının başında geliyor. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yürürken art nouveau tarzında birçok binaya rastlayabilirsiniz. Kapalı Çarşı ve tarihi hanları ziyaret edebilirsiniz. 

İstanbul’daki tarihi apartmanları merak ediyorsanız, ilgili yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

4. İstanbul’daki Müzeler ve Sanat Galerileri

İstanbul’da çok sayıda müze ve sanat galerisi var. Pera Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, İstanbul Modern, İstanbul Oyuncak Müzesi, Masumiyet Müzesi şehirdeki ünlü müzelerden yalnızca birkaçı. Ayrıca Kadıköy ve Cihangir semtlerinde birçok sanat atölyesi ve sanat galerisi görmeniz mümkün. 

5. İstanbul’da Gece Hayatı

İstanbul bir kültür şehri olmasının yanında hareketli bir gece hayatına da sahip. Şehirde ünlü restoranlarda, balıkçılarda yemek yiyebilirsiniz. Herkese hitap eden popüler kafeler mevcut. 

Özellikle Beyoğlu Taksim, Beşiktaş ve Kadıköy gece hayatıyla nam salmış semtlerdir. Beşiktaş’ın ya da Kadıköy’ün barlar sokağında eğlenebilirsiniz. Bunun dışında Taksim’deki popüler barları, eğlence mekanlarını tercih edebilirsiniz. 

6. İstanbul’un Festivalleri

İstanbul oldukça görkemli bir etkinlik şehri! Yıl içerisinde birçok festivale ev sahipliği yaparak kültür ve sanata katkı sağlıyor. Mesela İstanbul’un festivalleri arasında İstanbul Film Festivali, İstanbul Tiyatro Festivali, İstanbul Bienali, İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali gibi festivaller yer alıyor. 

Bir eğlence şehri olan İstanbul’da bahar aylarında İstanbul Çiçek Festivali var. Fakat yaz aylarına denk gelen bir festival yok mu diye soruyorsunuz belki de! İstanbul Temmuz etkinliklerini not aldığınız kağıda büyük harflerle İstanbul Caz Festivali yazabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top