Gri Ev Dekorasyonu için İlham Veren Fikirler

gri ev dekorasyonu - Missafir

Zamansız şıklığın vazgeçilmez renklerinden olan gri birbirinden etkileyici alt tonlar barındırıyor. Farklı renklerle bir araya geldiğinde güvenilir ve yaratıcılığa elverişli bir zemin hazırlaması ve çok farklı zevklere hitap edebilmesi de griyi ev dekorasyonu sürecinde paha biçilemez bir hazine kılıyor. Eğer siz de bu zarif rengi yaşam alanınıza taşımak istiyor ve bunun için ilhama ihtiyaç duyuyorsanız doğru yerdesiniz. Gri ev dekorasyonu sürecinizde olağanüstü ve başarı garantili önerileri sizin için listeledik.

Ev Dekorasyon Stiline Göre Gri Kullanım Tüyoları

Birbirinden farklı iç tasarım tarzları gri tonları için de yine birbirinden farklı kullanım seçenekleri doğuruyor. Gelin, stillere göre gri ev dekorasyonu alternatiflerini inceleyelim.

Endüstriyel Gri Ev Dekorasyonu

Grinin belki de en rahatça hayat bulabileceği ve tüm ihtişamını sergileyebileceği ev dekorasyon tarzlarının başında endüstriyel iç tasarım geliyor. Betonarme ya da çıplak cüruf briketi duvarlardan metalik tonlara kadar endüstriyel tasarımın olmazsa olmaz unsurlarında görebileceğimiz gri aynı zamanda açık renk ahşap tavan modelleri ve aydınlatmalarda da karşımıza çıkabiliyor. 

Modern Gri Ev Dekorasyonu

Grinin yine kolayca yer edinebildiği stillerden biri de modern ev dekorasyonu diyebiliriz. Özellikle soğuk gri tonlarında modern sade şıklığın vücut bulduğuna bu tarz evlerde tanıklık edebiliriz. Grinin farklı tonlarının bir arada kullanılması da modern iç tasarımda sıklıkla rastlanılan bir dekorasyon seçimi. Burada tek dikkat edilecek nokta sıcak ve soğuk gri tonlarını aynı alanda kullanmamak. Bu stille ilgili daha fazla bilgi ve ilham almak için “Modern Ev Dekorasyonu” başlıklı blog içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Art Deco Gri Ev Dekorasyonu

1920’lerin görkemini yaşam alanlarımıza yansıtmak istediğimizde yönelebileceğimiz en doğru yol art deco ev tasarımı olacak. Bu stilde grinin kullanım alanları için de elimizde pek çok seçenek mevcut. Daha sıcak alt tonlar barındıran bir griyi siyah ve altın detaylarla birlikte değerlendirerek Hollywood ihtişamını evinize taşıyabilirsiniz. Aynı şekilde siyah-beyazın hakimiyeti altındaki bir art deco ev dekorasyonu gümüş çerçeveler, duvar süsleri ve dekoratif objelerin varlığıyla tamamlanabilir.

Salaş Şık Gri Ev Dekorasyonu

Grinin ne kadar iç ısıtabileceğini ve samimi bir atmosfer yaratabileceğini salaş şık evlerde bir kez daha anlayabiliriz. Salaş şıklıkla canlanan yaşam alanlarında koyu gri peluş kilimler, açık gri örgü koltuk örtüleri, ahşap oyma işlemeli komodin ve kabinler başrolü oynayabiliyor.

Gri Kullanım Alanı Önerileri

Gri ev dekorasyonu sürecinde bu rengi konumlandırabileceğiniz alanlar saymakla bitmiyor. Bu sebeple tasarım seçeneklerini düşündüğünüzde aklınız karışmış olabilir. Öyleyse sizin için derlediğimiz önerilere ve ipuçlarına bakalım.

Duvarlar

Gri, cesur ya da yalın tüm stiller ve renkler için harika bir kanvas işlemi görebildiği için duvarlar göz korkutmayan bir kullanım alanı seçimi. Fakat siz daha dikkat çekici bir görünüm elde etmek istiyorsanız grinin daha iddialı tonlarına da yönelebilirsiniz. Aynı şekilde gri duvarlarınızı sarı ya da turuncu gibi çarpıcı renklerde mobilyalar, siyah-beyaz fotoğraf ya da tablolar veya mat siyah süslemelerle daha da ön plana çıkarabilirsiniz.

Mobilyalar

Duvarlar gibi mobilyalar da grinin kullanımı için oldukça uygun bir alan sunuyor. Oturma takımı gibi daha alışılagelmiş seçimlerden gri ahşap dolaplara kadar geniş bir yelpazenin sizi beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Oturma takımını ele alacak olursak burada yine grinin rengarenk kırlentler ve koltuk örtülerini gönül rahatlığıyla sergilemenize olanak tanıması büyük bir fırsat. Ancak siz daha elegan bir ambiyans tercih ediyorsanız mobilyalarınızdaki grinin sadeliğini metalik tonlarla ve geometrik desenlerle desteklemenizi tavsiye ederiz.

Detaylar

Zevkinize ve bütçenize göre grinin detaylarda kullanımı için önünüze sayısız seçenek sunulabilir. Burada griye yer verdiğiniz yaşam alanında benimsediğiniz hakim stili göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Örneğin klasik ya da art deco gibi ağır sayılabilecek stilleri gümüşün yalınlığı dengeleyecektir. Aynı şekilde modern ya da minimalist stille dekore edilmiş evlerde griyi figürinlerde, vazolarda ya da aydınlatmada kullanmak daha doğru bir tercih olacaktır. 

En Göz Alıcı ve Uyumlu Gri Renk Kombinasyonları

Grinin hazırladığı zemin sayesinde dilerseniz göz kamaştıran dilerseniz doğal dilerseniz de capcanlı renk kombinasyonları yaratabilirsiniz. Bu geniş skaladan bizim tavsiyelerimizse şu şekilde:

Antrasit  – Mercan – Kırık Beyaz

Antrasitin asil ve kendinden emin havası mercanın neşeli ve muzip etkisiyle bir araya geldiğinde ortaya muhteşem bir harmoni çıkıyor. Bu harmoninin üst noktalardaki canlılığını dengelemek içinse kırık beyaz ideal bir seçim.

Taupe – Adaçayı – Bakır

Grinin sıcak tonları arasında yer alan taupe ve adaçayı el ele verdiğinde doğanın sımsıcak ve sakinleştirici etkisi herkesi sarıyor. Bu doğallığın büyüsünü zedelemeden bir tutam cazibe katmanın yoluysa bakırdan geçiyor. 

Vizon – Toz Pembe – Acı Kahverengi

Bir diğer sıcak gri tonu olan vizon toz pembenin içtenliğini pekiştirmek için birebir. Bu görünüme detaylarda kullanmak üzere daha koyu ve fark ettirmeden görkem saçan bir dayanak içinse acı kahverengiyi öneririz. 

Gümüş – Açık Turkuaz – Tarçın

Gri ev dekorasyonu sürecinin en gözde tercihlerinden olan gümüşü açık turkuazla yan yana getirdiğinizde ortaya çıkan görünüme hayran kalacaksınız. Aynı anda hem çocuksu hem de fazlasıyla zarif olabilen bu kombinasyonun vurgusunda tarçın doğaya dokunan havasıyla en etkili seçimlerden biri olacak. 

Füme – Yumurta Kabuğu – Petrol Yeşili

Grinin en sık karşılaşılan koyu tonlarından olan füme yumurta kabuğu beyazıyla güçlü bir kontrast yaratıyor. Bu zıtlık da tüm dikkatleri üzerine toplayacak iddialı renkler için mükemmel bir ortam yaratıyor. Bu kombinasyonda yıldız vurgu rengi için biz petrol yeşilini tavsiye ederiz. 

Missafir’in zengin portföyünde grinin spot ışıkları altında olduğu evlerden ilham almak isterseniz Jasper, Watson, Raven ve Silver evlerimize göz gezdirebilirsiniz.    

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top