Birbirinden Güzel ve Alışılmadık Ev Tasarımları

ev tasarımları - Missafir

Eğer kendinizi evinize girdiğinizde iç çekerken buluyorsanız belki de bir şeyleri değiştirmenizin vakti gelmiştir… Evinizde tepeden tırnağa muhteşem bir dönüşüm yaratacak onlarca ev tasarımları mevcut. Fakat sizi en iyi tanımlayan stili seçmek önünüzde sayısız seçenek varken oldukça zor olabilir. Hangi yöne gideceğinize karar veremiyorsanız en doğru görünümü bulmanıza yardımcı olabiliriz. Bu yazımızda genelde tercih edilmeyen sıra dışı ev tasarımlarından ve sizi en iyi karara ulaştırabilecek ipuçlarından bahsedeceğiz.

Size En Uygun Ev Tasarımlarını Seçebilmek İçin İpuçları

Her açıdan ideal olan ev tasarımını belirleyebilmek için seçiminizi aceleye getirmeden dikkatli karar vermelisiniz. İşte bu konuda size yardımcı olabilecek birkaç püf noktası:

  • Öncelikle kendinize gerçekten hangi tarzları sevdiğinizi araştırmak, keşfetmek ve başka evlerden ilham almak için zaman ayırarak başlamanız gerekiyor. İnternet üzerinden veya ev dekorasyonu dergilerinden en beğendiğiniz resimleri bir kolaj haline getirebilir ve size hitap eden ev tasarımlarını birçok stil arasından eleyebilirsiniz.
  • Nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi düşünmek de ev tasarımları arasından seçim yaparken kritik önem taşıyor. Daha işlevsel ve kullanışlı parçalara mı yöneleceksiniz yoksa daha dekoratif ve göz zevkinize oynayan bir stil mi tercih edeceksiniz? Bu açıdan ne tür bir evde yaşamak istediğinizi düşünmelisiniz.
  • Son olarak evinizin mimarisini ve yapısını göz önünde bulundurmalısınız. Beğendiğiniz ev tasarımları evinize uygulanmak için her zaman ideal olmayabilir. Bu konuyla ilgili bir iç mimara da danışabilir ve hem zevkinize hem evinize uyacak şekilde orta yolu bulabilirsiniz.

Size önerebileceğimiz ve ilham verebileceğini düşündüğümüz, her zaman çevremizde rastlamadığımız ilginç ev tasarımlarını inceleyelim:

70-80’ler Rüzgarı Estirecek Ev Tasarımları

ev tasarımları

Çoğu trend gelip geçici olsa da 1970 ve 80’lerin havası asla eskimedi. Tavandan asılan salıncaklar, rattan mobilyalar, terrazo aksesuarlar, makrome duvar halıları, çiçekli duvar kağıtları… Konuklarınızı nostaljik bir yolculuğa çıkaracak retro ev tasarımlarını hardal sarısı, gül kurusu ve orman yeşili tonlarla destekleyebilir; koltuk takımlarınıza kadife kumaş seçimleriyle daha da özel bir dokunuş katabilirsiniz.

Maksimalist 

Eğer “az ama öz”cülerden değilseniz ve “Evimi bir kez gören bir daha unutamasın.” diyorsanız maksimalist bir yaklaşım sizin için ideal olabilir. Fakat maksimalist bir yaşam tarzı tabii ki de yalnızca çok fazla eşyayı ve deseni bir araya toplayıp aynı odaya yerleştirmek anlamına gelmiyor. Farklı dokular, farklı baskılar, tezat renkler ve akıllıca seçilmiş eşyalardan oluşan birçok farklı katmanı kaos ve düzen arasındaki ince çizgide oynatabilmek kolay değil. Cesur duvar kağıtları, görkemli desenli perdeler ve mobilyalar seçerken tüm renklerin birbiriyle ahenk içinde olması önemli. Renk paletinizde koyu ve ağır tonlar tercih edecekseniz evinize giren ışığı ve aydınlatma seçeneklerinizi de doğru kullanmalısınız. Buradan daha fazla maksimalist ev tasarımları örnekleri inceleyebilirsiniz. 

Eklektik Ev Tasarımları

eklektik

Eklektik ev tasarımları tüm odalarının bir bütünlük ve uyum içerisinde olmasını arzulayanlar için harika bir seçenek. Bu yaklaşımda işlevselliğin ve hayatınızı kolaylaştıracak parçaların dekorasyon stilinizi yönlendirmesi de yararınıza olabilir. Eklektik bir dekorasyon stili uygulamak istediğiniz bir odada her şeyin kendine özel bir yeri olmalı ve her parçanın bir anlamı bulunmalı. Eşyaların ve aksesuarların alanınızı zorlamadan ve gözünüzü yormadan kendi adlarına konuşmalarına izin verin ve baş tacı eşyaların dekorasyonun geri kalanı arasında kaybolmadığından emin olun.

Bohem Bir Hava

Özgür ruhunuzu evinize de taşıyacaksanız bohem bir tarz benimseyerek farklı dünyalar ve farklı kültürlerden ilginizi çeken parçaları harmanlayıp bunu başarabilirsiniz. Kuralsız ve kucaklayıcı olan bohem stil günümüzün modern, minimal ve sade ev tasarımı tercihlerinin karşısında yaratıcı ve kaygısız bir dekorasyon anlayışını savunuyor. 
Sizin için listelediğimiz sıradışı ev tasarımları şimdilik bu kadar. Size ve evinize en uygun stili belirleyerek hatta farklı stilleri zevkinize göre harmanlayarak evinize kişisel bir dokunuş katabilir ve hayalini kurduğunuz yaşam alanını oluşturabilirsiniz. Daha fazla ilham için Dekoratif Ev Aksesuarları 2023 Trendleri adlı blog yazımıza da göz atmanızı öneririz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top