İstanbul Alışveriş Merkezleri: En Popüler Alışveriş Mekanları

İstanbul alışveriş merkezleri listemizle keyifli bir tura hazırlanın.

Alışveriş yapmayı kim sevmez ki! Gönlünüzce alışveriş yapacağınız, tüm ihtiyaçlarınıza yanıt bulacağınız İstanbul alışveriş merkezleri listemizle karşınızdayız! Haydi, sizi daha fazla bekletmeyelim ve özenle hazırladığımız listemize geçelim. 

İstanbul popüler alışveriş merkezleri

İstanbul’da Alışveriş Yapmak

İstanbul, Türkiye’nin en büyük şehri. Aynı zamanda burası bir alternatifler cenneti. Bu nedenle herkes İstanbul’da sevecek bir yan buluyor. Çünkü mutlaka kendine uygun bir şeye denk geliyor.

İstanbul’un her konuda çok seçenek sunması alışveriş için de geçerli. Hatta İstanbul’u yalnızca alışveriş yapmak niyetiyle ziyaret edenler dahi var. Peki, ya siz? İstanbul’daki alışveriş merkezleri hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz?

Tekonolojinin sunduğu imkanlar dolayısıyla internetten alışveriş yapmak oldukça kolay. Modern dünya koşullarında herkesin vakti kıymetli olduğundan internetten alışveriş yapmak çok yaygın. Fakat alışveriş yapmak için çarşı, pasaj, alışveriş merkezi gezmenin yeri hala başka.

İstanbul alışveriş merkezleri

Bir Satın Alma Macerası: Alışveriş Tutkusu

İnternetten alışveriş yapmak tam olarak eski alışveriş yapma rutinlerinin yerini tutmuyor. Çünkü insan satın alacağı şeyi ararken motive oluyor. Etraftaki insanlarla bir mekanı paylaşıyor. Yani bir anlamda sosyalleşiyor.

Çarşılar, semt pazarları, alışveriş merkezleri şehrin ritmini yakalayacağınız merkezi yerler. Bu yüzden her zaman ilgi çekiciler. Siz de İstanbul seyahatiniz için İstanbul alışveriş merkezlerine yakın bir daire kiralamak istemez miydiniz? 

İstanbul Alışveriş Merkezlerine Yakın Kısa Dönem Kiralık Ev Arayanlara Müjde!

missafir homes indirim banner

İstanbul avm’lerine yakın bir lokasyonda kısa dönem kiralık ev arıyorsanız İstanbul Missafir Homes evlerine göz atabilirsiniz. Haydi, İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ne yakın konumda olan dairelerimizden size en uygun olanını seçin!

Cevahir Alışveriş Merkezi Yakınlarında Kısa Dönem Kiralık Daireler Missafir’de!

İstanbul’da harika bir alışveriş deneyimi için Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi iyi bir tercih. Cevahir AVM, İstanbul’un en merkezi semtlerinden biri olan Şişli’de yer alıyor. 

Şişli’de kısa dönem kiralık dairelerden birini seçin. Böylece Missafir konforunu deneyimleyin. Şişli eşyalı kiralık Missafir evleri için hemen rezervasyon yapın! 

Haydi, İstanbul en iyi alışveriş merkezleri nerede, İstanbul’daki en popüler alışveriş merkezleri hangileri bir bakalım. 

İstanbul Alışveriş Merkezleri 

İstanbul’da çok sayıda alışveriş merkezi var. Bunlardan bir kısmı İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alıyor. Bir kısmı da İstanbul Avrupa Yakası’nda. Sizin için detaylı bir liste hazırladık. Gelin, listemizi inceleyelim.

İstanbul Anadolu Yakası Alışveriş Merkezleri

İstanbul Anadolu Yakası Alışveriş Merkezleri

İstanbul Anadolu Yakası’nda alışveriş yapacağınız birçok avm var. Üstelik hepsi de kapsamlı alışveriş merkezleri. Bu avm’lerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Sizin için İstanbul Anadolu Yakası alışveriş merkezlerinin en popüler olanlarını sıraladık.

Akasya avm

1. Akasya Alışveriş Merkezi

Akasya AVM, Anadolu Yakası’nda yer alıyor. Metro, marmaray gibi ulaşım ağlarına yakın oluşu bakımından çok tercih edilen bir alışveriş merkezi. Ayrıca içinde yerli ve yabancı birçok büyük markaya ev sahipliği ediyor. 

Akasya çok şık dekore edilmiş bir alışveriş merkezi. Bu nedenle burada alışveriş yapmaktan keyif alacaksınız. Ayrıca çocuklar için de farklı etkinlik alanları var. 

İstanbul alışveriş merkezleri

2. Palladium AVM 

İstanbul Anadolu Yakası’nın en gözde alışveriş merkezlerinden biri Palladium. Burası İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yer alıyor. Üstelik bünyesinde yerli ve yabancı birçok markayı barındırıyor. 

Alışveriş merkezinde yüz doksana yakın marka var. Ayrıca iki bin beş yüz araba kapasiteli beş katlı bir otoparka sahip. Burada alışveriş yapmaktan keyif alacağınıza kuşku yok. Fakat eğlence için de Palladium AVM’yi tercih edebilirsiniz. 

Palladium’da belirli zamanlarda açık hava etkinlikleri oluyor. Yani bir alışveriş merkezi olmasının yanında eğlence merkezi işlevi de görüyor. Eğlence ve alışveriş bir arada! 

İstanbul en sevilen alışveriş merkezleri

3. Capitol Alışveriş Merkezi

Capitol İstanbul Anadolu Yakası alışveriş merkezleri içinde ilk kurulanlardan biridir. Üsküdar’ın Altunizade adlı semtinde yer alıyor. Ayrıca burası Adnan Kazmaoğlu tarafından tasarlanmış. 

Alışveriş merkezi 2005 yılında Avrupa’nın En İyi Alışveriş Merkezi ödülünü almıştır. Bunun yanı sıra 2017 yılında da avm Perakende Alanında Avrupa’nın En İyi Mimari Ödülü’nü aldı. Ayrıca oldukça merkezi bir lokasyonda yer alıyor. 

Alışveriş merkezinin içinde yerli ve yabancı birçok büyük markanın mağazası var. Burada alışveriş yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Ödüllü alışveriş merkezinde alışveriş yapmak sizin için de farklı bir deneyim olacak.

Maltepe Park

4. Maltepe Park

İstanbul alışveriş merkezleri listemize devam edelim. Sırada Maltepe Park var. Burası E-5 karayolunun üzerinde yer alıyor. Bulunduğu konum itibariyle alışveriş merkezine metroyla ulaşım sağlamak çok kolay. Bu nedenle oldukça tercih edilen bir avm. 

Maltepe Park AVM İstanbul Anadolu Yakası tarafındaki alışveriş merkezlerinden biri. İçinde hatrı sayılır markalar var. Alışveriş yapmak için oldukça ideal. 

Emaar Alışveriş Merkezi

5. EMAAR Alışveriş Merkezi

Gelelim EMAAR AVM’ye! Burası alışveriş yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı. Çünkü EMAAR Square Mall, İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden bir tanesi.

Alışveriş merkezinde dört yüz on beş mağaza var. Ayrıca elli iki adet kafe ve restoran seçeneğiyle gönülleri fethediyor. EMAAR’da alışveriş yapmaktan yorulup acıkırsanız kendinizi güzel yemeklerle ödüllendirin!

Nautilus Alışveriş Merkezi

6. Tepe Nautilus

Tepe Nautilus isimli alışveriş merkezi 2002 yılında hizmet vermeye başladı. Anadolu Yakası’nın Kadıköy ilçesinde yer alan bu avm çok tercih ediliyor. Çünkü metro ve marmaray kullanarak alışveriş merkezine ulaşmak çok kolay. 

Alışveriş merkezinin içinde yüz on altı mağaza var. Ayrıca alışveriş merkezinin büyük bir otoparkı da mevcut. Alışveriş için Kadıköy ilçesindeki en iyi avm’lerden biri. Merkezi konumu sayesinde burada alışveriş yapmak hem kolay hem eğlenceli olacak. 

7. Hilltown

İstanbul alışveriş merkezleri listemizde sırada Hilltown var. Hilltown Anadolu Yakası alışveriş merkezlerinden biri. Burası Maltepe’de yer alıyor. 

Alışveriş merkezinde çok sayıda yerli ve yabancı markanın mağazası mevcut. Ayrıca Hilltown ziyaretçileri sinema salonları bakımından da şanslı. Alışveriş arasına güzel bir film sıkıştırabilirsiniz. Bunun dışında lezzetli yemekler yapan restoranların tadını çıkarabilirsiniz. 

8. Ritim İstanbul AVM 

Ritim İstanbul AVM, İstanbul Anadolu Yakası’nın yeni gözdelerinden biri. Alışveriş merkezi tıpkı Hilltown gibi İstanbul’un işlek Maltepe ilçesinde yer alıyor. Size birçok marka seçeneği sunan Ritim İstanbul, alışveriş için harika bir seçenek. 

Avm’de size hitap eden mağazalardan alışveriş yapabilirsiniz. Bunun dışında çok sayıda restoran ve kafe seçeneğiniz var. Bu seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla keyifli sohbetler ederken lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz. 

9. Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi

Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi İstanbul’un Ataşehir ilçesindedir. Avm geçtiğimiz yıllarda ICSC’nin düzenlediği yarışmada En İyi Karma Kullanım kategorisinde Silver ödül kazandı. Ödüllü avm’lerden birinde alışveriş yapma keyfini yaşamak isterseniz Metropol Alışveriş Merkezi’ni tercih edebilirsiniz. 

Viaport Asia

10. Viaport Asia

İstanbul alışveriş merkezleri listemize eğlence parkıyla çok adından bahsettiren Viaport Asia var. Viaport Asia İstanbul’un Pendik semtindedir. Burada çocukların hatta yetişkinlerin bayılacağı bir eğlence parkı var. 

Alışveriş merkezinde alışveriş yapmaktan sıkılırsanız eğlence parkında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Eğlence parkını görünce heyecanlanacağınıza eminiz. Ayrıca burası bir outlet. Sevdiğiniz markaların ürünlerini çok daha ucuza indirimden alabilirsiniz. 

11. Viaport Marina

Harika bir alışveriş deneyimine hazır mısınız? Viaport Marina İstanbul’un Tuzla semtinde yer alıyor. Bölgenin en eğlenceli açık alan alışveriş merkezi olarak nam salmış. 

Viaport Marina’nın harika bir dekorasyonu var. Ayrıca Aslan Park, ViaSea Akvaryum, Korsan Adası Temapark ve Marina Aquapark gibi hizmetler de sunuyor. Alışveriş yaparken eğlenmek için Viaport Marina oldukça iyi bir seçenektir. 

İstanbul Avrupa Yakası Alışveriş Merkezleri

İstanbul Avrupa Yakası Alışveriş Merkezleri

İstanbul Avrupa Yakası’nda alışveriş yapacağınız birçok avm var. Üstelik çoğu oldukça büyük ve kapsamlı alışveriş merkezleri. Sizin için İstanbul Avrupa Yakası alışveriş merkezlerinin en popüler olanlarını sıraladık.

12. İstinye Park Alışveriş Merkezi

İstinye Park İstanbul’un en popüler alışveriş merkezlerinden biri. Burası İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alıyor. Ayrıca Alışveriş merkezinin içi cam kubbe ve cam tavanlarla çevrili. 

Alışveriş merkezi Chanel, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Matthew Cox gibi pek çok lüks markaya ev sahipliği yapıyor. Dünya mutfağından çeşitli lezzetler tadabilirsiniz. Kafe ve restoran seçenekleri çok fazla. Kararsız kalmaya hazır olun!

Mall of İstanbul

13. Mall of İstanbul

Mall of İstanbul, İstanbul’un merkezi semtlerinden biraz uzakta. Fakat bu durum popülerliğinden bir şey kaybettirmiyor. Çünkü Mall of İstanbul, İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden birisi. 

Alışveriş merkezi İkitelli’de yer alıyor. Avm birçok yerli ve yabancı markaya ev sahipliği yapıyor. Ayrıca burada çeşitli kültürel etkinlikler de oluyor. 

14. Kanyon

Kanyon İstanbul’un Levent semtinde yer alıyor. Ayrıca daha çok yüksek zümreye hitap eden bir alışveriş merkezi. Oldukça şık bir şekilde dekore edilmiş avm’de birçok popüler markayı bir arada bulabilirsiniz. 

Akmerkez Alışveriş Merkezi

15. Akmerkez

Akmerkez İstanbul’un en popüler alışveriş merkezlerinden bir tanesi. İstanbul’un Etiler semtinde yer alan alışveriş merkezi, birçok yerli ve yabancı markaya ev sahipliği yapıyor. Burası aynı zamanda İstanbul’un en eski avm’lerinden biri. Alışveriş yaptıktan sonra buradaki kafe ve restoranlarda günün yorgunluğunu atabilirsiniz. 

City's Nişantaşı Alışveriş Merkezi

16. City’s Nişantaşı

Burası İstanbul’un en popüler alışveriş merkezlerinden biri. Moda ve yaşam merkezi olan City’s Nişantaşı çok sayıda ünlü markaya ev sahipliği ediyor. Ayrıca avm, Nişantaşı’nın Teşvikiye Caddesi’nde yer alıyor. 

Avm tüm gelir gruplarına hitap eden bir yapıda. Nişantaşı moda ve alışverişle özdeşleşmiş bir semt. Bu nedenle alışveriş yapmak için Nişantaşı’na geçerseniz City’s Nişantaşı Avm’yi gezebilirsiniz. 

İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi

17. İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi

Gelelim İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ne! Burası İstanbul alışveriş merkezleri içinde en popüler olanlardan bir tanesi. Ayrıca avm oldukça büyük ve kapsamlı. 

Cevahir Avrupa’nın ikinci en büyük alışveriş merkezidir. Bunun yanı sıra dünyanın sekizinci en büyük alışveriş merkezi. Burada birçok markayı bir arada bulabilirsiniz. Ayrıca alışveriş yapmaktan yorulursanız yemek katındaki kafe ve restoranları deneyebilirsiniz. 

18.. Forum İstanbul AVM

Forum İstanbul, İstanbul alışveriş merkezleri içerisinde popüler bir yere sahip. Alışveriş merkezi Bayrampaşa’da yer alıyor. Ayrıca avm İstanbul’un en büyük akvaryumu olan TurkuaZoo alanına ev sahipliği yapıyor. 

Forum İstanbul çok büyük ve kapsamlı bir alışveriş merkezi. Bu nedenle aradığınız çoğu markayı burada bulacağınızdan kuşkunuz olmasın. Ayrıca alışveriş merkezinin kış ayları için bir de buz pateni etkinlik alanı var. 

Özdilek istanbul alışveriş merkezi

19. Özdilek İstanbul Alışveriş Merkezi

Özdilek, İstanbul’un Levent ilçesinin meşhur Büyükdere Caddesi’nde yer alıyor. Burası beş katlı bir alışveriş merkezi. Bununla birlikte çok sayıda yerli ve yabancı markayı barındırıyor. Ayrıca terası, çocuk eğlence alanı, sinema alanı da var. 

20. Metrocity Alışveriş Merkezi

Metrocity İstanbul alışveriş merkezleri içinde en popüler ve en eski olanlardan biri. Avm 2003 yılından beri hizmet veriyor. Alışveriş merkezi yerli ve yabancı birçok markanın mağazasına ev sahipliği yapıyor. Bunun yanında birçok kafe ve restoran seçeneğiniz var. 

Artık İstanbul alışveriş merkezleri nerede ve en popüler İstanbul alışveriş merkezleri hangileri biliyorsunuz. Geriye sadece keyifli şekilde alışveriş yapmanız kalıyor. İstanbul’u keşfetmeye devam etmek isterseniz Fatih Gezilecek Yerler: Tarihi Yarımada Fatihi Olmak adlı yazımıza da göz atabilirsiniz. 

İstanbul’da Kiralık Eviniz Var mı?

missafir teklif al

İstanbul’daki evinizi kısa dönem kiralayarak daha fazla gelir elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Missafir’den bugün teklif alın, detayları öğrenin!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top